• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FREAZMiroslav Žamboch a jeho díla.
    PATRON
    PATRON --- ---
    MIMA: Díky. Takže nic o tom, kdo to bude točit, kdy, režisér, animované nebo hrané ?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tomu by slusel pekny rozpocet, tak 50 mio dolaru a hodnoceni pouse pro dospele .. doufam ze to reziser a studio nezkurvi.

    Pise to pro cesky filmare ?
    MIMA
    MIMA --- ---
    PATRON: Jestli máš na mysli ten scénář, co ted Mirek dělá, tak pokud vím, je informace jen o tom, že jde o Drsného spasitele.
    PATRON
    PATRON --- ---
    Ahoj. Můžete mě někdo poslat info na odkaz ke scénáři? Kdy, kdo, proč atd? Dík moc
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WIRUSS: To ano. Já sám bych takový systém velmi uvítal a pár lidí by přišlo o záminku k pirátství. :-)
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    Tak na uložto stejně dávno jsou ;-) A ano Fakturou by to šlo, na faktuře by jsi měl třeba QR, které by tě přesměrovalo tam kde by se ti vyplnili údaje a provázalo se to s tvým acc. Antíky by se nemuseli řešit na toto by měl právo jen první majitel atd. Ano jde namítnout, že by to bylo složitější s domluvou mezi knihkupci, ale když vezmu jen takovej Neoluxor a jeho ereading, tak by to šlo nádherně spojit a patrně by to přilákalo lidi...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WIRUSS: Problém je, že tohle by nejspíš vyžadovalo oboustranně čestné jednání, které je v našich (a nejen našich) podmínkách nereálné. Jak nakladateli dokážu, že knihu skutečně "v papíru" vlastním a jenom nechci e-book zadarmo? Čestným slovem? To má pro mnoho lidí hodnotu suchého z nosu. Fakturou z knihkupectví? Kdo z nás je uchovává u knih koupených někdy před půlrokem? Fotografií svého exempláře? Není problém, stačí kamarád nebo knihovna. Snad by to šlo u knih prodaných přímo přes e-shop nakladatele, který tak s jistotou "ví," že jste knihu právě vy koupili, ale to bude jenom zlomek zákazníků.

    Navíc, kdo zaručí, že se takto "rozdané" knihy vzápětí neocitnou na uložto coby "služba veřejnému blahu?"
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    BORGDOG: Až tohle nakladatelům dojde, třeba lidi nebudou muset mít v knihovně obnošené knihy, jen proto, že je chtěli číst i jinde než doma...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    docteno a uz vim, co na Zambochovi mam tak rada : je proste nepredvidatelnej, clovek ceka jednu vec a stane se milion jinych a nakonec neco, co vubec necekal ... ted uz jen aby byly konecne Predatori 2 a budu nejspokojenejsi ctenarka :D
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BORGDOG: ona, ale v podstate ano, kdybych to ted cetla v papiru (uz ji mam doma), tak by me to dite rozervalo na kusy
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: On chce mít knihu na obou médiích za jednu cenu - aby šla postavit do knihovny i číst ve čtečce. Taky jsem to u některých knih řešil. Zpravidla "pomohlo" uložto a bral jsem to jako legální kopii pro vlastní potřebu, což ovšem v tomto případě díky hájení nejde.
    ROMI
    ROMI --- ---
    tak si kup rovnou ebook ne? nejak te nechapu
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    plánuju dneska koupit Ve sluzbach klanu ... ALE tu knizku v papiru asi nebudu moct cist (moje dite doslova zere veskery papir co vidi a asi by me ji rozerval na kousky) ... nemel by nekdo e-book ? muzu pak dolozit fotkou zakoupene knihy i s uctenkou ze nelzu
    LANC
    LANC --- ---
    OTAVA: Jo, souhlasím. To jsem mj. myslel tím zklamáním z války s Maleriaty.
    LANC
    LANC --- ---
    ROMI: Kvůli tomu, že imho víc než kdy jindy nezvládnul rozsah, v okamžiku, kdy jsem si po rozvleklým, ukecaným a ve smyčkách se točícím začátku myslel, že ta kniha začne bejt opravdu zajímavá, tj. nahánění toho indiána, tak přijde střih a jsme zpátky. Tohle mě šíleně znechutilo a konec 28 to jen umocnil. A to nejsem proti pomalejším pomalejším příběhům. Třeba v případě Klanu se mi Herbertova hornická kariéra líbí zdaleka nejvíc, přijde mi, že je tam spousta emocí a ta postava je hezky vykreslená a vyvíjí se.
    ROMI
    ROMI --- ---
    tak mirkovi konce jsou vseobecne zrychleny a je to jeho problem :) jen nevim, proc si myslite, ze byl jfk odflaklej ten posledni, me bavil hodne, jeden z jeho nejlepsich pro me, mouna proto, ze to skoro mebyl jfk :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kdybych si ja mohl jeste neco prat (sorry, co ctenar to jiny vkus), potesilo by me trosku detailnejsi rozepsani kouzel, jejich struktury a tak podobne.

    Obvykle se ve splatterovych knihach nesetri popisem zbrani vcetne raze, kadence a tak dale. Az na kousek kdy nekdy v pulce popisuji hrdinove jedno kouzlo to chybi.

    me by se libilo (a zase kazdy jsme jiny), kdyby tam byly ty kouzla popsany, jak se jejich casti uvolnuji, jak pusobi, jak se navzajem rusi .. ale to bych mozna chtel moc.
    LANC
    LANC --- ---
    Tak mám dočteno a dovolím si přihodit názor, ať se tu strhne nějaká hádanice zase ;) Jak jsem tu i jinde prezentoval, po posledních svou knihách jsem měl docela obavy, co ve Službách klanu přinese. Výsledek je ale poměrně příjemným překvapením. Ve službách klanu imho převyšuje dějem i sympatičností hlavního hrdiny, což je pro mě důležitý aspekt, aby se mi kniha líbila, moje neoblíbené Visio in extremis, řemeslným podáním dává zapomenout na nepřesvědčivého a odfláknutého JFK 28. Přesto určitou nevyváženost musím konstatovat – nevadí mi ale tak první dvě třetiny, které jiným připadají utahané a zdlouhavé (byť jsem nepochopil strukturu kapitol - ze začátku megadlouhé, poslední zas kratičké, ale to je detail, i když možná dost vypovídající o stylu práce autora), ba dokonce mě bavily nejvíc a děj v podzemmí považuju za vrchol knihy. Poslední část knihy je ovšem i přes výrazně akčnější dej slabší, méně chytlavá, jakoby uspěchaná (klasický Žambochův problém?), závěr takový průměrný se slabšími i silnějšími okamžiky. Možná je to tím, že skutečný emocionální vrchol a závěr přišel právě po těch dvou třetinách (nechci se dopustit spoileru). Nejvíc mě asi zklamal boj s Maleriaty, to na mě působilo až odflákle, vzato tak nějak z rychlíku. Přiznávám, že hodnocení je asi ovlivnění i tím, co se z Herberta stalo, takový magický kyborg, což je něco, co mě příliš nebaví soudě podle toho, že i oggerdovsý cyklus Vladimíra Šlechty mě kvůli postavám baví míň než Pohraničí, o Drsném spasiteli nemluvě. Nejlepším knihám autora se Ve službách klanu podle mého nevyrovná, průšvih jako Visio in extremis to ale není. A pokud by Žamboch dopsal Mavericka, stane se z Klanu poměrně funkční dílek výsledné skládačky. Už jsem z knihovny znova vytáhl jak Mavericka, tak Dlouhý sprint, jsem teda zvědavý i na tohle vzájemné srovnání. Snad nenastane efekt a la Kulhánek, kdy preference Vyhlídky na věčnost po následném přečtení Nočního klubu strmě klesly z cca 80-70 na 50%.
    TOM
    TOM --- ---
    LANC: http://www.startovac.cz/projekty/videtazemrit
    Pres startovac treba? Zajimavy projekt, ferova pravidla. Diky mistru Koprivovi za objeveni..
    LANC
    LANC --- ---
    MIMA: Nenapadá mě alternativa... :) No, casting bychom pomalu měli, tak kdo zatáhne to fimování? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam