• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    trochu poznámka z cest: pokud někdo pojedete kolem brna směr blava, po cestě jsou teoreticky minipivovar xaver blučina a santon měnín, chcete-li je navštívit, pokud existují, zavolejte si předem, já je včera ani nenašel. našel jsem ten v šitbořicích ale ten má prodejní dobu jen velmi omezenou, obvykle odpoledne a o víkendu
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    BLEVAJZZ: jako sháněla sem ho marně =/ nakonec sme koupili skleněnej a stejně sme vínili =D. jo, jinak děkuju za tip =)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    BLEVAJZZ: teď budou keramický trhy v sobotu v kostelci nad černými lesy
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    GALAXIE: škoda že píšeš až ted.. v berouně na hrnčířských trzích bys jich měl... akorát byl před 14 dny.. škoda. jinak já ho mám teda na zakázku ale čekal jsme na něj půl roku..s kaměninou už moc lidí nedělá.
    GALAXIE
    GALAXIE --- ---
    Našel by se tu někdo, kdo by mi byl shopnej a ochotnej poradit ohledně koupě kameninového džbánu na 6-8piv? nejlépe Praha 2 nebo 10. Potřebovala bych ho co nejdřív, takže asi žádnej nákup přes net =/. Předem děkuju
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RAGNAROK: jasný...prostě měřící metodika na baterky...z tohodle bude ostuda jako hrom...hlavně až praskne, která laborka to měřila, neb si myslim, že jim vyjela klasický protokoly a "maldý chemik" v redakci d-test z toho udělal aféru bez hlubšího znalosti věci (kterou taky nemám což o to, ale aspoň to nepíšu na veřejnost, když vim kulový)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    neco noveho k afere mykotoxinu
    Mykotoxiny v pivu – dTest postrašil spotřebitele, SZÚ
    http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/mykotoxiny-v-pivu-dtest-postrasil-spotrebitele
    dTest: Vyjádření k reakcím na test mykotoxinů v pivu - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    http://www.dtest.cz/clanek-2909/vyjadreni-k-reakcim-na-clanek-test-mykotoxinu-v-pivu

X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak jsem otestoval ten domácí vzorek. Barva světlej jantar, zakalený hodně, chleba na dně skoro celej bochník. Chuťově je to výborný, správně hořký, žádná výrazná pachuť. Jenom drží strašně krátce, koncovka je taková vodová. Ale umim si představit, že to leju celej večer
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KRYSTOFF:
    Mykotoxiny do piva nepatrej narozdil od alkoholu.
    KRYSTOFF
    KRYSTOFF --- ---
    A neni to cely uplne nesmyslny? V tom testu se pravi ze Knezny se muze vypit 0,4l aby se naplnil denni limit tech toxinu. A denni limit bude asi urceny tak aby z toho clovek stejnak neumrel. Neni treba jen ten alkohol v tom pivu ixkrat toxictejsi nez ty toxiny?
    HRKY
    HRKY --- ---
    Naše pivo je v pořádku. Máme svoje testy, říká šéf svijanského pivovaru Havlík | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59875990-nase-pivo-je-v-poradku-rika-reditel-svijanskeho-pivovaru
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: nejak pocitove vic verim tem svijanum nez ty druhy strane, ale rikam, pockame si na dalsi vyvoj, budu to sledovat a prubezne sem treba davat nejaky odkazy abychom videli, jestli to je skutecne kampan nebo jen nejaka blba nahoda...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Asi nebude problem nejak vzorek zfalsofat, pokud vzorky nemusi byt deponovany v nezavislem ulozisti. (netvrdim ze ho zfalsovali) Pokud podali trestni oznameni tak jsou asi v pravu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: ne oni otestovali na popud toho clanku tu stejnou sarzi stejnyho piva a nasli tam zlomek toho co nasel dtest, bylo to v odkazu tady nekde dole. de o to jestli oni sami nekecaj, ale narozdil od toho dtestu zverejnili laborku, ktera to delala a lze to dohledat...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Cetl jsem ze ale netestujou kazdou sarzi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RAGNAROK: jenze to by si ve svijanech pohlidali, testovali prece stejnou varku toho piva a tam nic nebylo, takze tahle verze je nepravdepodobna. svijanum docela verim, ze nekecaj.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    ANDY_WARHOL:
    Kazdopadne pokud se to provali tak je zodpovedna laborka a casopis v haji. Ze by to byl zamer ze strany dTestu je malo pravdepodobne. Ke kontaminaci plisni a nasledne produkci mykotoxinu muze dojit take pri otevrenem kvaseni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    X_RATED_IDIOT: studoval jsem medialni studia, ver mi ze ty veci jsou jeste horsi, nez je tu popisuju a to jsou oficialni vedecky studie ne nejaky konspiracni recicky na internetu...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ANDY_WARHOL: a to, že jsi paranoidní, neznamená, že po tobě nejdou :))
    ale jo víceméně věřim, že to tak nějak bude
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam