• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    UNDERDOWN: z těch všech teda můžu akorát Frantu, to jeho Weizzen je relativně v pohodě, Hackner je na mě trochu nakyslej..Löwenbrau jsem měl nějakej výše stupňovej speciál, kterej celkem ušel, ale sečteno a podtrženo Mnichov nebrat IMHO...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jo vzdycky si basicku koupim a upijim a kdyz dojde, tak koupim dalsi, je to takovy prijemny pivo na denni piti.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Weissel Maissel je prima. Moje první setkání bylo 2008 ve Schladmingu na sjezdovce. :-)

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    UNDERDOWN: ja piju maisla a pak jeste erdinger nebo jak se to pise. urweiss :) ty co si vyjmenoval sem bud vubec nepil nebo mi to nechutnalo tak sem to zavrhnul
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Všech 7-8 Mnichovskejch pivovrahů je spřaženo do jednoho konglomerátu (Augustiner, Paulaner, Spaten, Löwenbrau, Hacker-Pschorr, Franziskaner ad.). Taky to podle toho vypadá, weissbiery skoro stejný, hellesy jak by smet (kromě Hacker-Pschorra, kterej chutná troshitku líp) a ty lihový speciály (Salvator, Triumphator ad.).
    Možná se tady o tuhle "Heinekenizaci" snažej KGB - Lebkowicz pivovrazi, který se taky moc nedaj pít a vaří se to prakticky ve 3-4 pivovarech (Platan, Vys. Chlumec, Jebžek, Montenegro). Cesta pivních znalců - kdo to zná, ten to nepije. :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste k tomu paulanerovi, ja sem zvyklej halt na lepsi, kdyz tady du do beznyho supermarketu typu globus, tak je tu tak 12-15 weiznu. a to ze paulaner neni zadna hvezda, je proste fakt.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    Já si tyhle piva koupil zatím jen v nouzi, když jsem nakupoval v Bille či Albertu, kde prakticky nic nemaj, takže pak na ně koukám shovívavým okem a říkám si: "taky si mohl pít třeba krušovice." A touto optikou mi October i Salvator přišly docela v pohodě. Ale October bych si jinak znovu asi nekoupil, Salvator možná ještě zkusím.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KACIR: me ten paulaner psenka teda nechutna, je to takovy psenkovy euro bear, salvator mi chvili chutnal, ale pak me to nejak preslo. od ty doby ho nemuzu.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ANDY_WARHOL: pšenku nemusim, salvátor je pro mě lihový peklo, standardní helles sou voříšky a októbr taky nejni žádný hifi, pilsnera myslim nedělaj, jak řikám, byla to spíš připomínka mnichova, kterej se mi celkem líbí a kdyby ty jejich piva chutnaly jak z kounic, budu tam furt :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    ANDY_WARHOL: Kterej Paulaner? Pšenka mi chutná, Salvator byl dobrej, i když celej večer bych ho nebyl schopnej pít, oktober jsem dosud neochutnal...

Primátor 24 mi nechutná, ale Primátor 16 Exkluziv (nebo jak se to píše) je skvostnej.

Leffe Bruin slušný pivo, ale jako náhrada za skorostoutovýho Kelta ve starochemennejch hospodách mě to neuspokojilo...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    X_RATED_IDIOT: paulaner mi prijde jako snad nejhorsi z piv co sem tady v nemecku pil, to vubec nekupuju, v cr se da sehnat skvelej maisel

ten primator 24 to je dobry, kdyz se chce clovek rychle ozrat, ale jinak na bezny popijeni to neni ani nahodou.

leffe bruin - to pivo urcite muzu doporucit, mam ho z tmavych piv moc rad.
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MILHAUZ: ale kdež, popsals to dobře, bruin sem měl někde točenej, nebylo to marný, ale holt leffe, pro mě sladký
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    dobry stouty mival na cepu pan v pivni rozmanitosti. a urcite neco dokaze poradit.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    X_RATED_IDIOT: sorry, jsem mimo :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no k vaření jsem si ze sentimentu načal jeden paul áner októbr, v podstatě se to nedá pít, ale stejně se do mnichova zase podívám :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    MILHAUZ: leffe celkem jde, ale všechno se to vymyká zadání, do stoutu to má všechno kilometry :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    leffe dela nekolik ruznych piv, me chutnal, co si pamatuju, leffe bruin, trippel a vlastne i blonde.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    BRUKEV: jo, je to hodně lihový, a když nad tím přemejšlím, tak s tou slivovicí je to docela trefa

jinak leffe je podle mě skvělý pivo, v belgii dělaj určitě i lepší, ale za ty peníze dobrá ochutnávka belgických klášterních piv - ke stoutu to má relativně blízko, je ale světlejší, káva tam není tak výrazně cítit, zato je tam trochu ovocných chutí (třešně)
    hoegaarden je celkem průměrný zástupce svého stylu, tedy lehce kořeněné, hodně světlé pšeničné pivo. Někomu nakyslá, banánově ovocná chut pšenice nesedne, někdo to naopak zbožnuje... já si ho vcelku rád dám točené, když je jinak v nabídce jen nějaký hnus typu Staropramen. Každopádně něco úplně jiného než stout.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SEEKER: Mně to evokuje kvas na slivovici. Smrdí to stejně, chutná to pivově/destilátově, nikdy víc.

Trochu jsem se mrknul na místní alkoholový velkoobchod http://www.gastroklub.cz/kategorie/pivo-cider/ a mají tam i nějaká piva.
    Jak jsem nedávno psal, celkem mě zajímají piva a la stout, nicméně bych rád vyzkoušel i jiné druhy, než koupím v místním marketu.

Nějaké postřehy ohledně značky Joseph Holt, Leffe (Bruin), Hoegaarden?
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    no já vlastně nevim, jestli je to jedenáctka, píšou tam medium, která tam nejni, ani jsem to nehledal. nejlepší mi přišel ten 12 nefiltr, prostě jsem chtěl něco k obědu a v bille maj inak prd, vlastně je to spíš smutnej příběh :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam