• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    RAGNAROK: dobrej tip, byl jsem tam teď na jedno na procházce a bylo fakt výborný (pro info: maj každej den do osmi)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak jsem se vratil do prahy, poreferujte, zda ten bock stoji za to a kde ho kdyztak jeste maji :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    X_RATED_IDIOT: No samozřejmě. Ale, vida, jako sládek uveden Tomáš Mikulica, kmenový to mistr chýňský, jen autor receptury je Petr Buriánek: http://www.aliancepiv.cz/blog/php/Rosemary.pdf
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: aha...no,esli jim tam rozmaryn zbyl...:-))))))
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    KACIR: v merendě to jako chýni uváděli
    KACIR
    KACIR --- ---
    MOUNTBATTEN: Ano, ale tohle dokonce v Chýni vařil někdo jinej, nějakej domovarník, jméno si nepamatuju...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: on rikal,ze casto varej specialy pro hospody,co se úpak prodavaj pod hlavickou te hospody apod.,nikoliv pod hlavickou Chyne
    (napr. nuselasky skok,nebo tak nejak - psenice pro Zly casy)
    KACIR
    KACIR --- ---
    MOUNTBATTEN: Ujetý to je, ale zajímavý. Není to stálá nabídka, je to první speciál pro Alianci P.I.V., takže se to dá koupit pouze v aliančních hospodách, je to trochu opožděný letní pivo, lze předpokládat, že příští léto ho uvařej znova. Vařili ho sice v Chýni, ale ne pod hlavičkou Chýně, tak nevím, jestli ho Inža vůbec má...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KACIR: zis, to zni ... ujete;-) Budou to mit u Miry furt, nebo jen docasny?
    No nic,asi beru telefon a volam Inzovi o prosbicku;-)
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    MILHAUZ: To jsme skoro sousedi... Vždycky když jsem se odhodlal projít kolem výčepu nelitoval jsem. Ale otvíračka cca do 21 je trochu nepraktická.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no nejsem žádnej lingvista, ale proč na bernard sváteční ležák, je vzádu na etiketě česky: nefiltrovaný světlý ležák bernard a slovensky: nefiltrovaný rezaný ležiak bernard? jestli maj na slovensku řezaný piva tuhle barvu, pak světlý ani nechci vidět :)))
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: To ani nevim, ze uz to nekdy varili. Takova piva u nas nikdo krom Nachoda nevari a proto se vyplati na to zajit. Navic tusim, ze by to mohlo byt i chutne a klasicky uvarene pivo. Zkusim nekde jedno sehnat a pak hura zase pryc na normalni pivo.
    Dokonce se psalo, ze neco pujde i do lahvi.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Před pár lety v podstatě totéž uvařili jako 21°Březňák a bylo to dost zajímavý pitivo, zkusím zajít na jedno ke Karlu IV...

    MILHAUZ: Klášterka, pod tím názvem to znám...
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: Vyber si primo na: http://www.svatovaclavskepivo.cz/
    Ale zbytecne bych neotalel, podle tech zprav toho neuvarili tolik a vychazi to kolem jedne 30L becky na kazdou hospodu. Pokusim se zitra zajit, snad budu mit stesti.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    KACIR: na prasivce alias sumavanka alias klasterka je moje oblibena hospoda hned pod barakem - ovenecka ulice na letne. je to obycejna zahulena ctyrka, ale toci tam muj oblibeny klaster a kazdy tyden maji nejake pivo na ochutnani. ja tam vetsinou prijedu s kocarkem, dam si jedno venku na stojaka a jsem spokojenej.

    ABRAHAM: velena jsem nemel. ja obecne nejsem na psenky. to svatovaclavsky je opravdu hodne zakaleny a je to prijemny, clovek ma pocit, jako by pil kefir. ten doppelbock z brezna jsem zatim nevidel, kde ho maji?

    jo a jen poznamka pod carou: na prasivce stoji ten sv.vaclav 24 korun za 0,4 a v centru jsem ho videl od 34 do 38 kc!! tomu rikam marze
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Dnes meli vybornej Konrad 14° u lávky ve stromovce. Vetsinou tocej 10° to je taky moc dobry pak maj jeste 11° tmavy a svetly ty jsem este nestih ochutnat.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: mel jsi treba Velena? Me by zajimal rozdil mezi temato dvouma psenkama, krom stupnovistosti. Me Svatovaclavsky prisel vic zakalenejsi, ale vyrazny posun v chuti jsem si neuvedomil. Dle me mohli uvarit neco jineho slavnostniho.

    Viz Doppelbock. Po dlouhe dobe se vydam zase do hospody dat si neco z Brezna/Starobrna/Heinekenu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Svatý Václav by měl radost, pšenice z Černé Hory, doppelbock z Března, co mu ještě kdo uvařil k svátku?
    KACIR
    KACIR --- ---
    MILHAUZ: Kefalín, čo se predstavujete pod tým "na prasivce" ? :-) Zní to zajímavě, ale podle Pernštejna to bude daleko za Uhříněvsí :-)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    dneska jsem na prasivce chutnal ten svatovaclavsky psenicny special z cerne hory a musim rict, ze ac mi nejdriv prisel trochu nakysly, chut se pekne rozvinula a moc mi chutnal! velmi ovocny, min psenicny nez treba primator, dovedu si predstavit, ze bych jich tam jeste par vypil!

    taky tam meli granat z pernstejna, doufam, ze ho jeste tenhle tyden stihnu ochutnat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam