• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOPIKwww.discogs.com


    a user-built database of music information. Imagine a site with discographies of all labels, all artists, all cross-referenced. It's getting closer every day.

    help.discogs.com - funguje i v případě výpadku Discogsu

    Zdejší Dickogsáři:
    Lopik , Kerb, Fall , Marvin23, Smazak, Smazakovo disko, Billy_Styx, Ligi , Jacko, Unclean, VIK, Quassar, Gregor_Pride, Gora32, Mihals, Frohikey, Nyck, Stephan, , Mathew , Sleepy, Raveboy, WTG, Virus31, Pohodavole, Medan, Lion_Don, Chrpa, Soldik, ASyD, Abu, Crome, Nailer

    Ty ozkoušený spolehlivý prodejci, co si nechaj posílat třeba i prachy v obálkách:

    Buzzbox - dle Smažáka levnej s levným poštovným.
    jeden bezchybnej .rychlej a relativne levnej seller na nastenku
    http://www.discogs.com/user/Funky-Monkey
    "iljin1 - poslal mi to omylem na jinou adresu a druhy postovny sme museli dat na pul :( ale desky byly gut..
    hulabaluba - extra rychla posta + vinyly v supr kvalite
    alextrem - extra rychla posta + vinyly v supr kvalite
    Leoxneox - byl pry na dovce ale nekontaktoval me..
    -Vinyl4Sale- - extra rychla posta + vinyly v supr kvalite
    freshenup - vse v pohode
    jet_jaguar - extra rychla posta + vinyly v supr kvalite ale deska byla zabalena jen v papirovy obalce
    noise1991 - extra rychla posta + vinyly v supr kvalite
    stevieboy - ani se mi neozval ale omylem sem mu dal pozitivni feedback
    festif83 - vse v pohode
    panaman51 - vse v pohode
    philbxr - deska prisla rychle ale jeste sem ji nevidel jelikoz mi to chodi k babicce :)"
    vinzomatoze - vse v pohode
    paiper - vse v pohode
    rozbalit záhlaví
    REBORN
    REBORN --- ---
    C8400: díky za přesměrování i za další pohled na věc, který mě doteď vlastně nenapadl.
    ASYD
    ASYD --- ---
    C8400: husty, netusil jsem
    C8400
    C8400 --- ---
    LOPIK: naději dává to, že databáze zůstává volně šiřitelná, takže by ji někdo mohl jednoduše převzít a budovat dál nezávisle: https://data.discogs.com/
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    LOPIK: aha tak asi mas recht..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    _IOB_: Pořád píšou že to má Zink Media - to by měla byt firma toho Lewandowskiho
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    LOPIK: vzdyt uz nejakou dobu je discogs googlu (stejne jako rozjel takovy ty sestersky databaze na plakaty atd..)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    C8400: Tyhle nevole tam byly od doby co zavedli tržiště. Já taky moc nevím co si o tom myslet - mají z toho prachy, hodně to vyrostlo (i ve smyslu kvality databáze), ale má to svoje negativa..
    Já to používám jako nástroj pro katalog a zdroj informací, takže market mě zas tolik netankuje. Nejvíc se bojím chvíle, kdy to ten Kevin, co to vymyslel a udělal celý prodá, pak nějaká komunita asi skončí.
    C8400
    C8400 --- ---
    REBORN: Je logický, proč to discogs udělal. Protože může a protože chce...

    Důvod, proč to ale mnozí nesou s nevolí je ten, že spousta prodejců se cítí být dobrovolnými přispěvateli a spoluautory discogs databáze (creative commons licence), jejíž kvalitu (tržní pozici) teď discogs používá k tomu, z nich ždímat více peněz.

    SOLDIK: Mě to přjde nefér v tom kontextu, že pokud si discogs bere podíl i z poštovného, měl by nabídnout taky protihodnotu a vylepšit pomůcky pro zasílání - integrace se logistikými firmami, tištění štítků na balíky přímo z aplikace atd. Nic takového ale discogs nenabízí. (Srovnání s ebay, shopify etc.)
    CHRPA
    CHRPA --- ---
    C8400: díky moc za vysvětlení! ..zkusím poště poslat printscreen objednávky, kde je vidět, že jsem VAT už zaplatil.. moc šancí na vrácení peněz si ale nedávám.. uvidím..
    C8400
    C8400 --- ---
    CHRPA: VAT znamená česky daň z přidané hodnoty, DPH. Daň se platí jednou a to státu na jehož území importuješ. Způsobů platby je několik. Tolik teorie.

    Pokud daň pro stát už vybral discogs, tak by to měl odesílatel vyznačit na vnějšku balíku, a ty by jsi neměl české poště platit nic. Ani daň, ani nesmyslný poplatek. Zasilka by měla normálně dorazit.

    Pokud to ale odesílatel balík správně neoznačil (nebo pošťákocelník analfabet to neumí přečíst), tak se pošta bude snažit daň vybrat sama včetně nesmyslného poplatku. Pak nezbývá než si stěžovat: U pošty, pokud jsi seš jistý, že to špatně přečetli. Pokud pošta bude trvat na svém, nezbývá než daň zaplatit podruhé, a pak jít za odesílatelem a vymáhat na něm, ať ti vrátí tu daň, co vybralo discogs, protože to byla jeho chyba, že balík špatně označil.

    To, že to po tobě pošta jednou chtěla a jednou ne bych vysvětlil chybovostí v nově zavedeném systému. Anebo dobou, kdy jsi objednal. Protože se do toho nepromítá jenom Brexit 1.1.2021, ale i změna import pravidel EU k 1.7.2021, kdy byla zrušen práh 22 € do kterého se nemusela platit daň.
    CHRPA
    CHRPA --- ---
    vysvětlete mi prosím někdo, jak je to s VAT poplatkem na discogs u desek mimo EU. Vím, že už se to tady řešilo, ale já tápu a ani česká pošta mi to nevysvětlila. Při vytvoření objednávky se mi zobrazí cena desky, cena poštovnýho + discogs k ceně automaticky přičte "VAT (CZ)" vypočtený z ceny desky. Myslel jsem si, že tím VAT se nějak pokreje poplatek, kterej plyne z toho, že je to zboží z EU, česká pošta nějak obdrží tuhle sumu a když deska dorazí do čr, tak po mě už nic chtít nebudou. u první desky z UK po brexitu po mě nikdo nic nechtěl, ale u druhý už jo. takže vůbec nerozumim, komu a proč platim VAT poplatek, když po mě stejně česká pošta pak chce dph a nesmyslnej poplatek 150kč za vyřízení proclení...
    C8400
    C8400 --- ---
    POHODAVOLE: Nevím, ale myslím že to propojení s Paypalem bude nutné. Jak by jinak discogs mohli sosat poplatky z tvého PP účtu bez autorizace?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    C8400: chapu, ze bude moznost jen pres paypal, ale prece nebude nutny mit s nim propojeny discogs ucet nebo se pletu?

    Diky!
    C8400
    C8400 --- ---
    PSYKUK: discogs přechází na nový způsob plateb.

    Do teď jsi mohl volit mezi různými platebními metodami, např. PayPal, bankovní převod, cash.. Discogs fees jsi pak platil vždy po ukončení měsíce zpětně extra platbou k discogs.

    Od února bude PayPal jediný processor plateb, t.j. všechny platby půjdou přes PayPal a PayPal z částky odečte discogs fee přímo v momentu platby od zákazníka. Faktury/Billung už nebudou potřeba.

    Plus, pro zákazníky: velmi jednoduchý a konfortní check-out pro nakupující. Žádné čekání na potvrzení o připsání platby atd. (PayPal v rámci své platební brány umožnuje platit i bez PayPal účtu kartou příp. dalšími lokálně používanými platebními medodami).
    Minus, pro prodávající: PayPal fee z každé transakce, neboť vše běží přes PayPal. Nemožnost upravit poštovné, neboť neexistuje prodleva mezi zadáním objednávky a zaplacením.
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    C8400: A o co presne jde? Ja to moc neresil a proste propojil s Paypalem ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PSYKUK C8400: mne se to prave nechce moc propojovat s paypalem :D
    C8400
    C8400 --- ---
    POHODAVOLE: U mě vše funguje.
    Bude tady asi rozdíl mezi těmi, co už přestoupili na nový platební process PayPal a těmi, co stále používají starý platební process (já) ...
    Pokud jsi na novém procesu, tak hodně štěstí a děkuji, že to pro nás ostatní dobrovolně testuješ ;-)
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    POHODAVOLE: neco mi to psalo, ze mam pripojit Paypal ucet, tak jsem ho zadal a ok
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Taky mate rozesrany orders / billing na discogs? Akorat mi prisla faktura a nelze zaplatit.

    Diky
    CHRPA
    CHRPA --- ---
    mám dotaz ohledně objednávek vinylů z UK - na discogs jsem po vytvoření objednávky musel automaticky zaplatit i VAT. znamená to, že až dorazí zásilka do ČR, nemusim už platit žádný dodatečný poplatky nebo jak to vlastně funguje? komu platím VAT? díky za info (je to moje první objednávka desek z UK po Brexitu..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam