• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PANTARILMUDs - Multi User Dungeons
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    btw: na home je odkaz na topmudsites hozenej jako odkaz zase na home
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    http://www.squidi.net/blog/index.php
    Tady je blog člověka, který momentálně vyvíjí MUD a snaží se ho pojmout co nejoriginálněji. Pokud zalistujete zpátky (z června je tam toho dost) najdete, o co mu jde. Mimoto píše rozebírá i jiný žánry a je to docela zajímavý čtení.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    tak vas (trochu opozdene) vitam v novem skvelem klubu o MUDech. Vim ze uz tu kdysi podobny klub byl, ale ztratil se nejspis v propadlisti nyxackych dejin, navic byl tusim zameren hlavne na LIT.

Chtel bych zde mit diskuzi o vsem co se blize ci vzdalene tyka tematu MUDy tzn reference na jednotlive herni svety, konfiguracni soubory vasich hernich klientu, mapy, tipy, triky navody, sociologicke pruzkumy atd atd.

Osobne v soucasnosti hraju na achaee, bohuzel z casovych duvodu spise rekreacne takze jsem teprve na zacatku. Svet ale vypada hodne propracovane, lidi je tam dostatek (obvykle 200-300) a jsou k zacatecnikum velmi ochotni.

WENCA: dal jsem ti pravo menit nastenku, zahlavi a anketu takze s chuti do editovani.

chtelo by to mozna jeste jednoho spoluspravce, kdyby mel nekdo zajem se hlaste.

to je na uvod asi vsechno, diskuze je poloodborna takze se tu vyjadrujte slusne, smajliky a jednoslovne prizpevky se snazte minimalizovat.
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    a kdyz jsme u odkazu na tematiku MUD, Richard Bartle spolustrujce MUDu
    http://www.mud.co.uk/richard/
    WENCA
    WENCA --- ---
    Nemohl by nekdo obstarat nastenku? :) Rad bych se do toho polozil, ale nemam s tim zadne zkusenosti. :/

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-User_Dungeon
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    tady trosku seriozneji o MUDech: http://www.brandeis.edu/pubs/jove/index.html
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Zdravim, hraval jsem LiT, ZP a Acheau. Tedka uz nehraju nic, ale jestli bude chvili casu tak uvazuju ze bych zase zkusil Achaeu.

TRAGIKOMIX: No ja myslim ze v pocatku se s kazdou novou grafickou hrou vestilo ze to bude posledni rana pro MUDy, ale jak je videt, MUD-komunita stale zije, takze zaplava nejakych dalsich her ala WoW uz mudy v nejblizsi dobe moc neohrozi. Ja ty nove graficke sice nehraji ale kamarad jich zkousel docela dost, a co jsem tak videl tak systemy tech her jsou relativne jednoduche aby byly pristupne pro "masy". Tito lide by stejne nikdy nehrali MUDy a naopak hardcore MUDare tyto hry nezaujmou
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jsem tu :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MUME jsem taky trochu smazil, ale neobetoval jsem / nemel jsem na to tolik casu, takze se mi vzdycky za cas smazala postava a uz me pak nebavilo zacinat znova :o)

kazdopadne je to myslim vyborna vec, akorat musi mit clovek rychle prsty a oko aby to stihal...ja to hral pres okenni telnet a je docela vopruz kdyz pisete a pres to se vam vypisuje co se deje...nez jsem objevil klienty typu zMud, tak jsem to prestal hrat :(

flaka se tam docela dost lidi, takze neni nouze o zabavu...me se tam na zacatku nekdo ujal kdyz videl ze jsem lama a ukazal mi co a jak, bral me s sebou do souboju, takze jsem sbiral expy bez toho abych pokazdy zarval nebo zdrhal kdyz se objevi vetsi potvora...docela me to bavilo, ale hrozne to zere cas...

jednou jsem nekoho oslovil tolkien-style a pak jsem se s nim loucil se slovy "At te Valar provazi na tvych cestach" :o) a on na to povidal neco ve stylu jako ze to moc zeru :)
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    No tak to je zajimave tema :) Ja osobne se potykam s jednim mudem (MUME, zalozeny na TOlkienovi - Pan prstenu) hmm rekneme od roku 2000, kdy jsem ho smazil fakt moc.. 12h per day, tak 1-2 roky.. Taky jsem kvuli tomu nedaval vysku naky cas :P V dnesni dobe se lognu spise prilozetistne, obcas zaparim ale nejvice se tesim na meetingy.. Prave na konci cervence jedeme do Slovinska kde se bude jeden konat..
    Jsem zvedav na dalsi prispevky.. Proc vas to lidi bere? A nemyslite si ze uz jim zvoni umiracek v zaplave grafickych gamesek ala Wow? Hodne lidi totiz dava prednost grafickym hram pred cistym textem. Asi to pry lepe podmanuje jejich predstavivost. Ale podle me graficka hra nemuze mit takovy spad jako cisty text.. PK je tam daleko rychlejsi, spadnejsi a hlavne realistictejsi.. No taky trochu zalezi na tom jak clovek rychle pise na klavesnici.. Coz se ale clovek nauci behem chvilky :)
    P.S. Predpokladam ze se tady bavime o "textovych" mudech..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam