• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    CH_IN_A: Psal, jsem,že je tam trochu odpudivý prostředí. Víc zkušeností ale nemám, chystám se tam.


    X_RATED_IDIOT: Ještě mě napadla Euforie na rohu Veletržní a Ovenecké. Maj pivka z K Brewery včetně 14° Comenius a občas pivo z cesty pivních znalců.

    www.cestapivnichznalcu.cz
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    X_RATED_IDIOT: To je kde, prosím Tě?
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: To jsem nějak přehlédl, to je shoda jmen s českým polopivem nebo nějaká shoda náhod? :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    CH_IN_A: okolo toho sem nedávno šel a celkem mě to překvapilo, to tam asi nejni moc dlouho co?
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    jeste vysmaty zabak v hermance, s rychtarema 10.12.12 nefil.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Prosím na nástěnku přihodit i web druhé pivní prodejny v Brně (http://www.pivoteka.eu), popř. i tu Olomouckou (http://www.pivoteka.cz). Jinak dobrý obchod s pivem je i v Havl. Brodě (http://www.pivniklenotnice.cz/).
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    RURYRY: doplnil bych dole u štrosa festovnu s hubertusem (jestli ještě funguje, byl sem tam někdy před půl rokem)
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    MILHAUZ: Teď jsem si vzpomněl, že už jsme si tu o Prašivkovi jednou psali. Můžu doporučit klub/hospodu Vobora na rohu U Akademie a Sochařské, kde mají vynikajícího 12° Kocoura. 10° bohužel Staropramen, tak doporučuju raději točenou limonádu.
    Jinak Pivkoland/Base Camp dobrá volba. Potěší hlavně cizí pivka. U domácích značek mi přijde cena mírně nadsazená.
    Tu zelenou hospodu Žabáka jsem netestoval - trochu mě znechutilo prostředí. Můžu doporučit ještě hospodu Barré hned pod Paliárkou, kde maj vynikajícího Bernarda (10, 12, kvasnice).
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: napsal jsem to spatne, nejde mozna ani tak o "pravou" IPA, ale spis mam na mysli klasickou ci beznou, kterou znam treba z Anglie. Mam totiz stale na vedomi tu "cernou" IPU co jsem od Matusky mel. Tou klasikou vsak myslim prave bronzovou ci jantarovou barvu, vyssi obsah alkoholu, plna chut, vyrazna horkost. Tak jako tak mam pocit, ze jakekoli pivo od Matusky nemuze byt spatne :)

    Jinak kdo nezna ci nevidel, existuje pekna tabulka pivnich stylu:
    http://daphne.palomar.edu/mlane/BEER/BeerPeriodicTable.jp


    A zpet k IPA. Vcera vecer jsem lupl Sierra Nevada Torpeda IPA a nutno rict, ze fakt parada. Ta paradne horka a plna chut.

    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    KACIR: zajimave, ze se nikdo nezastavil nad tou jedenactou polozkou v mem seznamu :)
    Jinak rodina zacina chapat muj vztah k pivu. Mamka mi pod haluz prichystala: Merlin, Porter, 1530 (Cerna Hora), Master, Hoegaardan, Paulaner Weissbier, Bernard cerny kvas. Mam z ni radost :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    RURYRY: uz asi pul roku se tam aktivne stehujeme, takze uz se povazuju za mistnaka. v obcance uz to mam prepsane :-D ne, ze by tam nebyl zadny pivni vyber, je tam prasivka/klasterka/sumavanka, kde maji skvely klaster 11 a jednou za tyden tam maji nejake pivo na okostovani. pak je tam ta hospoda s rychtarem, uz na ni nekdo daval odkaz a dole u planovaci komise je jeste jedna hospoda, kde toci brezno a maji tam casto taky ruzna piva na kost. jinak moc o nicem nevim, pokud poradis neco skveleho zastrceneho, budu rad!


    ABRAHAM: nevim presne jak by mela chutnat a vypadat "prava IPA", ale tohle je, myslim, dost povedene. ale mam pocit, ze je to silnejsi nez 12%. jantarovou barvu to ma krasnou a skvelou horkou dochut
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    MILHAUZ: Pán je z Letné?
    KACIR
    KACIR --- ---
    ABRAHAM: Závidím, já pořídil na vánoce jen pár lepších Bernardů a Primátorů, no a taky Bernardy free, protože mě čeká trojice nočních. Ale v pondělí vpadnu do Pivkupectví zakoupit nějaký vánoční speciály, aby aspoň ten konec roku byl hořkej jaksi správně .-)

    ABRAHAM: Dobrá volba :-)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: Ha, tak ze by se Matuska pokusil udelat pravou IPA? To by za zkousku stalo. Chystam se tam druhy vikend v lednu, ale nevim zda na PBM bude cas. Mam v planu me oblibene Medvidky a pak presun na Bulovku.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ABRAHAM: ano, ta IPA byla krasne jantarova, nadherna vune a opravdu hluboka chut.

    add PBM - taky bych tam normalne nesel, ale nejak me to zlakalo a nelitoval jsem. ta dve piva, co jsem tam ochutnal me vylozene potesila, byl jsem tam odpoledne, takze nemuzu soudit nic o tom, kdo tam chodi a jak je to tam nastavene. ale vypada to jako celkem normalni podnik s trochu vyssima cenama, coz tak trochu odpovida dlouhe ulici. ale v centru je to prijemna zmena proti vsem tem pilsner urquell podnikum.

    ted jeste zalozit takovy podnik na letne! :-) bohuzel base camp ma pouze lahvove pivo, coz je obrovska skoda.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    MILHAUZ: No dava mi to zabrat, hlavne je to narocny na sledovani expiracek. Musim si to hlidat a pit podle data spotreby, nerad bych o nejake odbroty prisel kvuli proslemu datu :) No uvidime jak to nakonec zmizi behem vanoc. Snad bude zas trosku vic casu na piti :)

    MILHAUZ: To je IPA Raptor? Divam se, ze to vedou jako 12%, ale pil jsem ji v Broumech jako 15%, takze si ted nejsem jist co jsi/jsem vlastne pil. Navic jsem mel cernou jak moje boty a Aliance uvadi jeji EBC kolem 23, coz by odpovidalo. Ale je fakt, ze IPA by mela vypadat krapet jinak. Pil jsi skutecne 12% (jak uvadi PBM), jantarova barva?

    MILHAUZ: A co to PBM? Stoji to za navstevu? Nabidka muze byt slusna, ale nejsem si jist zda je to spravny podnik kam zajit. Prijde mi to jako klasicka prazska atrakce pro turisty. Ale treba se pletu.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ABRAHAM: :-D slusna sbirka! mas vubec cas to pit?

    ja dnes chutnal v prague beer museum matuskovo IPA a teda chutnalo moc. skoda, ze se tady tenhle typ piva nevari trochu vic. mam rad lezaky, ale IPA je IPA

    taky se mi tam postestilo poprve ochutnat krakonose a prijemne me prekvapila lehce ovocna chut. to jsem necekal!

    X_RATED_IDIOT: a u me v lednici ceka akorat cernej bernard na kapra na cerno, kteryho budu varit cca 25. jinak si dojdu pro tocenyho krakonose do PETky a budu spokojenej
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    X_RATED_IDIOT: asi nejak takto:

    General
    Velen
    Eliska
    Kakim
    Rebel svatecni
    Vevoda
    Votrok
    Herold psenice
    Chotebor svatecni
    Debowe Mocne
    Primus
    Gurkha
    De Koninck
    Sixtusbrau
    Käpp'n Brass Pils
    LEIDMANN DER WEISSE BOCK
    Plzen (Amsterdam)
    Demon
    Gulden Draak
    Jupiler
    Boucanier
    McFarland
    Chotebor tm.
    Stepan Imperial Stout
    Satan
    Hopus
    Liberty Ale
    Maredsous
    San Miguel
    Cusquena
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    tak panove to s tim Velenem beru zpet-jeden jsem musel vylejt ale druhej je v poradku mnamka
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    ja jdu zrovna 4 zapomenuty veleny vylejt vratil jsem se domu na vanoce a jsou zkazeny (jak by ne kdyz uz jsou mesic po zarucce). jinak rychtar, janacek-patriot, bernard-svatecni lezak a nejaky gambrinuse pro tchyni >;o]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam