• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    tak u nás to bylo rychlé, tata je mrtvý.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MOODYCAT: omlouvám se a dík za opravu.
    Co se týká lékařské zprávy, tu snad uvidím v pátek.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Vas nazor na imunoterapii rakoviny? Co rikate na vyhledy imunologickych antineoplastik ?

    What’s new in cancer immunotherapy research?
    https://www.cancer.org/...cts/treatment-types/immunotherapy/whats-new-in-immunotherapy-research.html
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: diky. odkaz nefunguje, ale jestlis linkovala ty standardy Masarykova onko. u., tak ty jsou moc poucny, proctu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FLAVIGNY: Ja uz jsem nejasnych primarnich "orig" videla docela hodne, ono se to musi srovnat se vsim moznym, jaky mas markery, s tim jakeho pohlavi a veku pacient je, co "nejspis" bude primar, jaky jsou tam bunky - z toho si vytvoris nejakou teorii, co to nejspis bude...meli jsme treba pacienty s meta plic a jater, kde se bunky odebrane z bronchoskopie jevily jako adenokarcinom, ale nikoliv typickej NSCLC, tak se da napriklad rezim zalozenej na platine (casto davame CBDCA v monoterapii).
    Samostatnou kapitolou je pak paliativni radioterapie pro symptomaticky pacienty, kdy mas treba metastazy v kostech ci v plicich.
    Moznosti je cela rada, na nezname primarni origo se pouzivaji treba rezimy CBDCA/cDDP+PAX/DOC, gemcitabin v monoterapii, FOLFOX, cDDP-FU.
    Vice info napriklad: https://www.google.cz/...arni-lokalizace-primum-ignotum%2Ff98&usg=AFQjCNHforL_cY_wWg8O12isM2ZdWihmVQ
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: ma otazka byla spis obecna, ne k tomuto pripadu. napadlo by te takhle z hlavy par pripadu, kdy lze lecit bez verifikace?
    protoze vim, jaky problemy se toci kolem indikace nexavaru na pokrocily hepatocelular - dg. je i bez biopsie zcela jasna, po vycerpani moznosti lokalni lecby musi onkolog schvalit cht. a vzdy to narazi na chybejici biopsie. (z toho duvodu taky pro jistotu bioptujeme uz v case dg. pred jakoukoli th; ale pichej do cirhotickejch jater s nadorem, zejo...)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: To ano :D.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FLAVIGNY: Da se, ale tady by pripadalo v uvahu vzit biopsii aspon z tech plic, abys vedel, jaky mas bunky.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    MOODYCAT: dava se cht na nezname origo i bez biopsie? (dle me zkusenosti ne). nebo staci ne zcela konkluzivni biopsie z metek, napr. jen karcinom bez blizsiho urceni?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    A jednou pro vzdy - rika se metastazY :).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Musi se vedet, co je to za primarni nador...kdyz se to nevi, tak aspon by bylo fajn vedet, v jakej stavu celkovem pacient je a jestli by byl unosny chemoterapie (da se dat nejaka chemoterapie na nezname primarni origo), ale celkove to vidim spise max na mesice.
    Muzes poslat lekarskou zpravu mailem nebo sem do zpravy a budu chytrejsi.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    CORNELA: no i kdyby se našel primární nádor, tak si myslíš, že se dá přežít, když máš zasažené komplet celá játra? samozřejmě, že záleží na mnoho okolnostech ale,...
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: jestli teda vůbec nějaká je? Omlouvám se, sem asi ještě v šoku. Spíš tu odpověď znám ale....
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Mám možná poněkud zvláštní dotaz, ale jaká šance je na přežití, když má někdo metastáze na játrech (jsou komplet celá zasažená) dále metastáze na plicích (tam je rakovina "jen" pravé spodní zasažena) a ještě se nevím kde je původce?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CORNELA: poradila bych se treba v hospici Cesta Domu, s provazenim ve vsech fazi dle Kubler-Ross maji bohate zkusenosti a nadupanou knihovnu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: Tohle je celkem klasicky, pozoruju to u pacientu taky casto. Samozrejme nic moc jineho, nez psycholog/psychiatr se poradit neda, ale jak vidim, tak to nepripada v uvahu...nicmene mozna kdyby za ni proste prisel spitalovej psycholog bez toho, aby ji nutne musel rikat, ze je psycholog a zkusil na ni nejaky svoje figle, to je podle me dobrej napad...jinak se toho moc poradit neda, snad jen drzet palce a prat silu :(.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    CORNELA: :( nekonzultovali jste treba s psychiatrama? ale tam muze hrat roli asi vsechno dohromady a zrovna u babicky tim ze uz telo spatne funguje, tak to muze mit vliv i na ten mozek aniz by to ona dokazala nejak ovlivnit, to svoje chovani :/
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: To me mrzi :(. Hodne sily!
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Pět let bojuje s rakovinou, další léčbu mu pojišťovna odmítla zaplatit - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ient-pojistovna-zamitla-lecba-fjg-/domaci.aspx?c=A170712_152214_domaci_pku
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    bavi me, jak ma kocicak zkresleny představy o cetnosti populacnich onko. studiich v CR. ze to je proste jen otazka zpracovani dat. smele do toho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam