• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASFOTO - WORKSHOPY
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    takova zajimavost, flickrackej pool fotografii porizenych s objektivem Noctilux (super rychlym - super světelnym s F1.0) a pak povidani o tom, jak si Kubrick nechal stavet kamery se svetelnosti f0.7 http://www.visual-memory.co.uk/sk/ac/len/page1.htm
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    MURHAAYA: poho
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    mam vam to rict jak to je ? :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ZABIAS: okay, ale az zitra, ted musim jit spat, vstavam v sest do skoly
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ROENICK: no ale ja sem s tim uz taky experimentoval, tim ze ho mam pomerne kratce jsem ho zkousel na vsem moznym, ale rikam, ze to pudu hned zitra otestovat.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    MURHAAYA: hele prava na nastenku mas . dej si me vyfiltrovat nekde tady sem psal co tam ma bejt no . roe rikal ze udela zahlavy prej tam mam nekde nejaky hrubyk zas eno ale to bych nebyl ja :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    nechci blafat ale v navodech je to tak jak pise dragon...
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DRAGON: ja sem to vlastne vsecko cetl :)... ale polarizak se na barve oblohy nejvic projevi, kdyz jsem zady ke slunci, to si schvalne zitra vylezu na kopec a vyzkousim to co tu rikas...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MURHAAYA: vsecko to cist nebudu, ale jen jedna vec: polarizak ti nefunguje kdyz fotis zady ke slunci ale kdyz miris 90 stupnu od neho (neboli kdyz ho mas po boku, muzes si dokonce vybrat po jakym :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    no to cist vsecko nebudu. ale
    Polarizak funguje kdyz fotite zady ke slunci, proti slunci nema takrka znatelnou ucinost, pouze je to tmavy sklo.
    barevny filtry jsou uz dneska doopravdy zbytecnost, experimentuju s nima (mam oranzovy a zeleny prumer 49 z praktiny a mam redukci), ale opravdu s digitalem fotit jen barevne a pak fotku nejak dobre zcernobilit v nejakym kanalu (rozhodne ne nikdy desaturate)

    MACHALIK: ja nejsem spokonejen vubec, ale chodim tam a trenuju a na par let samostudia (jak si mi tusim radil :) ze mne treba neco bude, stejny sem to mel s hudbou, pred sedmi lety sem nezahral ani taborovku a 7 let samostudia a obcasneho vedeni hudbenim ucitelem mne dostalo hudebne tam kde jsem ted a mam solidni zakladnu pro to, rozvijet se dal a toho bych rad dosahl i ve fotografii.

    ad prepalena obloha - taky kdyz se to fotilo proti slunci... to sem trochu nepochopil, ale cekal sem v tom nejaky zamer :) ja zas naprosto miluju modrou oblohu(zvlast ted s polarizakem je to basta :)

    ZABIAS: ja koduju sedm let, tak kdyz mi sesumirujete co tam chcete a odkud to mam linkovat, tak to tam napraskam, html je pro mne druha prirozenost. navic to muze viset na nastence a ne v diskuzi takze nejaky nahledy nehrajou roli.

    jinak nekdo tu linkoval moji fotku... ja se ted zameruju hlavne na portrety, chci se je naucit aby ty fotky za neco staly, takze bych privital portretni workshop, ale v podstate je mi to jedno, v nicem nejsem ani zdaleka tak dobrej, abych se v tom nemohl podstatne zlepsovat. asi jen passnu macroworkshop, pac nemam zadnou makro presadku (leda by mel nekdo na 58) a moje "super makro" feature se tomu ani zdaleka neblizi.

    jinak, ze modelky vypadaly nekdy jako slapky... komu to vadi? navic z ciste praktickeho hlediska, v cem je tam tahat? v nejakejch plesovejch satech? mozna by to vypadalo hezky, ale kdo by to pak cistil, spiny tam bylo vsude hafo a to co mely na sobe tam pomerne sedelo.
    NEW_AGE
    NEW_AGE --- ---
    *kvuli 0:-)
    NEW_AGE
    NEW_AGE --- ---
    EOS: Jeee, ta se ti povedla :-))) jsem tam zabalena pekne do kufriku.. :-D A to vsechno klili tomuhle... :-D



    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ROENICK: ten podzim je podle me brzo taky ... chtelo by to nejaky informatora z venku ne z praglu tady je preci jinom jina teplota ....

    myslim ze makro muzes fotit pri cemkoly ne ? :)

    no neco kudla mudla .. ten bazen na stodulkach me laka ....
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ZABIAS: jsem pro :) klidne metro #2 nebo naky to makro nebo podzim (to asi este brzo co)

    krajinky to by asi bylo narocny ze... tak nejaky prazsky zabery? z nakejch vyssich mist? nebo petrin... nebo naky pamatky architekturu atd? :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ROENICK: mas pravdu.. ale nereste je ..... podte radsi domluvit nejaky foceni :D
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    EDA: tak jasne ale zase oni maji vse jednodussi, prijdou, rozkliknou, zkritizujou a je :)) lepsi je tam byt taky a rikat to primo na placu :))

    jinak pokud nekdo umi a pritom neni povysenej a rad se podeli o nouhau/hounou tak supr :)
    EDA
    EDA --- ---
    ROENICK: Imho zase né, tohle jsou fakt asi nějaký elementární věci, o kterých by měl vědět kdekdo, a kromě toho Lexik má hrozně přívětivej tón :-)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    imho by ale meli remcalove remcat primo na place a ukazat jak se to dela spravne, nebo uplne mlcet :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    ty nohy voni mely prej tady do nejakyho uchylnyho klubu nebo c o :D
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LEXIK: ja nejsem autorem tech fotek... a jen jsem se ohrazoval proti tomu, ze vsechny fotky jsou spatny a jsou foceny se zamerem aby ty holky vypadaly jako lehky (a kdyz uz to bylo zamerem, tak je to umyslne prehnany a kazdej inteligentni jedinec to tu pochopil :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam