• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACIRKUDY TEČE, TUDY LÉČÍ - pivo odborně i neodborně, ale víceméně zmlsaně!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    CERMI_FOX: Obávám se že dosypáním minerálů a úpravou ph to nepoznáš ani na rozboru vody natož na chuti.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SAMOUT: Takže vůbec ne technologický postup, receptura a ani vůbec pivní styl. Jen vezmu stejnou vodu a díky tomu uvařím skoro stejný ležák jako Plzeň. To že tam budu sypat úplně jiný chmel, použiju jiný slad a jiný proces celého vaření na tom skoro nic nezmění.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JVCNC: Ne, neni. Nejdulezitejsi soucast piva, ktera mu dava jeho charakter, je voda.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JVCNC: není, jsou důležité i suroviny např. voda. Sice se s revezní osmozou a dosypáváním minerálů dá hodně kouzlit, ale nikdy to nebude 100%.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GLOBETROTTER: A není tak trochu jedno kde se vaří když důležitá je receptura a technologický postup?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HERRICH: Šíříš hoaxy :-)
    Plzeň se vaří jen v Plzni. V Polsku se vařila cca 10 let od roku 2002, jen pro polský trh.
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    HERRICH: Uz nikoli. Aktualne pouze v Plzni.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    GLOBETROTTER: exportni plzen muze bejt varena v polsku :/
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    „Veškerá moc vychází od piva.“ Do rakouského parlamentu se tlačí Pivní strana, šéfuje jí punker Pogo | Svět | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/svet/rakousko-parlament-volby-strana-piva-wlazny-punker-hudebnik.A240504_142228_ln_zahranici_lvot?h=0E07FF0CB13757D0210726993F3FB053
    Odemčeno
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Za poslední rok jsem si dal 3 točené Plzně v zámoří. V New Yorku čepovala Slovenka, v Honolulu Číňan a v Tokiu Japonec. V New Yorku a Tokiu to bylo s nádhernou pěnou, v Honolulu celkové strašné. Ale ty ostatní dvě, krásně natočené, mi přišly trošku víc kyselé a trošku míň hořké, než když si je dám v Praze nebo Brně. Máte pro to někdo nějaké vysvětlení (doba přepravy, delší doba vytočení sudu,...) nebo jsem prostě jen měl jinak nastavené chuťové pohárky? :-)
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    X_RATED_IDIOT: jo a v itálii prodávali německý plechy s nápisem že je to podle rajnhajcgebót a v zutaten maltózovej sirup, tak nevim :))
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    Btw kdybyste se potáceli někde u soeldenu, zkuste https://www.soelsch.com/ loni jsem měl nějakou jejich běžnou produkci v plechovym lahváči a žádnej zázrak. Ale letos jsme dali nějakej točenej (asi) speciál na dojezdu bikeparku a na rakousko to bylo dost dobrý, dokonce i hořký
    X_RATED_IDIOT
    X_RATED_IDIOT --- ---
    DOCENT: hlavně nepasterovanej, nefiltrovanej, uplně čerstvej, s tetrahopem a možná i maltózovym sirupem :)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    GLOBETROTTER: Tak lepší Šlik ze sklepa než cosi ze spilky, žejo :)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    GLOBETROTTER: Placený PR článek zcela zjevně a ona se novinařina u nás už tak jako tak nedá moc za novinařinu považovat.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Už jsem dal do Nekvalitní novinářské práce, kdyby to tu někoho iritovalo, smažu
    Svijany přinášejí nové řemeslné pivo pro znalce - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/komercni-clanky-svijany-prinaseji-nove-remeslne-pivo-pro-znalce-40434467
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SMERIES: ber to pozitivně jako zpětnou vazbu. Jestli v tom podniku máš nějaký slovo a jednu volnou pípu, tak by třeba nebylo od věci, zkusit nabídnout i pivo, co chutná lidem, kteří mají rádi pivo.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Jinak, když jsme se dostali na úroveň průmyslových piv z velkokorporátů, tak letošní devítka Summer z Ostravaru vůbec není špatná, řekl bych až špičkové pití v letních vedrech. Session IPL s citra chmelem.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SMERIES: Jako první tvůj příspěvek tady to bylo dost mimo a podezření na spam s Plzní, kterou tady opravdu nikdo neocení (možná pokud by byla natočená líp než u Jelínků apod.)
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    X_RATED_IDIOT: ano, chapu, spíš jsem chtela upozornit na novou zajimavou zahrádku”
    Kde si můžeš dát pivo, ale tento podnik zaujme asi jinými drinky”
    Takže la pardón, jestli jsem tak moc pohoršila…
    Peace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam