• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    LBW: jestli chces kostnout dobry polaky tak jdi do Beerhally

Dr. Martínka 1590/6, 700 30 Ostrava - Hrabůvka
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: jestli myslíš pivovary, tak nevím, hodně dlouho jsem tam nebyl.
    LBW
    LBW --- ---
    Už jsem se asi ptal...
    Nějaký beer shop v Ostravě? Zatím jsem teda v pohodě s IPA od Chrousta v pendolinu :)
    LBW
    LBW --- ---
    DO_IT: osobne jsem tam nebyl, ale mnozi se mi dobre reference na Other Half Brewing .)
    Brooklyn | Other Half Brewing
    https://otherhalfbrewing.com/location/brooklyn-ny/
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    JVCNC: i pro ty starobrnaky se neco najde

GLOBETROTTER: jedu v dubnu do nyc, mas nejaky tipy prosim co stoji za to? :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURKHAR: tak to si dovolim nesouhlasit. Ja sam mam radeji evropu, ale i v US se najdou pro bileho evropana zajimave pivovary a piva. jen jak je ta amerika vetsi, tak tech staropramenu tam maj vyrazne vic takze se clovek spali velmi snadno.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Mluvit v souvislosti s USA o pivu a vůbec jakékoliv gastronomii je marný. Neumí vůbec nic.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SEEKER: Jak jsem psal, stout piju velmi svátečně (tak jednou za dva roky) a kyseláče nemusím. Pak už toho moc nezbývá. Takzvanému ležáku (takzvaný protože nevěřím tomu, že to fakt leží jako třeba ve Střední Evropě) / pils jsem dal párkrát šanci a ani jednou to českému craftu nesahalo ani po kotníky, takže už ne. Pak zbývá jen IPA.
    A i hazy má někdy poměr IBU / alkohol kolem třeba 8 nebo 9.
    Tím Brooklynem předpokládám myslíš nějaké crafty v Brooklynu, ne Brooklyn brewery :-)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    GLOBETROTTER: Jak nedá nic jinýho pít? Jako u průměrnýho craftu? Protože pivovary, co se dostanou sem, uměj většinu stylů skvěle, snad jen ležáky nejsou obvykle kdovíjaký (i když v Brooklynu jsem měl super spodňáky v německým duchu). Jinak jsem v New Yorku obešel asi 7 pivovarů a fakt se tam nic jinýho než hazy nevaří, hořký IPA fakt nefrčí, i když se to nejmenuje NE nebo Hazy, tak je to hazy. Jinak slovo IPA je samozřejmě magická formulka, v Queens jsem si dával skvělej Gruit, kterej se tam ovšem jmenoval Hopless IPA :))
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DOCENT:
    GLOBETROTTER:
    Minulý/tento týden jsem si udělal kolečko po mikropivovarech v jižní Arizoně. Jelikož se v IMHO v Americe nic jinýho než IPA nedá pít (stouty piju jen svátečně a zbytek fakt není k pití, pokud člověk neholduje kyseláčům), tak jsem vždy ochutnal IPA. Ve většině pivovarů měli jen jeden a to hazy. Nevím, zda nějaký regionální trend nebo celonárodní móda. Každopádně až na pár slabších pivovarů bylo všechno fakt dobrý a to i pokud to mělo pro mě slabý poměr IBU/alkohol.
    LBW
    LBW --- ---
    IPL Brewstock From Plzeň with Love - Pivovar Proud, collaboration with Pivovar Zhůřák

Me to desne chutna :)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ZAPLO05: to je jen můj tip, vim, že otec byl párkrát v nějaký putyce, snad na jiráskovym hronově, nebo nějakym jinym divadelnim festu, kde na standardní řezaný mu nosili tohle půlený, tak si to objednával se lžící
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    X_RATED_IDIOT: Díky za osvětu - takže řezany je opravdu smíchany a půleny je dvoubarevny. Díky!
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    ZAPLO05: řezaný bejvalo dycky světlý, smíchaný s tmavym. V době budování lepšího světa nahrazovalo polotmu, která se nevařila skoro nikde. Pak přišel někdo s tim, že nalejval jedno na druhý tak, aby to bylo oddělený a nachytal na to letenský myslivce svý doby. To by mohlo bejt to půlený pivo. Ale pokud chceš pít světlý a tmavý pivo zvlášť, je lepší si dát každý do jinýho skla, ne? :))
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    Přátelé, včera jsem se setkal s výrazem půlené pivo = že je řezané. Slyšel sem to prvně. Nebudu lhát. Vy to znáte?

Objednal jsem si řezané a dostal smíchanou cosi - tak jsem požádal o řezané..No neuměli to.
    Tak kde je pravda? Google mi moc neporadil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    LBW: Jenže ono na těch nákladech dovozu z USA asi něco bude, sypu si popel na hlavu. Průmyslové Torpedo od Sierry Nevady totiž stojí v obou obchodech +- stejně...
    LBW
    LBW --- ---
    GLOBETROTTER: Pravda. Ze cenu jedny plechovky tady mam v Basecampu tri stejne dobry. Nerikam, ze se nekdy nerozsoupnu a pivko za 250 si nekoupim - uz se mi to stalo, ale nic pravidelnyho.
    Snad jim byznys vydrzi. Ta zrzka tam je taky fajn :)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: Šest běžných evropských piv 355 ml stojí v supermarketu nebo liquor storu 10-12 dolarů bez daně. Běžné slušnější americké pivo stojí 9-11 dolarů za 6 355 ml lahví.
    Já vím, že to ve Veletržní prodávají po kusech a nakupují v malém a v ceně je DPH, ale i tak mi to přijde nějak moc za láhev/plechovku třeba Longboardu nebo Lagunitas IPA 80 nebo 90 korun za takováto obyčejná piva.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DO_IT: Na webu tvrdí, že to jde kontejnerem několik týdnů.
    DO_IT
    DO_IT --- ---
    GLOBETROTTER: lita to prej letadlem, takze cerstvejsi v evrope nesezenes, proto ta cena. videl jsem i stouta za litra, otazka je jestli to stoji za to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam