• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKROMI AM X, SUNSHINE, NIHILISTS, SNEAKER PIMPS.. - low place like home
    LULU
    LULU --- ---
    ja IAMX objevila tyden po te, co tu meli koncert... neni to pech? :-)
    CZMELAK
    CZMELAK --- ---
    hh
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    MIKROM: to je uz fakt buvlar, ale nasel sem to na netu, no..
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Novy Cas, sobota, 20.5.2006:
    V bratislavskom byte na Prazskej ulici objavili obyvatelia bytoveho domu na piatom poschodi nehybne telo mladeho 29-rocneho muza. Po prichode jednotky zachrannej sluzby mohol sanitkar konstatovat uz len smrt. Zahadou vsak ostava samotna pricina smrti Michala H., nakolko sa na jeho tele nenasli ziadne vonkajsie - a po vykonanej pitve ani vnutorne - stopy nasilia ani ine preukazatelne priciny prirodzenej smrti.
    Kuriozitou na celej tragickej udalosti je, ze mladeho muza nasli mrtveho v sede na svojej stolicke, s hlavou polozenou pravym uchom na pravom reproduktore jeho audio sustavy, pripojeneho k zapnutemu pocitacu. V lavej ruke polozenej na stole krcovito zvieral obal kompaktneho disku interpreta s neznamym nazvom IAMX a na spominanom zapnutom PC nasli kriminalisti nainstalovanu jedinu aplikaciu - znamy Windows Media Player - ktory v prave otvorenom zozname prehravanych skladieb obsahoval skladbu s nazvom "Spit It Out", co vo volnom preklade znamena nieco ako "Von s tym!". Pocas dalsieho vysetrovania sa zistilo, ze inkriminovana skladba hrala zosnulemu bez prestavky, s aktivovanou funkciou "repeat", od stredy 17.5. od ca. 22:30. Jedinym podozrivym zistenim bola extremne vysoka hladina endorfinov v jeho tele, tzv. "hormonov stastia", ktora v case najdenia tela (priblizne 12 hodin po smrti) stale dosahovala takmer 101-násobok bezneho mnozstva v mozgu dospeleho cloveka! *R.I.P.*
    VERU
    VERU --- ---
    Nanoru vskutku umí
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    Stále hrdá ublíženost


    Vyprodané koncerty v Praze i v Brně, povytržení kolem druhé desky. Chris Corner alias IAMX je nejspíš právě největší hvězdou pro všechno nalevo od televizní Medúzy. Má na tom podíl jeho účinkování v nyní hibernovaných Sneaker Pimps. Ale nejvíc si za to může sám.

    Milovník východní Evropy Chris se loni přestěhoval z Londýna do Berlína a zatím tam poznal jen čtyři věci - svůj byt, své studio, linku tramvaje M10, která ty dva body spojuje, a The Alternative. Morrison kdysi zpíval „people are strange when you are stranger“, což zrovna v Berlíně neplatí, ale pro Chrise jakoby ano. A za to, že pocit cizince vyjadřuje, je obdivován. Za ublíženost, odtažitost i za to, že ta ufňukanost je pořád hrdá, a ne trapná ani vyděračská. Za zpěv ponižovaného ruského šlechtice, který se nenarodil pro tenhle svět, freaka ukazovaného na poutích, jenž v noci luně lká svou exaltovanou píseň o zajetí, o domově na Sibiři, o kamarádech bazilišcích a Sirénách. Spojuje tak Bowieho v Muži, který spadl na Zemi, Depeche Mode, křesťanské mystiky drcené kupčíkovstvím 19. století a Marca Almonda zpívajícího dumky. Romantický, bledý, jak se skrývá před sluncem a hlučícím davem, postavička v sobolím kožichu tahající vokální klenby v opuštěné tovární hale z fotografie Václava Jiráska.

    Corner je úspěšný, protože vystihuje utlačenost ušlechtilých volajících po čistotě, i s jejich rozmazlenou slepotou. Ač se melodie stále něčemu podobají, úsporná orchestrace (klávesy, pokroucené strojové zvuky elektra a rezonance prostoru) je hodně interesantně mimo, stejně jako fistulový hlas, stejně jako Chris. Jsme mu vděční, že je ve výsledku méně bolestínský a afektovaný než jeho fanoušci.

    ***

    IAMX

    The Alternative

    CD, 43:22 minut. Vydala firma 61seconds, v ČR vydává firma X Production.

    O autorovi| MICHAL NANORU, Autor je šéfredaktorem časopisu Živel

    Autor: MICHAL NANORU
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SVTONIK: uz mame nejakou dobu na nastence.. :) ale dik
    SVTONIK
    SVTONIK --- ---
    tu je jeden iamx klip: http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=704289980&n=2
    for all you lonely boys i'll be the president... :))
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SOMIN:
    1. Attack 61 (02:51)
    Chris CORNER
    2. We Rise (03:10)
    Chris CORNER
    3. Into The Fire (03:36)
    Thirteen Senses
    4. Gonna Wanna (02:52)
    Chris CORNER feat Sue DENIM
    5. Sugar Jukebox (02:10)
    Chris CORNER feat D-Manix
    6. Girl Talk (02:08)
    Chris CORNER feat Sue DENIM
    7. Cockpit Inferno (03:50)
    Ghinzu
    8. You're The Conversation (I'm The Game) (03:55)
    Chris CORNER feat Sue DENIM
    9. The Crawl (02:58)
    Placebo
    10. The Clash (03:47)
    Chris CORNER
    11. 14th Of July (01:47)
    Chris CORNER
    12. Heaven Is Inside You (03:55)
    I Monster
    13. You're The Conversation (I'm The Game) Original Version (03:02)
    Chris CORNER feat Sue DENIM

    Total Duration: 00:40:01

    --
    at je informace uplna :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Jedna věc je jasná. Chris Corner přestal mít radost z elektronického kabátu, jenž donedávna nosil jeho sólový projekt IAMX. Možná právě proto je nové a dlouho očekávané album Sneaker Pimps stále v nedohlednu. Změna image IAMX dostala přednost, a proto vzniklo The Alternative. Chris opět nešetří provokativně sexuálním napětím, opět ze svých pronikavých vokálů dostává maximum, opět celou desku prosvětluje avantgardně temnými pasážemi a motivy, které tentokrát nepocházejí z elektronických nástrojů, jako na debutu Kiss + Swallow, ale z ostrě naladěné kytary s násilnickým apetitem. Díky tomu získavá IAMX novou stylovou tvář - pekelně dobrou, což dokázaly i nedávné koncerty v Praze a v Brně. Pokud byl doteď IAMX spojovaný s prvky popu Roxy Music a zvukovým universem Cabaret Voltaire, pak dokonalejší a osobitější formule The Alternative posouvá Cornerův projekt směrem k noblesnímu digitálnímu rocku. IAMX je mrtev, ať žije IAMX!

    Promo X Production
    SOMIN
    SOMIN --- ---
    MIKROM: tak už to víte :)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    SOMIN: ten klipek je uz chvili na nastence ale nevedel sem k cemu je.. :)
    desku stahneme.. na nastenku hodime.. :)
    SOMIN
    SOMIN --- ---
    Soundtrack ktery asi pred rokem udelal Corner k jednomu akcnimu filmu. Podle me velmi podarena deska, kde je spousta hostu. Něco málo z i am x tam cítit je, ale spíš mě to voní tím snaker pimps. Rozhodně mě ta deska baví.



    download:
    http://rapidshare.de/files/20927625/Chris_Corner_les_Chevaliers_du_ciel.rar.html

    Thu Sep 15, 2005 ... Chris Corner has finished the Soundtrack to the French film " LES CHEVALIERS DU CIEL" directed by Gerard Pires. The recording, which took place between Berlin and Paris, includes some collaboration by Chris’ Talented friends such as Sue Denim from Robots in Disguise on vocals, Anne De Wolff, Anne-Marie Kirby, And Margit Van Der Zwan on strings. LES CHEVALIERS DU CIEL ,directed by Gerard Pires, is planned to be released in over 70 countries and the Premiere will be on November 9 in Paris.

    klipek
    http://www.nineteen95.com/media/movie/Attack61.mpg
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    Chris coby I AM X však vše posouvá ještě dál. ‘Kiss + Swallow’ oblékl do čistě elektronického kabátu a ozdobil ho svým nezaměnitelným hlasem. Deska v sobě skrývá to nejlepší ze Speaker Pimps, zároveň však obsahuje prvky popu Roxy Music nebo Prince přetvořené do zvukového universa po vzoru Cabaret Voltaire. Jednotlivé skladby jsou nabité sexem, syntetikou, melodiemi, temnotou a v některých případech nepostrádají dávku hitovosti. Přesně takhle má totiž znít pop 21. století. zdroj
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    UTUBUTU: ja zaslech na jednom blogu z nastenky kiss and swallow a byl sem lapen.. a o sneaker pimps, chrisu cornerovi.. sem predtim v zivote neslysel.. :)
    UTUBUTU
    UTUBUTU --- ---
    jsem si myslela, ze kazdej, kdo zna i am x, ho zna ze sneakeru... a ono ne :)
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    KEVIN182: diky diky, neznal jsem a ted uz znam a moc libi .)
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    MIKROM: nz :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam