• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LETTADLOSBĚR LYSOHLÁVEK mykologická poradna
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    PALEONTOLOG: fajn, nepochopili jsme se
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STICKYGREEN: historii užívání much.červený zevrubně znám, jde mi o vědecký uchopení teze, kterou teda nerazím a nevím, proč bych si pro ni měl hledat argumenty, že je v mikrodávkování užitečná na nějaký specifický indikace. to by měl umět doložit, nebo alespoň bez okolků přesměrovat na nějakej výrok někdo, kdo tohle tvrdí.

je obecně nějakej problém doložit konkrétní citací vlastní/převzatý tvrzení? očividně ano. nyx.cz 2026 kolorováno.....
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    PALEONTOLOG: smazáno z důvodu uvedení jistého id, to nebylo moudré

ale to není poznání na pár webech, muchomurku užívali šamani už nejakej ten pátek zpátky:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STICKYGREEN: tak nepopírám možnosti, ale jaksi lidský poznání nestojí na pár webech.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KERRAY: zkus argumentovat lépe, například jasnou citací nějaké práce
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    mluvím o microdosingu, muskarinu aby tam pohledal a půlky klobouků taky

reddit.com/r/AmanitaMuscaria nakopne
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: to mi neva, to je ok 😁
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: po muskarinu spíš slintáš, slzíš, soplíš a tak :)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: kdyz ja hrozne nerada zvracim 😁
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: někde jsem četl, že tři dospělý klobouky much.červený se vyrovnají kousnutí zmije, v míře toxicity. to jde a půlka klobouku je teda relativně bezpečná, pokud nejsi kardiak nebo nechodíš na dialýzu :) žloutenkáře bych taky varoval :)

KERRAY: máš k tomu nějaký podklady?
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    KERRAY: ke vsem amanitam mam tak nejak prirozenej respekt. Myslim, ze to je houba, ktera nikdy nezkusim. A to jsem vcelku odvazny jedinec.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    pro pomoc s depresí a úzkostí bych dal jiný houbový tip - nastudovat si microdosing amanita muscaria - podle mých zkušeností je to ne úplně známý poklad
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ZUZKAOU: diky, uz jsem to projela, neco vyplnila, tak uvidime.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: Netusim jake kohorty ted hledaji, ale stoji za to se jin ozvat a at te kdzytak maji v poradniku. Nebo se zkusit dostat k nim ba oddeleni farmakorezistence
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PREKOTKA: Ha tady je primo web te studie

PSIKET_001CZE - PSIKET
    https://psiket.cz/psiket_001cze/
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Kdyby to mělo zabrat půlce těch rezistentních, je to velkej úspěch
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    ZUZKAOU: ne, díky moc, mrknu na to
    ZAHRADKAR: no já bych řekla, že to bude 70 % z těch pokusnejch králíků. Jinak na deprese toho zabirá hromada, ale každýmu něco jinýho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZAHRADKAR: No tak data z ucinsoti na běžnou populaci nema, data maz farmakorezistenrnich pacientu co se přihlásili do studie.
    ZAHRADKAR
    ZAHRADKAR --- ---
    PREKOTKA: me z toho nebylo jasne, jestli mluvi o 70% ucinnosti z populace lidi, pro ktere jsou bezna AD neucinna, nebo z obecne populace - pokud to prvni, tak je mozne, ze ta celkova ucinnost je mnohem vyssi; v tom druhem pripade to asi neni zas takovy terno, protoze nekde jsem cetl (myslim, ze v tehle knizce na konci https://nida.nih.gov/publications/drugs-brains-behavior-science-addiction/drugs-brain ), ze pomerne velkou ucinnost na deprese ma i meditace, omega 3, uprava zivotospravy, atp ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam