• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMAFronémin pelíšek - You just have to keep breathing
    IT´S LEGAL TO BE DIFFERENT :)
    What Doesn’t Kill You Simply Makes You Stranger
    Wow it is amazing how fucking crazy I really am

I'm here on this planet for experiencing and I want to be a creator, not a victim.
    I'm willing to learn and keep learning. I am willing to experiment with life.
    I am more interested in discovery than carefulness.
    I can depend on my alertness more than my certainty that I'm right.
    I am more interested in learning than in protection.
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TENCOKACISTROMY: super, to moc rada slysim, co vsechno mas?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Tak mam nakoupeno, hura! :)
    Navic jsem nekoupil nic, co bych nepouzil nekdy potom nebo nepotreboval uz ted - super!
    A jako bonus - ten pan v tom obchodu byl tak vyklidnenej, ze to prenes i na me. Takze jsem odtamtud odchazel odpocatejsi a uvolnenejsi nez jsem vubec ocekaval, ze tenhle tejden budu.

Dnesek je super den!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MALICKA: ja to beru tak ze je to jako se rika ze clovek musi nejdriv mit rad sam sebe aby mohl milovat jine nebo ze si clovek musi nejdriv pomoci sam some aby mohl pomahat ostatnim. (herbalifi debilni prirovnani rika ze kdyz ti vypadnou z letadla vypadnou masky s kyslikem tak si taky nejdriv nasadis sobe protoze kdyz zkolabujes ty tak uz nikomu nepomuzes). neobhajuju a nezastavam chozeni pres mrtvoly. spis to ze efektivni je se nejdriv postarat o sebe protoze pak muzes ve vysledku i pomahat ostatnim vic. a navic si dobre rozmyslet na koho stoji za to pouzivat svoji energii...
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    FRONEMA: Rozumim, ale není to ani tak otázka toho jak co vnímáš, jako prostýho pojmenování. Já bych to třeba za sobectví neoznačil, protože ten termín se neohlíží na tvoje vjemy a označuje něco jinýho ;) Nevim jestli pro to má čeština zavedený pojmenování, anglicky se tomu říká buď neutrálním self-interest, nebo pozitivním enligted self-interest.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: a vubec mam odpor k tomu, vsichni se chovejme takhle a takhle, protoze to je to nekde vyborne vysvetleno.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: no nekdo to umi, nekdo to neumi a jde pres mrtvoly v zajmu, ja mam na svoje sobectvi pravo. Me se tenhle pristup nelibi. Ja si myslim, ze by clovek mel mit obcas alespon zakladni uroven slunosti a trochu te ohleduplnosti. Ne kazdej je na tenhle pristup dost dospelej.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MLOK_: ja prave ze to moc jako pejorativni termin ani nevnimam. spis jako opak altruismu. proste to beru jako ze se staras sam o sebe (coz zahrnuje i starat se o blizke) nikoli nutne na ukor druhych.
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    FRONEMA: To už pak moc není sobectví, kterýžto je vcelku pejorativní termín. Ono to jde často dost těžko rozlišit, kdy se staráš o sebe a kdy o ostatní.
    RANMA
    RANMA --- ---
    MALICKA: Ono to neni tak uplne pravda, ale vetsine lidi trva nekolik let, nez pochopi ze to o cem se mluvilo neni sobeckost, ale neco jineho. Protoze klicova cast neni "mit pravo byt sami sebou", ale "milovat sebe i ostatni". Vetsina zacne od konce, protoze je to jednodussi :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MALICKA: ja proti sobectvi jako takovemu nic nemam... koneckoncu jak objektivismus tak satanismus to dost propaguji a ty smery se mi libi... ono k sobectvi patri to, starat se o ty ktere mas rad protoze to jednoznacne prispiva tve spokojenosti
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MALICKA: neboj, vsichni si daji pozor, aby meli jen jedno hlavni zavazadlo, kam se jim vsechno vejde ;). ti kdo to nedodrzi budou trpet a ostatni se budou smat.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: jeste, ze dodal milujete sebe i ostatni, jinak je to krasna obhajoba sobectvi. Takhle to vyzni jako obhajoba samostatnosti.
    Ale na co se hajit? Zij podle sveho, ale bud pripravena si za to nest nasledky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    RANMA: ty jo to je jak z might and magic 6 :)
    FRONEMA: sakra, nemuzu to sama sobe opluskovat...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    z fb

‎"Nepotřebujete souhlas ostatních. Nemusíte mít vědomosti ani promyšlený filozofický koncept. Máte právo být sami sebou a vyjádřit svou božskou podstatu tím, že žijete a že milujete sebe i ostatní." - don Miguel Ruiz
    RANMA
    RANMA --- ---
    MALICKA: Jeste jedna draci :) http://fav.me/d2dqmzt
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    ok, tak mi snaha o minimalizaci poctu zavazadel nevysla :-/
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    MALICKA:
    MALICKA:
    Vy s tim nadelate - timhle jsem jezdil do Varsavy, nezridka jsem svejma "kramama" naplnil tu ulicku do pulky (jednou jsem vezl i kufry s naradim) - nikdy zadnej problem
    Predevsim na spodnich polickach se imho neda usnou tak tvrde, aby si clovek nevsiml, ze nekdo jde + je tam retizek na zajisteni + 6 mladejch lidi v plnym kupe je znacne nevhodny cil (spis okradou nekoho, kdo je sam). Vy si samozrejme davejte veci kam chcete, ja si je dam klidne na zem pokud se jinam nevejdou.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    BRUNN: :-))
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    tak jo, jeste je tam uschova zavazadel behem prepravy.
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    Nejjednodušší je to neřešit, stejně to nějak uděláte podle situace ;)
    Jinak timhle lehátkovym vozem jsem jel teď na slovensko, batohy se vám nahoru všechny rozhodně nevejdou, ale jak říkala Nenufer, dveře se daj zajistit vcelku bezpečně, nebo aspoň tak, že pokud se tam někdo bude chtít vlámat, zaručeně vás to vzbudí. Nechat batoh dole bych se tedy ani nebál. Akorát se doporučuje přivázat něčim okno tak, aby nešlo otevřít dokořán (pokud nechcete spát se zavřenym oknem, což myslim nechcete).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam