https://fb.me/e/4tleTUdOP
SEMINÁŘ KREATIVNÍ FOTOGRAFIE
(stěžejní část akademie)
Začínáme ve středu 4. 11. 2020 ve 20:00 !!!
V PRAXI S VÁMI PROBERU FOTOGRAFICKÁ CVIČENÍ, KTERÁ VÁM ODPOVÍ NA ZÁKLADNÍ OTÁZKY FOTOGRAFICKÉ TVORBY.
V průběhu kurzů se dozvíte
• Co předchází okamžik, než zmáčknout spoušť fotoaparátu.
• Myšlenkové pochody fotografa při konfrontaci s realitou, kterou chce obraz zachytit a předat
• Jaké jsou základní přístupy k fotografování - od popisu ke komentátorům, od momentky k umění.
• Spolu s Vámi najdeme cestu, která vám vyhovuje, a budete chtít po ní vydat.
• Ukážeme si, jaké jsou základy vnímání (čtení) fotografického obrazu. Fotografie z pohledu diváka.
• Naučíte se základy kompozice. - Fotografie z pohledu tvůrce. Získáte praktické návody jak vzbudit a zvýšit pozornost diváka k zásadnímu sdělení.
• Ukážu Vám základy postprodukce, vedoucí k výraznému rozvoji Vašeho tvůrčího záměru a mnoha dalších.
Jak budou probíhat naše setkání?
Budou dvoudílná a zaměří se na rozvoj autorského a kreativního myšlení. Při každé lekci přijmete zadání cvičení - vaše budoucí fotografie. Na ukázkách rozebereme možné přístupy a řešení některých fotografů. V živé diskuze zodpovím vaše dotazy. Na vlastní řešení zadání, fotografování, budete mít deset dní. Poté mi své fotografie pošlete a já si k nim připravím svůj komentář. Tato praktická cvičení vám pomohla poučit se ze svých vlastních chyb, ale iz prací ostatních, a velmi rychle a efektivně začít ve své tvorbě vylepšovat.
Rozsah semináře:
deset dvouhodinových lekcí a dvě individuální konzultace nad Vaším závěrečným autorským souborem
Mimo úvodní, bude každá lekce dělena na dvě části.
Část první – zadání fotografického cvičení a diskuze nad ním (cca 45 min).
Část druhá – rozbor Vašich fotografií z předchozí lekce (cca 75 min)
Termín konání: první lekce středa 4.11. od 20:00, další pak každý týden ve středu ve stejný čas (nedojde-li ke shodě účastníků na změně termínu)
Maximální počet účastníků: 15
Cena: 3000,- Kč
NAVŠTIVTE, PROSÍM, MŮJ WEB ZAREGISTRUJTE SE
seminar_akademie | Petr Jedinák
http://www.jedinak.cz/seminar_akademie/
REGISTRACE JE NEZBYTNÁ - V RÁMCI JEDNOHO KURZU SE LZE EFEKTIVNĚ VĚNOVAT MAXIMÁLNĚ 15-TI ÚČASTNÍKŮM A VOLNÝCH MÍST UBÝVÁ. V případě převisu poptávky bude vypsán další termín.