• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMAFronémin pelíšek - You just have to keep breathing
    EKG
    EKG --- ---
    CONTINUITY: Podle proroctvi se sedesati nedoziju, teda pokud ta zminka o smrti v padesati sesti letech neznamenala zase jenom nejakou dalsi premenu na duchovni urovni. To je klidne mozny, tahleta vesmirna inteligence sleduje jenom svoje zajmy.

Mrtvolu jsem nikdy neresil, akorat teoreticky tu svoji potencionalni. A ty jsem se chtel zbavit teda hodne, hlavne aby se nedostala do sparu rodiny a tim padem farare nebo podobnyho smejda. Kdyby lidi vzpominali s hruzou, byl by to prijemnej bonus, ja rozhodne uslechtila duse nejsem. Citliva jo, uslechtila ne.

Ale obdivuju tyhle vlastnosti u druhych, vim, ze to maji tezky a obcas se i snazim pochopit, proc v tom setrvavaji, proc dokonce povazuji za svuj cil a povinnost se v tomhle smeru rozvijet, zdokonalovat. Nektre kus cesty doprovazim, zda se, ze jim pomaham prave tou tvrdosti. Bohuzel se mi odvdecuji tim, ze mi prave tu tvrdost chteji rozbijet, abych byl jako oni. Misery loves company.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    EKG: Musel jsi někdy řešit mrtvolu náhle a divně zemřelýho člověka ve vedlejším pokoji? Jakej je to pocit, a jakej úřední opruz pak následuje?
    Tipuju ze tvého výroku, že spíš ne.
    Já ano.

Kdyby se ti to stalo a měl bys tím pádem reálnou představu, možná by sis rozmyslel umírat někde jen tak dalším lidem, pokud bys tomu mohl zabránit. Není k tomu třeba nijak zvláštní ušlechtilost:).

"no tak holt take it easy a nejak to dozit."
    Zníš jako moje máma. Upřímně doufám, že buď
    a) nemyslíš to vážně, je to černej humor
    nebo
    b) myslíš to vážne, ale přejde tě to včas, a nebudeš se muset v 60 dívat zpět na život prožitej podle tohoto motta
    :)
    EKG
    EKG --- ---
    CONTINUITY: Vy jste stejne vsichni takovy uslechtily duse, me obvykle zastavily veci z presne opacny strany - nekomu bych (Matko Kali jen toho me uvaruj) tim mohl udelat radost, kdejakej pitomec by si mohl myslet, ze me k tomu dohnaly jeho blby kecy, jeho kouzla etc. No a pak nezbylo nez zacit vymyslet neco extra, abych tim aspon nekoho poradne nasral. Tak jsem vymyslel serii vybuchu odpalenou padem mrtveho tela, otrava plynem s naslednou explozi, kraterem, pozarem aspon jedne ctvrti... Pak jsem se pristihl, ze me ty uvahy bavi a ten pocit vyrazne zeslabl. Co me ve skutecnosti zastavilo, kdyz jsem si uvedomil, ze mi vetsinu veci, co na to potrebuju, neprodaji, nepujci, ukrast to taky nedokazu, ninja nejsem, no tak holt take it easy a nejak to dozit.

Musim ovsem uznat, ze jsem na tom asi hodne dobre, ze se dokazu nasrat natolik, ze se ten kal na dne duse tak nejak sam od sebe da do pohybu a prestane to byt tak ostry a zranujici. A ze v sobe v krizi dokazu najit dost ignorance, hrubosti, nakonec proc to nerict - sobectvi, ze si tyhle demony jakymsi zpusobem udrzim od tela. Nemluve o tom, ze nas dedek (Bodhidharma) vzdycky cepoval, ze si mame nechat nejaky kouzla pripraveny do pristiho zivota, kdyz uz jsme takovy liny prasata, ze jsme nirvanu vzdali rovnou.
    TURF
    TURF --- ---
    CONTINUITY: ja jsem si rikal cca od 10, ze se nezabiju, dokud nedospeju, dokud nebudu panem svyho zivota a nebudu na to pripravenej. ale ted si spis rikam abych to do ty smrti sakra vubec stihnul ;))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    FRONEMA: Zajímavý, z toho by bylo pěkný auditko: přemýšleli jste někdy o sebevraždě? A co jste vymysleli?

Přemýšlela jsem poprvé asi ve 3 letech, a poté vždycky, když jsem byla někde na něčem vysokém (dnes tomu říkám "strach z výšek" ;-D). A vymyslela jsem pokaždé to samé: "Nepřichází v úvahu, to bych musela celý tohle psycho opakovat, a všechna námaha, co už jsem vložila, všechen pokrok, co už jsem udělala, by byl ztracenej, to fakt neeeee, tohle prostě chci dotáhnout....:)"
    A pak jsem o tom jednou přemýšlela na vrcholu ibogové seance, tam si to šlo velice snadno představit, jak prostě nechám tělo tam, a odejdu temenní čakrou pryč a nevrátím se... A pak jsem si představila, jak by to majitel té chaty musel řešit, a bylo jasné, že taky nepřichází v úvahu, protože to by k němu fakt nebylo fér. A pro případ, že by to náhodou nebylo jasný, tak pak zakročila vesmírná inteligence: "Žádný takový, tady budeš!" ;-D
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    vypada to, ze to tenhle vikend neklapne. vsechny dobry listky uz jsou koupeny...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    pozdeji je v 20:00 a to uz mi prijde dost pozde vzhledem k tomu, ze to ma skoro tri hodiny.

ja premyslim ze mozna budu na workshiopu zavesne akrobacie do 13:00 proto zas nenavrhuju driv.

preferovali byste sobotu nebo nedeli?
    MARWIN_KOVAREX
    MARWIN_KOVAREX --- ---
    FRONEMA: Pokud nebude pocasi na letani tak jdu, dela se uz docela brzo tma, takze kdyby to bylo pozdeji, mohl bych jit bezpodminecne :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    FRONEMA: to vypadá ještě schůdně - jak načasování, tak délka :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ADITU: videla bych to nejpravdepodobneji na 16:40 coz predpokladam tvuj pozadavek nesplnuje

osobne mam trochu obavy z te delky, ale zase si rikam zeby to za to mohlo stat... holt nebudu tri hodiny predtim pit :/
    ADITU
    ADITU --- ---
    Víkend mám poměrně nabitý, takže se mnou se spíš počítat nedá. Leda v sobotu kolem oběda / brzy odpoledne...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Pratele, co byste rekli na vypravu na interstellar o vikendu do imaxu?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Kazdy pry nekdypremyslel o sebevrazde a predstavoval si, jak by reagovali jeho blizci, co by rikali u hrobu a podobne veci. Tuhle jsem sla po ulici a vzpominala jsem na doby, kdy jsem takhle premyslela (a ze jich bylo hodne) a rikala jsem si ze to je ta lepsi cast. Kdyz na tom cloveku jeste zalezi. Protoze v tu chvili jsem o nic takoveho nestala. Prala jsem si jen aby ten pocit co jsem mela v tu chvili proste zmizel.

Pozdeji jsem, naprosto nesouvisle s timhle premyslela o tom, kam bych umistila recovery phrase k bitcoin trezoru (protoze jak jiste vime, pro pripad pozaru a jinych veci neni dobre ji mit na stejnem miste - konec vlozene bezpecnostni lekce do zpovedi) a premyslela jsem o tom dat zalepenou obalku k rodicum. A s instrukcemi jak si vybrat bitcoiny v pripade moji smrti. Samozrejme plne neplanovane, nahodne smrti.

A ted si uvedomuju ze to vlastne byla zvlastni klicka moji mysli ktera mne primela, mozna mi i dovolila premyslet o tom co by pak bylo. Ze uz mi na tom zas zalezi.

Clovek by necekal jak divne, zvrhle vypadajici veci muzou byt vlastne znamkou zlepseni stavu.

I'll just leve it here. Je to moc hatdcore na blog a waaay to much hardcore na facebook. Ale bylo by zas prilis osamele napsat si to jen doma do bloku...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Pro spoluperfekcionisty http://anxietybc.com/sites/default/files/Perfectionism.pdf

potesilo mne ze vlastne nejake veci z toho jsem "objevila" sama. treba ze se ucim chodit pozde :) mno, pravdou je, ze mam i tak tendence chodit vcas protoze predtim jsem chodila o ctvrt hodiny driv, ale je to snaha spravnym smerem
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    FRONEMA: Nope, it's just BBC cutting the budget of next episode
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    dvere/vychod z jeskyne do leta
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    "Deprese je bolest nad ztrátou sebe sama, kterou nelze nijak potlačit." Arthur Miller

aneb hadejte co ctu za knizku
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tak přileť, velký černý ptáku, přijď hned ted!
    Podívej, okno je dokořán,
    pohleď, nasypal jsem ti cukr na okenní římsu.
    Tak přileť, velký černý ptáku, přijď ke mně!
    Rozepni svá široká a hebká křídla
    a rozprostři je přes mé horečnaté oči!
    Prosím, vezmi mne odsud!
    Rozlétneme se spolu do čistého nebe
    do nové doby, do nového světa.
    Budu zpívat a budu se smát,
    budu křičet: »to bude skvělé«,
    najednou všechno pochopím,
    o co všechno tu jde.
    Tak přileť, velký černý ptáku, pomoz mi přece!
    Přitiskni svůj vlhký a chladný zobák na mé rány,
    na mé horké čelo!
    Tak přileť, velký černý ptáku,
    právě teď je vhodná chvíle!
    Ostatní v pokoji tvrdě spí,
    a když budeme docela potichu,
    sestra nás neuslyší.
    Prosím, odnes mne odtud!
    ...
    Ano, velký černý ptáku, konečně!
    Ani jsem tě neslyšel přilétat,
    tak neslyšně létáš, můj bože, jak jsi krásný!
    Pojďme, velký černý ptáku, pojďme!
    Pápá, moji milí, mějte se!
    Papá, mé děvče, pápá, maminko!
    Prosím, nezapomeňte na mne!
    Jdeme, vzhůru přímo do nebe,
    Nebudu smutný, na, na, na,
    není žádný důvod k smutku!
    Budu zpívat, budu se smát,
    budu křičet: »to bude skvělé«,
    protože najednou všechno pochopím,
    budu šťastný!
    Budu zpívat, budu se smát,