• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!

PIVO: Kudy teče, tudy léčí...

Pokud chcete sdělit, že je někde dobré/špatné pivo, uveďte i důvod, který vás k takovému závěru vede. Nahlédněte na rozcestník na nástěnce tohoto klubu, inspirujte se při hledání pivka dobrého, dodejte tipy vlastní...

Kluby sžízněné:
    Nejen pivem živ je pivomilec, dopřejte si:
    [ nakládaný hermelín, utopenci a jiné hospodské bašty k pivu!! ]
    Pivo na čerstvém vzduchu chutná nejlíp: [ PIVO NA ČISTÉM VZDUCHU - pivní zahrádky, pivní festivaly, nekuřácké hospody ]

rozbalit záhlaví
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    POLYRHYTHM: Právě, ta reklama se sice tváří, jak jsou minipivovary jen o stereotypech, a že lemtam gambáč je stejně super jako piva od malejch, ale fakt je, že kdyby točili místo klasického géčka všude tohle, tak by na ně nebylo tolik důvodů nadávat. Jenže netočej a v tom je kámen úrazu... a mezi náma, kdo ví, jak moc si dali na téhle várce záležet... Protože nikdo asi tolik nepohybuje o tom, že by ve velkých pivovarech neuměli sládci uvařit - problém je v tom, že nechtějí či nemůžou vařit pořádně...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    UNDERDOWN: no byl to nefiltrovany a nepasterizovany gambac a to neni uplne spatny pivo. Nezamenovat s breckou ,co se toci na kazdem rohu, gambac v tehle podobe maji jen na par mistech a moc se nedivim, ze jim proslo vydavat se za minipivovar.
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    GULDUR: Cestou z výletu v Německu za Železnou Rudou (pivovary Bobrach, Grafenau ad.) sme se stavili v právě zmíněný obci Čepice (nedaleko Rábí). Stavení sme našli (díky odkazu na pividky.cz) a na okno zaťukali. Vykulenej majitel na naše dotazy ohledně piva, nám vyhýbavě sdělil, že se "něco" buduje a připravuje. Na dvoře stála dodávka s logem.
    Takže tak. A samotnej Gayhumus fakt nepiju.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    hezký, měl jste někdo tu čest?

Gambrinus založil falešný minipivovar. Pod značkou nabízel vlastní pivo - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...s-zalozil-fiktivni-minipivovar-fdh-/test.aspx?c=A150602_112258_test_ozr
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    Na kole, vole a zpátky přes Měln. Vtelno!
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    NOIK: Nechystáte se někdo autem z Prahy? Vlakem se to na desátou stíhá špatně - navíc je tam stejně výluka, takže možná budou mít nahradní autobusy zpozdění.. :-(
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Kokot. Prave jsem odtamtud dorazil. Jesenik byl super, muzikant i julius a maj i nejakej kour. Kvasslav taky nezklame, kolstejn mi prijde slabsi, ale soutez o kyselej patok s prehledem vyhrava zemakova hnojba
    NOIK
    NOIK --- ---
    :))

Prezident také prozradil, co jej z jeho třídenní návštěvy kraje láká nejvíc. "Nejvíc se těším do hanušovického pivovaru na Holbu Premium, která vyhrála soutěž anonymních hodnotitelů. Ne že bych se netěšil na panorama Jeseníků, ale tam už jsem byl na běžkách tolikrát..., ale v pivovaru Holba jen jednou,“ popsal s úsměvem prezident a stejným dechem se nepříliš pozitivně vyjádřil na adresu minipivovarů, které prý podle něj pivo vyrábí jen tak mimoděk k jiné živnosti, a tak pivu zpravidla vůbec nerozumí. "Mám prostě rád dobré pivo a ne nějaké kyselé pivo z minipivovarů, které se pivu ani zdaleka neblíží."

"Nejvíce se těším na Holbu Premium," sdělil prezident a zkritizoval minipivovary i tunel přes Červenohorské sedlo - OLOMOUC.CZ
    http://zpravodajstvi.olomouc.cz/clanky/Navsteva-prezidenta-24526
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    tak dneska singer pub-beeránek, polotmavá, docela slušná, putyka stylovka s šicíma strojema a rohatou pípou. a pak krajinská 27, jedenáct i dvanáct celkem dobrý, ale nevýrazný, trochu načinčaná restaurace, ale ušlo (vjezd na pěší zónu řešil pan policista domluvou, takže taky dobrý)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Dno pytle zavírá - a stěhuje se na Vinohrady k tržnici - Vinohradská 1485/63. Otevře koncem května a prej to bude bomba...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    jo a pavouk má konečně webovky s aktualizovanou lednicí http://www.restauracepavouk.cz
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    že se pivo občas nedaří, nebo, že ho někdo vaří podle svý chuti a tak nikomu jinýmu nejede se holt stává. Pro mě to má spíš morální aspekt. Na jedný straně je týpek, kterej se o pivo zajmá, chtěl ho vařit a teď má konečně šanci. Pak je celkem jedno, že interiér pivovaru určenej pro konzumaci je zaplivaná štverka. no a pak tu máme druhou stranu á la hele lojzo, tady píšou, že je to dobrej kšeft, narvem si to do vypimpovanýho hotelu a vyvaříme těžký lóve...
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    INTEGER: chýně je určitě specifická, něco jako třeba chodovar a viktor je furt stejnej. Pivo špatný, samej rusák, pingluje tam větev v pseudooriginál kroji (rasista nejsem)
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    KACIR: Chyne ma ve vsech pivech neco specifickeho, trochu nasladleho - je trochu divne, ze to najdu od lezaku po psenici. Chapu, ze to nemusi sedet vsem, ale beru to jako rukopis pivovaru.

A vylozene me zklamal jen pivovar Viktor dole na Zizkove - nezajimave pivo, usmudlany interier a otravena obsluha, ktera cekala na davy turistu, kteri neprichazeli. Je to zkusenost stara uz par let, tak se treba zlepsili, ale zatim nemam duvod to zkouset znovu.

Obcas mi uplne nesedne pivo ve Vinohradskym pivovaru, ale zase mi tam chutna jedenactka, ktera mi prijde stabilne fajn. Ve Cvikove mi uplne nesedla desitka ani dvanactka, ale z jejich osmicky jsem byl nadsen. Ostuda to urcite neni, obcas se neco uplne nepovede, ale to se stava
    KACIR
    KACIR --- ---
    KEJML: Jeden z hlasů hlasitějších je na Pivnících: http://www.pivnici.cz/...-falkon-brown-porter-trebonice-altmann-uzavreni-chyne-a-jine-pivni-novinky/
    Nález inspekce neřeším, občas se nějakej malér stane, bordel přehlíží, ale autor hlavně zmiňuje častou zatuchlost a podobně... Já Chýni nepiju tak často, ale zatím vyloženě nezklamala...
    KEJML
    KEJML --- ---
    KACIR: Co se povídá o Chýni? Mám s ní jen dobré tkušenosti a patří k mým jistotám, kterou si vždy rád dám.
    KACIR
    KACIR --- ---
    UNDERDOWN: Mělnický vtelno velmi pitelno - asi před rokem... :-)
    UNDERDOWN
    UNDERDOWN --- ---
    KACIR: U 2 koček sou arogantní za pípou (vyhazování lidí, že maj plno atd.) a třeba ti nalejou Plž a tvářej se, že je to jejich. Měli světlou a tmavou kočku a přisly mi obě dost sladový (takže pro mě nic moc).
    Včera sem ochutnal Muflona Red ALE (snad už) z Kunratic. Pak ještě Blahovar začal vařit a je na čepu v Kulovym blesku.
    NOIK: Na Lobeč se chystám a už se těšim. Kousek vedle je Mělnický Vtelno... :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Zajímavý text v úvodu padnoucí jak odpověď UNDERDOWN:
    Minipivovary - ostuda českého pivovarnictví? - Pivní blogy
    http://www.pivniblog.cz/clanek/4683-Minipivovary-ostuda-ceskeho-pivovarnictvi/index.htm
    Máte nějakou špatnou zkušenost s minipivovarama? Já zaznamenal jen vážnou kritiku pražskejch Dvou koček hlavně co se obsluhy týká (podtáčení jiným pivem atd.) a určitou zaujatost proti Chýni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam