• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    LBART
    LBART --- ---
    Zrovna vyjíždím do Budějovic.. To by bylo, abych se tam na to trochu nepodival! ;)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    poslal bych ti budejovicky B-cka, ale vim ja jak rychle tam dorazej a jak se o ne budou po ceste starat??
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    kvasinky pul hodiny pred dokoncenim varu je blbina, dyk je zabijes
    FRANCIMOR
    FRANCIMOR --- ---
    ziju ted v Australii a maji tady prekvapive dobra pìva mistni vyroby.
    koupil jsem si soupfravu za 150 dolaru a pixlu s instantnim pivem
    dokoupil jsem v tom obchode kvasinky "czech pils" ktere udajne mam primichat pul hodiny pred dokoncenim varu z ty plechovky (pils)
    mam barel (22l) s teplomerem,termostat,pristroj na zavirani flasek,nakou desinfekci,cukr,cistitka na lahve a hydrometr.
    ted shromazduju lahve abych se mohl pustit do vareni a mel to vsechno pripraveny ....
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    KACIR: tak to ja clovece nemuzu ani to, nekdy otom reknu vic, ale nejak nemam cas posledni dobou
    XETH
    XETH --- ---
    Jste mě skorem navnadili, ten granulovanej žen-šen doma mam, tak to asi zkusim, ale ne do Plzně.
    LAFAJ
    LAFAJ --- ---
    heretik:skunkovy pivo je kdyz ocas otevrete lahev plzne a vune je uplne konopna(stalo se mi tak 10-15x)...u tocenyho jsem to zazil jen jednou u klasteru..a reknu vam, ze zarucit takovou vuni na 100%, tak heineken zbankrotuje a cechy maj totalni monopol na pivo.....
    granulovanej zen-sen nejni do piva vubec spatnej a kdyz pijete patej kousek tak chutove urcite nevadi(mozna to ani nepoznate) a naopak vyrovnava pivni unavu..
    KACIR
    KACIR --- ---
    HERRICH: V tom tě podpořím. Žen-šen patří do čaje anebo macerovat do lihu. A pokud mě paměť neklame, tak tráva i skunk do mlíka - kvůli rozpustnosti v tucích, ale to je tuplem jinej příběh... Ale některý přísady v pivu můžu - třeba kávový pivo z Pivovarskýho domu v Ječný, nebo Hoegaarden s nějakým tím kardamomem a kdoví čím ještě... :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    hura konecne mam zastance :)
    XETH
    XETH --- ---
    LAFAJ: bože můj, to myslíš vážně? :)))
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    prznitele
    LAFAJ
    LAFAJ --- ---
    a kdo chce zit zdrave muze si do plzne nasypat žen-šenovej granulat...trochu to zasumi a chut je pak jeste vic hořká...chutove to nejni vubec spatny...
    SCRIPTORIUS_JAN
    SCRIPTORIUS_JAN --- ---
    vyrubu jsem nevidel...byl to zajímavý experiment, ale příště si taky asi dám tu Plzeň:)
    LAFAJ
    LAFAJ --- ---
    plzen jedine... :) nejlip skunkova(vonava)...
    KACIR
    KACIR --- ---
    I v tom "český pivo" je dost velkej rozptyl :-)
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    ja na tyhle ""piva"" (dvoje uvozovky sou tam schvalne) nejsem, dle myho nazoru je pivo jen jedno cesky pak dlouho nic a pak bavorsky a pak uz nic;)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Višňový je taky dobrý!
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    visnovy bych ani neriskoval;)
    nechutnalo ti to imho prave kvuli svrchnimu kvaseni....ale to ve imho normalni

    btw ukazali vam vyrobu??
    SCRIPTORIUS_JAN
    SCRIPTORIUS_JAN --- ---
    nedavno jsem se nějak vyskytl v Želivě, a tak jsem samozřejmě ochutnal místní klášterní pivo:Gottschalk- patnáctistupňový povrchně kvašený mi moc nesedl,ale to je asi tím, že nežiju ve středověku; Castulus-medovinový, ten mi docela chutil a višnový pivo jsem nezkoušel
    KACIR
    KACIR --- ---
    FRANCIMOR: www.homebrewing.cz, www.pivodoma.cz
    Už se k tomu odhodlávám dlouho, prej se to dá, ale kamarád, kterej trochu vaří, nechodí na nyx, takže ti nepomohu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam