• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PANTARILMUDs - Multi User Dungeons
    WENCA
    WENCA --- ---
    VINCENT: medievia jsem neznal, dik za tip
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    chytil me nethack :) akorat neni multiplayer. .. a tak sem ted hledal alternativu pro vice hracu a jedine, co me trklo do nosu je medievia.com port 4000 mud ... hlavni vyhodu vidim v tom, ze list zobrazuje mapu a la nethack... jeste by to chtelo hjkl na pohyb do stran bez entru a budu spokojeny. Koukal jsem na achaeu a na prvni pohled nic zvlastniho ... cim vas tak chytla?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PANTARIL: Přesně tenhle způsob hry mě hrozně fascinuje :-)) Já jako sentinel budu muset mít interview s někým z vedení domu a nechám se přezkoušet ze znalostí o činnosti sentinelů a o světě. S něčím podobným jsem se nikdy nesetkal.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    achaea me tez chytla ale vybral jsem si povolani moc narocne na roleplaying.. hral jsem barda a v gilde po me chteli hned ze zacatku usporadat nejaky umelecky vecer s prezentaci vlastni bardovske tvorby apod:) takze jsem se na to vybod ale mozna to (az budu mit trochu vic casu.. po novem roce) zkusim znova s nejakym tupym bijcem:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Ahoj, teď jsem začal hrát Achaeu a je to první MUD který mě chytnul, je tu ještě někdo kdo aktivně hraje a měl by zájem si třeba ingame pokecat nebo mě trochu provést po světě?
    VINCENT
    VINCENT --- ---
    tak sem lvl 14 na brutus mudu ... je to tu docela dobry, prevazne cesi a slovaci, pocet lidi neni tak ruzovej, online tu najdete tak 10 lidi, se mnou 11 :)
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Zkusil jsem se lognout a vypada to ze neni zas tak hrozne, jeden z adminu tusim hlasil ze se mu podarilo najit nejake chyby, tak nejaky vyvoj asi jeste existuje. Ale byl jsem tam jediny mortal, zbytek hracu jen high mortals a avatari, takze priliv novych hracu asi nic moc. Ale byl jsem tam jen chvili takze zadny reprezentativni vzorek.

    Rozjel jsem ted znova Achaeu, tak jsem chtel kouknout i na LiT, ale asi zustanu u Achaey
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    LUNIX: Jj, to ze dosud nebyl nikdo schopnej uz vic nez 1/2 roku predelat cca 10 odkazu na webu, mluvi za vse...
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    LUNIX: Diky, ja mel jeste v clientu starou adresu lit.fsid.cvut.cz
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    SPIRALI: funguje: telnet lit.mudy.cz 7680
    ale je v pokrocilem stadiu rozkladu, pry uz se tam jen boti a neloguji se zadni admini. ani web poradne nefunguje (gatewaye na server jsou rozbity od presunu serveru do klfree).
    SPIRALI
    SPIRALI --- ---
    Existuje jeste LiT? Po delsi dobe jsem se tam chtel porozhlednout a uz se druhy den nemuzu pripojit. Tak snad jsem se trefil jen do nejakeho vypadku...
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    Ahoj, hrajete někdo Discworld MUD? :) discworld.atuin.net
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    PANTARIL: vitej :-) tohle se ti bude pekelne hodit: http://iwuvaard.org/ (seznam equipu, mobu a speedwalku k arejkam)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    tak jsem problem s tinyfugue porersil (stacilo spoustet primo v consoli, ne ve screenu)
    a zacal jsem hrat tez aardwolf vampire/warrior.. dost se mi na tom hlavne libi ze clovek ma k dispozici jakousi in-game rogue-like mini-mapu nejblizsiho okoli.. to me dost usnadnuje orientaci.. zatim jsem na zacatku tak uvidim jak se bude 'zabavnost' vyvijet:)
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    experimentuju s tinyfugue pod linuxem a mam problem s mapovanim klaves na numpadu na ruzne akce.. problem je ze vsechny terminaly, ktere jsem zkousel (textova console, gnome-terminal, xfce terminal) generujou po stisku techto klaves stejne kody jako bud cislice v horni casti klavesnice (se stisknutym numlockem) nebo kurzorove sipky + klavesy home/end/pgup/pgdown .. tzn tinyfugue nedokaze mezi temito klavesami rozlisovat.

    Nevite nekdo jak to premapovat/spravit? jde mi hlavne o tu textovou consoli (ctrl+alt+f1-f6) kde se mi hraje nejprijemneji.
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    MR_DAN: dik za info, kdyz je to takhle rychle, tak to nejspis taky zkusim az me prestane bavit planeshift.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUNIX: ten remort je imho fakt brzo - mas na kazdej level 1000 expu a za moby na spravnym levelu (cca o 2 vic nez ty) dostavas tak tech 70-100, takze ja si k tomu sednu a udelam 10 levelu za jedno 'sezeni' :-)
    jediny co zdrzuje je prubezny obnovovani eqipu, protoze ten je hodne znat a je potreba bud co 20 levelu obnovit komplet, nebo prubezne nahrazovat....a da se na postavu oblict taky asi 20 veci
    pokud jde o PK, tak to bude imho hlavne o domluvenych fajtech, bezne vidam zpravy o vyhlaseni valky pro level xx-yy, do ktere se muze kdokoliv odpovidajici pripojit
    ale zaroven tam jsou tzv PK roomy - mista, kde se muzou hraci killit navzajem, prepadat apod. bez omezeni....jsou tam obrovsky cerveny napisy YOU CAN GET KILLED a tak, ale zrejme je znat, ze jsem newbik, tak me zatim nikdo neprepadnul, prestoze uz jsem se s nekym v takovych roomech potkal

    rozdil mezi prvnim charem a remortlym je fakt extremni, nevim jak se budou ale lisit postavy s rozdilnym poctem remortu vetsim nez 0
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    MR_DAN: nevis jak dlouho cca trva, nez se dostanes k prvnimu remortu pro novyho hrace? predpokladam, ze tam pak chodej manici, co maj uz vsechny dostupny skilly ze vsech class a ty nejlepsi si trenej uz od prvniho levelu. PK nejak funguje, nebo je zabity obrovskyma rozdilama v sile charu diky remortum? :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUNIX: presne tak! zezacatku jednou za level, pozdeji kazdych par levelu dostanes s novym levelem i novy skill....a ze jich je tam pozehnane (samozrejme nektery jsou vylozene naprd)
    no a skilly se trenuji jednak za practice pointy - za level dostanes train pointy (na staty) a practice pointy (na skilly), za 1 PP dostanes cca 20% skillu a max je 75%, pak uz si to muzes dotrenovat jenom pouzivanim, resp. je to slozitejsi...i u warrioru apod. plati, ze inteligence pridava PP/lvl a wisdom zajistuje castejsi rust skillu pouzivanim, je to hrozny random, ale cas od casu to prileze, nekdy i 2x za fajt :-)
    dalo by se to samozrejme trenit uz od toho pocatecniho 1%, ale to se vubec nevede a nejde to, navic PP je vic nez je potreba

    po remortu se potom postave vsechny skilly seriznou zpatky na 1%, ale zustanou, takze k pripadnym novym skillum nove classy muzes od prvniho levelu maxovat skilly z lvl 201 predchozi classy :-)
    pak to dopada tak, ze ja si tam mastim expici moby, rikam si jak jim nakladam a behem vteriny to tam probehne rizek, co dava dva na jedno kolo a pritom je stejny level
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    MR_DAN: cau, to vypada docela zajimave. Jak jsou tam reseny skilly? To skoro vypada, ze dostavas ability a kouzla automaticky postupne podle toho jak levelujes....

    Ja dal cca 10 dnu hrani http://www.planeshift.it/ coz sice neni MUD, ale najde se tam par zajimavych veci. Napriklad jsou tam pekne resene prave skilly, kdy se nejdriv musis naucit teoretickou cast kazdeho levelu skillu za progress pointy a penize a pak teprv muzes zacit s treningem prakticke casti, ktera se trenuje pouzivanim.
    Bohuzel jsou tam i veci ktery uplne nechapu, jako treba to, ze rasy jsou tam temer k nicemu (s jakoukoli rasou se daji cca za mesic hrani namaxovat staty, maximum maji vsechny rasy stejne), taky mi vadi souvisejici problem, ze tam vsichni muzou vsechno (tzn treba bojovat i rozvijet magii, oboji bez omezeni), staci tomu jen venovat nejaky cas, vydelat na to dost penez a ziskat na to dost progress pointu, jejichz celkovy pocet neni jinak omezen. Taky tam nejsou zadne zajimave arey, kde by treba bylo hodne agresivnich NPC, combat je udelanej jen pro boj s jednim NPC v jednu chvili (nejde mit jako target vic enemy zaroven).... proste mudy jsou mudy. Planeshift muze byt zabava tak na mesic hrani, ale pokud hledate nejake nenarocne odreagovani, tak doporucuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam