• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WERUSSDuke Nukem 3D - Hail to the King, baby... /// latentní fanklub \\\
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WERUSS: aha, no možná se mýlím a JFD vypadá jinak, než jsem si myslel, ale pamatuju si, že jsem jednou stáhnul jednu verzi Dukea, která vypadala nechutně a když jsem zabrousil na homepage JonoF, tak jsem tam uviděl tenhle screen, který mi to připomněl: http://jonof.edgenetwork.org/modsuppt/jfduke3d/shot_new.png
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    Udělal i někdo podobný mód pro Blooda? Případně jestli funguje některý z těhle i na něj?
    WERUSS
    WERUSS --- ---
    W3R: Omluvy nejsou třeba, tento klub je latentní bez aktivních přispěvatelů, tedy žádný příspěvek není zbytečný. :)

ad DirectX... také jsem měl za to, že DirectX jsou Microsoftem vytvořená sada funkcí, které dle potřeby využívají všechny aplikace, od OS po nejnovější hry, a jejich vyspělost prakticky určuje možnosti maximálních efektů v každé aplikaci. Jinými slovy, nejsou Directy, nejsou efekty. :)

PATISLAV: Je zvlášní, že dáváš v kontrast právě eDuka a JonoF's Duka, když za oběma stojí tentýž tým. Původně si dal člověk zvaný JonoF tu práci a vytvořil podpůrný program pro původní Build engine a to graficky akcelerovaný JonoF's port. Na jeho práci posléze navázala skupina dalších, kteří původní myšlenku rozvinuli do podoby eDuka. V čele toho týmu stojí sám JonoF. Je to vidět i na releasech portů, kdy JonoF's port byl fakticky aktualizován naposledy před rokem a půl, přičemž poslední release eDuka byl čtyři dny zpět. JonoF a eDuke jedou na prakticky stejném grafickém jádru.

Jinak spousta lidí dělá pro Duka módy. Asi se k tomu nedostanu, plně mi postačuje původní verze, ale je dobré o tom mít povědomí. :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    jakou mas kartu? mas DirectX 9?
    karta asi muze ject pod obojim... ja to delsi dobu nesledoval, ale driv bud jeli pod Direct3D nebo pod OpenGl, ale dneska je asi uz jina doba ;)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    asi bych zjistil, jestli tvoje karta jede pod DirectX nebo OpenGL a nainstaloval posledni ovladace
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    PATISLAV: tehle voleb jsem si tam vubec nevsim. hmmm, diky
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    WERUSS: mně vyhovuje eDuke - vysoké rozlišení, akcelerace, ale staré dobré sprite objekty. Jsem na ně zvyklý. JFDuke port mi připadá hrozně hnusný.

PHOW_SAATCH: Ideální je, nebýt za žádnou firewall, za žádným routerem ani za druhou síťovkou apod. Mít přímo jenom svojí veřejnou IP. Jinak v Dukesteru si zkus pohrát hned s úvodním nastavením - vedle volby IP máš dvě šipečky, když na ně klikneš, můžeš si vybrat volbu "use external IP", což se hodí pro lidi s IP typu 192.168..., které Dukester prostě nespojí. Rozhodně zaškrtni "Yes" u položky "Behind router/firewall". Ještě jsem nezjistil, jestli něco spraví volba "NAT free mode".
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    WERUSS: mas pravdu - HRP ;) podle me se to fakt povedlo, zas takovej rozdil to neni, ale o trosku lip se na to diva ;)

jinak se to prave taky snazim zprovoznit na netu, uz jsem i videt na serveru, ale nikdo se ke mne ndostane.. proNAToval jsem na routeru IP na porti 8501 a zatim nic..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Já teďka zkoušel variantu dva živí hráči plus boti, ale bohužel to nefunguje. Pak jsem si zkusil hru jenom s boty a zjistil jsem, že jsme o nic nepřišli. Ti troubové totiž používají jenom pistolku a mušku mají jako Clint Eastwood..
    WERUSS
    WERUSS --- ---
    PHOW_SAATCH:
    Nevím, co je to HDR, znám jen HRP, High Resolution Pack, a s tím zkušenosti nemám, neumím poradit. Jsem zatvrzelým příznivcem původní vizualizace a přestože je nový vzhled pěkný a experimentální 3d objekty zajímavé, nějak to není ono.

PATISLAV:
    Je to hratelné po netu i po lokální síti bez problémů. Lokální síť spojit s netovým spoluhráčem, to nemám ověřené zcela, ale hráli jsme po lokální síti, přičemž gate udělal server public pro net, sice se nikdo nepřidal, ale věřím, že to bylo plně funkční.

Se servery na netu je ten problém, že každá parta lidí využívá jiný herní port. U nového DukesteraX se herní port serveru tuším zobrazuje, takže je možné si vybrat kompatibilní.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Hele, hrajete to po netu nebo přes lokální síť? Dá se to po netu zprovoznit? A myslíte, že se podaří propojit lokální síť s internetovým spoluhráčem (neboli dva kompy napojené sériově na veřejnou IP)? Zkoušel jsem se připojit k nějakým serverům, co mi Dukester X nabídnul, ale nešly...
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    tak jsem dneska rozchodil eDuka Atomic version + HDR pack, akorat je u toho jeste soubor "maphacks_atomic" a nevim co s nim!?
    BULHI
    BULHI --- ---
    jojo, eduke vypada lip
    CELESTIUS
    CELESTIUS --- ---
    všechny ty věci jsou samozřejmě optimalizovaný a funkční pod XP
    CELESTIUS
    CELESTIUS --- ---
    stačí použít věci z nástěnky - podstatný je stáhnout ideálně xDuke port (nejmíń lagující a nejkompatibilnější port) (nebo eduka, kterej je sice lepší, ale je menší šance, že to rozchodíte - ale jak je řečeno na nástěnce, pro singl ideál - krásně to vypadá a má to trueaim) a hlavně DUKESTER X (ten nejnovější build) - to je hlavní fýčura, přes kterou se to hraje po netu
    GAF
    GAF --- ---
    BERNA: Tak tedka se snazim downloadovat vsechny nezbytne veci. Mozna si to casem zahrajem spolu (:
    BERNA
    BERNA --- ---
    GAF: no ja sosnul z odkazu z nastenky duka, a v pohode bezi. Hrajete to jete po netu? preci jenom bych si par her dal.
    BULHI
    BULHI --- ---
    hele na dosbox se vyser a precti si tu nastenku jeste jednou :-) stahni hru a nejakej ten port, asi eduke
    GAF
    GAF --- ---
    DosBox je jenom pro stary dosovy hry. Ty mas nejakou Windosowskou. Takze by ti to melo jit samo od sebe. Nebo at ti pomuze nekdo jiny odsud. Drzim palce.
    BERNA
    BERNA --- ---
    GAF: dos neni problem :) preci jenom ho jeste pamatuju
    jako uz sem pososal-rozbalil dx2preview a eduke32, to nestaci? na co ten dosbox?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam