• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIHARYSLIVE FOR SPEED aneb nejlepsi zavodni simulator
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    MIRA9: doporucuju obratit se na lidi na http://forum.czechlfs.net/ vim ze nekteri tam tenhle volant maji...
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Tubus: já se obávám že neexistuje správnej Sidewinder, kompatibilní s XP. Nebo máš něco ozkoušenýho?
    TUBUS
    TUBUS --- ---
    MIRA9: na instalacnim cd k sidewinderu je programek, kterej pak bezi po spusteni na pozadi (nevzpomenu si, jak se jmenuje, ale myslim, ze to je sidewinder central). tam se daji nastavit napr. schemata sily feedbacku, kalibrovat apod. na jednej karte dole je na vyber "combined axles / separate axles"
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    to už bohužel ne .. je to pár roků zpět ..
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    DRIZDIK: prosimtě ve win 98 to údajně jde, ale v XP ne. Prosimtě nevzpomeneš si na verzi sidewinder ovladačů pokud jsi to dělal v XP?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ty ale já sidewindera měl a tam to oddělit určitě šlo ..
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    Zkoumal jsem to včera ještě podrobnějc a zjistil jsem, že je to neduh obecně všech starších volantů. Většina jich má patch nebo update ovladačů, Microsotf ale už sidewindery nedělá, takže Microsoftí majitelé mají smůlu.
    Jde o separaci os, nový a pokročilý hry, což LFS určitě je, vyžadujou separovanou osu pro ply a brzdu. V Win 98 to šlo vojebat tím, že jste si brzdu nastavili na osu Z(kormidlo) a pak ve hře ovládali brždění kormidlem (jakoby). Jenže sidewinder pro XP už ovladače nemá a zahrajete si s ním jen starý hry, který maj kombinovaný osy. Zde končí možnost operačního systému.

LFS sice nabízí mód kombinovných os, i separovaných os, ale ani jeden nefunguje řádně (kombinovanej klasickej brzdí kdykoli pustíte pedál, separovanej ignoruje plyn a invertuje brzdu - čím víc zmáčkente pedál, tím míň to brzdí).

Další možnost je použít doftík JoyToKey - nastavujete si volant na tlačítka klávesnice - zatáčení a plyn necháte, brzdu si nastavíte na klávesnici, přičemž na pedálu pořád zůstane, ztratí ale svou analogovost, při každým dotyku brzdy brzdíte na 100 procent jako když zmáčknete šipku. Demence, ale lepší než drátem do oka. Mě to ale nefakčí, takže schánim další řešení.

Zatim to vidim tak, že si nainstaluju do Virtual PC Windows ME nebo 98 a budu hrát na volant skrz virtuální počítač, co se dá dělat :(
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    jojo nastavuje se to v nastaveni hernich ovladacu v ovladacich panelech ..
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    vola sa to 'combined axes' co pospisujes KOTWA :)

MIRA9: a v nastaveni hry si nastavoval pedale?
    MIRA9
    MIRA9 --- ---
    pánové, prosimvás poraďte mě. Mám Microsoft Sidewinder Force Feedback Wheel, Gameport verzi. V LFS i v jiných hrách mě po puštění plynu začne auto brzdit. Nesetkali jste se někdy s tímhle problémem? Dělá to i jinej volant a i po přeinstalaci zvukový karty, windows, dokonce to dělá i na jiný mašině. Vidim to na nějakej patch pro Windows, už jsem googlil, bez úspěchu.
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    DRIZDIK: no.. s RAC sjem taky jezdil jen parkrat.. ;))
    vlastne jsem se jako dost velkej noob zasekl na FOX a uz prakticky s nicim jinym nejezdim.. ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    no tak mam konecne odemknuto na vsechny auta ve verzi V
    a zjistuju jak je XRT krasne poslusny auto oproti napriklad RAC a nejsem s tim schopnej jezdit aniz by mi vecne lital zadek coz mi oddelava gumy :(
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    tak zrovna toca ma vcelku svizny engine... to mi svojho casu (toca race driver 2) bezala v pohode aj na MX karte :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOTWA: neviem co je gma915, ale co viem tak RBR sa nespusti bez shader podpory v grafickej karte.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOTWA: GP Legends su stara hra, asi si si to zmylil s GT Legends, coz je nova hra. ale ked planujes RBR tak aj GPL aj GTL ti pojdu :)
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    vyšší stupeň než je LFS je pak už jen sednou za volant skutečného auta :) z rally jsem hrával ještě ColinaMcRae Rally.
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    KOTWA: no tezsi uz asi moc nenajdes... dalsi poradny okruhovy simulatory jsou: Grand Prix Legends, Nascar 2003, pak od ISI> GTR, rFactor a pak jeste NetKar Pro, ale to je jeste v plenkach... Rally jednoznacne Richard Burns Rally... Pripadne prohlidni forum RaceSim Central, tam je asi vse o poradnejch simulatorech, ale mimo ty co jsem vyjmenoval to uz s realisticnosti asi zas tak zhavy nebude...
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    DIXIE: neni, jen je o to o dost realisticejsi nez posledni dily NFS... zkousel jsem to na GC v Lipsku, sice na tom podivnym konzoloidnim ovladaci, ale dalo se to... s vyplejma helpama si smyk dostal apod...
    BIHARYS
    BIHARYS --- ---
    tak až tak MOC jako lfs to na fyziku zaměřený nebude, ale rozhodně to má k realitě nejblíž ze všech komerčních simulátorů. Jsou zde stovky aut s dobrou možností tuningu. Je škoda, že GT se nevydává jako PCgame...
    check out http://www.youtube.com/watch?v=oUJPD7thlmg
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    BIHARYS: chces rict, ze je to stejne realisticky / s propracovanou fyzikou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam