• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVERPG - $HADOWRUN : hello Case, this is Wintermute, its time to talk


    "Chces si hrat na stiny? Tak teda poslouchej, kamo; pak si to preber a pouc se z toho co nejvic,
    ponevadz nevedomost zabiji rychlejc nez kulovej blesk."
    ~ Ess El El, hadi saman

    Tak jdem na to:

    >> Labka.cz : Project Shadowrun
    >> GM: Overdrive
    >> Postavy
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Ještě dodatek - Geňa má čistý trestní rejstřík, nikdy nestál před soudem (zmínil jsem, že krátce po jmenování Pjotra starostou tento jmenoval Nikolaje policejním velitelem?), patrně ani nežijí svědci, kteří by proti němu mohli svědčit. Divoké to s ním bylo okolo té druhé vlny Vitasu a pár let po ní a pak před těmi deseti lety, ale jinak spíš dělal bodyguarda a stín a jen stál za Pjotrem (pozdeji Vasilem) a významně mlčel. Tak významně, že mnozí pochybovali, že vůbec umí mluvit. (Umí, rusky skvěle, anglicky jakžtakž, ale se šéfem mluvil vždy o samotě a nenaléhal. I tak často jeho slova byla brána v potaz. Ale hodně toho viděl a hodně toho ví a umí si dát dvě a dvě dohromady mnohem líp, než by se zdálo)

    Samozřejmě má na kontě celou škálu tresných činů, zejména pak ozbrojování, vydírání, rocketeering ... ale poté, co získal důvěru Pjotra a místo u dveří jeho ložnice, tak většinu těch drobných činností jako lámání prstů a rozbíjení výloh a tak přenechával těm mladším, protože jeho hlavním zájmem byla Pjotrova osobní bezpečnost.

    V Americe pak má jen takové klasiky jako držení zbraně bez povolení (i když patrně spoustu povolení a snad i nějaké falešné identity má), účast na zločinném spolčení, neoznámení zločinu a tak. V podstatě nic aktivního. Až na tu sebeobranu při napadení skupinky dvojctihodných občanů bandou teroristů, ale ani tam vyšetřován nebyl, skončil s posledním čtvercem nadměrného poškození na stínové klinice.

    Během několikaletého Vasilova působení v Seattlu navázal řadu kontaktů v mafiánských a pašeráckých kruzích (a kruzích přilehlých), takže zná osobně nějaké stínové doktory, pašeráky, zbrojíře, prodejce drog a tak.

    Jelikož jeho rodina přestala existovat a v Seattlu nepřátele vlastně neměla, tak má u místní mafie spíš zastání, ale jako osobní strážce kmotra zase v jejich řadách asi místo nemá šanci najít (vysoko ne, kvůli loajalitě k jiné rodině a nízko taky ne, protože je to pod jeho úroveň a mohlo by hrozit, že se pokusí jít nahoru silou). Na druhou stranu jako osamělý pěšák už není cílem té skupiny z hlavního města, dokud se nevrátí do ruska (což vážně nemá v úmyslu). Pořádné nepřátele si v Seattlu asi nestihnul vytvořit, nebo o tom aspoň nevím.

    V podstatě kdybych ho popsal jako drsného poldu ve výslužbě, tak by to taky nebylo tak zavádějící, jak by to na první poslech mohlo znít. V městečku daleko od větší sivilizace si schopná mafie snadno poradí s drobným zločinem, protože snižuje i tak nevelké zisky a když nemá rozumnou konkurenci, tak nemusí tolik bojovat za své udržení, takže tam prostě více-méně nastolí takový specifický pořádek (Soudce i šerif lotři, oba řádně zvolení...). Dokud se do toho nemíchá nikdo z venku, tak pro mužiki dobrý.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE:
    OVERDRIVE: Nevím, co na to řekneš, ale dnes se mi urodila takováhle postava (čísla samozřejmě ještě nemám, jen koncept):

    Ěvgenij Fjodorovič Rjabušinskij (zvaný též Geňa) - člověk, asi 50 let, anglicky mluví s těžkým ruským přízvukem. (Z dvojkových archetypů vzhledem a stylem připomíná Někdejšího Zaměstnance trochu říznutého Osobním Strážcem).

    Narozen v Nižnom Belopolsku (generické odlehlé ruské městečko 100.000 duší včetně medvědů v té době, někde od Ukrajiny po Kavkaz). Druhá vlna Vitasu, goblinizace a rasove nepokoje zkrouhly populaci na 5.000 a smetly vládnoucí struktury. Moci se chopil Pjotr Alexejevič Rimskij se svou bandou (= mafie), Geňa mu dělal bodyguarda a pravou (těžkou) ruku. během následujících let se situace celkem stabilizovala, od roku 2030 byl Pjotr pokaždé tradičně demokraticky zvolen starostou. Bůh vysoko, Moskva daleko a lepší jistota a Pjotr než riskovat život, kdyby se nestalo nic dalšího, měli bychom tu skoro ukázkový přechod od anarchie k osvícenému absolutismu. Pjotr zemřel před deseti lety přirozenou smrtí (rozstřílen skupinou gruzínců na schodech kostela). Vládu převzal Nikolaj Pjotrovič Rimskij, jeho nejstarší syn. Kdo útočníky poslal se neví, mrtví bohužel nemluví. Geňa od té doby lehce napadá na pravou nohu. Podezření padlo na (mafiánskou) rodinu Karanskych z Vyšneho Belopolska, o asi 50 mrtvých později se situace stabilizovala a ve Vyšnem Belopolsku převzal vládu druhorozený syn Vasilij Pjotrovič Rimskij. Kromě jiného zdědil i Geňu, který se s ním přestěhoval do nového působiště.

    Nová generace kromě starých aktivit přidala i BTL, Vasilij ale měl větší plány a hledal lepší napojení na zdroj. Díky kontaktům v Seattlu (kam byl smeten pěkný kus Ameriky) se mu podařilo během pár let vybudovat odtamtud přímý kanál. Lepší ceny, kvalitnější zboží, pestřejší sortiment. Ale takové věci na dálku zařizovat nejdou, Vasilij musel do Ameriky, Geňa jako jeho bodyguard samozřejmě s ním + asi 10 mladých členů. Nikolaj přebírá i Vyšnyj Belopolsk a rozšiřuje distribuční síť, Vladimir získává větší a pravidelnější dodávky. S jídlem roste chuť a poptávka nestačí nabídce, Nikolaj riskuje a expanduje, což se mu stává osudným. O asi 100 mrtvých později je vzpurná rodina potlačena z republikového ústředí a oba Belopolsky jsou dány za odměnu dvěma nejaktivnějším rodinám z hlavního města.

    V Seatlu je tou dobou Vasilij přepaden najatou skupinou runnerů, Vasilij uniká, Geňa končí v nemocnici, ale jako zázrakem uniká hrobníkovi z lopaty. Následujícího půl roku bojují doktoři o jeho život, operace střídá operaci, nakonec je ale Geňa v pořádku a z peněz, které na jeho účet složil Vasilij ještě trochu zbývá. (PS: V tuto chvíli měl Vasilij dost peněz, ale málo věrných, pokud by on i Geňa přežili, tak by Geňa byl pro něj pravý poklad, pokud by Vasilij nepřežil, tak mu peníze nepomůžou - proto ta investice.)
    Vasilij takové štěstí nemá, o dva měsíce a tři atentáty později umírá, jako poslední ze skupiny, co odjela do Ameriky. Tím končí historie rodiny Rimskych a uzavírá se jedna kapitola.

    Geňa má v Americe v podstatě čisté ruce (až na tu přestřelku s runnery), je dobře zapsán u ruskojazyčné větve mafie (a u mafie obecně), ale práci od nich nedostane. Má nějaké malé úspory a vybavení, pár známých a přemýšlí co dál.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Myslis:
    Fotogalerie: V Tchien-ťinu v úterý pršel podle všeho toxický déšť. Zanechával za sebou bílé...
    http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=zahranicni&c=A150818_160053_zahranicni_ert
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tak co, uz jde premejslet v intencich destive toxicke distopie?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: jakoze mel cca 3 stopy, nez stopnul dalsi metro
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: se stopama? jakoze ten duch pak sel na stopa?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: Jestli to bylo v Seattlu tak ten duch musel byt toxickej jak svina :) Protoze mistni koncept pocita se stopama :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: jak kdysi Ghiveran:

    Kouzelnik stoji v metru: "Chtel bych si vyvolat metrovyho ducha..."
    Ja: " Hod si kosti "
    ratle ratle ratle...
    Ja: " Ok tak mas metrovyho ducha... dokonce ma metr kubickej.... metr x metr x metr "
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Dnes to Roztočí šaman :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---


    ta takovyhohle ducha CHCES potkat, veskutecnosti je to bakterie nebo roztoc nebo co, jmenuje se to Zelvuska
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    rozhodl jsem se, ze zavedu do Shadowrunu noveho prodejce ruznych poulicnich gadgertu ;]

    Acme Corporation - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Acme_Corporation
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Ja hackera urcite ne, jinak zkusim premyslet nad nejakou predstavou az opadne to vedro (vizualice tydny trvajiciho lijaku mi ted nejak odmita nahodit vizi temneho a depresivniho sveta)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: dokazu si predstavit za takovej kancl si konkretne dneska predstavuje dost lidi jako nesplnitelnej sen (koukam z klimatizovanyho kanclu dolu do vyrobni haly a je mi tech lidi uprime lito.)
    nebo treba tohle:
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    budem sdilet charaktery tady? jsem spis pro, precejenom uz nejsme decka, abychom neznali podsveti vlastniho mesta... zacina se v Seattle, zbytek settingu.... prsi jak z konve, uz nekolik tynu, takovy ten deckardovsky pocit z Blade Runnera jak zasrny sushi muzes dostat jen k rybe, a uz vubec ne dve susi k jedny rybe, takze pokud se zrovna dneska chce nedko ozrat, tak bude asi hodne nasranej, s nadechem rezignace






    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    idn, asi trpasliciho detektiva ve vysluzbe po kousnuti ghoulem (neni kakazeny, ale nakazlivy "carrier" pro specifickou metarasu...) normalni street level alkac nasranej zivotem s par lidma co mu dluzi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MMchodem, kdo co bude hrat, pokud teda budem hrat spolecne?
    Co tak udelat nejaky Doomsday Brigade Team? Vzal bych to jakoze budeme zezacatku ti hodni, a budem se snazit se postavit nejakym takovym hezkym vecem, o kterych tady pisem... co se s teamem stane pozdej, to se uvidi.

    Zatim mame Psiho samana, kterej je neposkvrnenej nicim hnusnym... krom toho, ze jako domaciho mazlicka ma Pekelnyho Psa, kerej s nim zaroven uzavrel totemovou umluvu.... tezko rict, jestli mentor spirit je vazne pekelny pes sam, nebo se to jen nejak sebehlo... to se ukaze casem.

    Ja bych mozna teda asi masteroval, jinak co bych hral nakonec je asi hacker, mozna technomancer nebo neco podobne hot.

    Mlok?
    Gilhad?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: ... je to tak chuda ctvrt, ze po ulici bezi nutrisojovy pes ... :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ...na Nyxu...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    JVMLOK: tohle nemam ze Shadowrunu, ale z knih Grega Egana, nekde priblizne tam umistil projekt OpenSource genovych a piratskych nanotechnologickych manipulaci.... stala se z toho autonomni zona, kde rostliny jsou programovatelne obdobne, jako treba mravenci kralovna programuje podrizene... muzes zpusobit, ze detekuji nekoho, kdo nema patricne protilatky v krvi a pomalu jej rozlozi na uzitecnou biomasu, muzes zpusobit ze produkuji neustale se mirne menici drogy, ktere tak unikaji detekci a zakonu,.... byla to pomerne extreme komplexni povidka, co vsechno se da udelat se spolecnosti, ktera ma pristup ke kompletnimu vedeckemu potencialu a nema temer zadnou moralku. TAZ, tedy Temporary Autonomous Zone.... zajimave je, ze tahle zona ma extremne mnoho ruznych privrzencu z vedy a techniky a krom toho, ze je extreme nebezpecna pro utocniky a cizince zaroven krom drog produkuje i obrovske mnozstvi leku zdarma a to i na nemoci, ktere dokazi lecit na korporacnich klinikach za extremni penize pod rouskou patentu a security.
    Zajimave je, ze pristup jejich genetiky a nanomanipulaci je spis organicky, nez vedecky. Nechaly ruzne technologie se vyvyjet, neco jim uteklo, nekdo proste nemel moralni potencial na to, aby nezkousel nejaky veci na jinejch lide ch oblasti a tak...
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OVERDRIVE: ...coz v podstate ve vic nez polovine sveta jsou... :) Od toxickejch Asatru z Winternight, pres ekoteroristy z Terrafirst, x% magicky aktivnich v Amazonii a cele rady dalsich a dalsich (mj. ten PbP run tady na Naxu se celej toci kolem toxickyho utoku na Seattle, k necemu podobnymu doslo v minulosti i napriklad v Denveru, v evrope mas SOX a pulku povodi dunaje, + zony kolem Severniho more a Baltu zasazeny Black tide (to je opravdu Mooocny hnus to miluju treba v Hamburku :) ) Pulka indianskejch samanu (Mj. daniel Vyjící kojot byl v podstate "Toxický" šaman, i když velký tanec nesl spíš znaky krvavé magie (sebeobetovani atp...))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam