• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    SHAGA: Neda se rict, ze by se mi to "libilo", ale je to prinosny prispevek - takze palec nahoru.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Kavčí hory - update

V parku na Kavčích horách se chystá 22 metrů vysoká budova v sousedství rodinných domů.

Zeleným z Prahy 4 se podařilo získat vizualizaci projektu firmy Prominecon Group zpracovanou ateliérem Petr Franta Architekti & Asoc. Prominecon plánuje zastavět přes padesát procent pozemku sedmipodlažní budovou, kde pět nadzemních podlaží bude čnít do výše téměř 22 metrů (21,7m). Okolní domy přitom mají jen dvě nadzemní podlaží ve výši cca 6m. Projektovaný dům je přitom vyšší i než budova zpravodajství ČT na protilehlém konci parku. [vizualizace v příloze]. Zastavěná plocha je 1344m2 a hrubá podlažní plocha 5288m2. Na plochu zeleně zbývá dle projektu jen 612m2.

"Dvě třetiny pozemku Promineconu jsou v ochranném pásmu Přírodní památky Podolský profil, tam se vůbec nemůže stavět. A budova o tři patra přesahuje okolní zástavbu. Sousední řadovky vypadají jako trafo stanice v porovnání s plánovaným monstrem," kritizuje záměr předseda pražských zelených a zastupitel v Praze 4 Petr Štěpánek. V Praze se již jednou v parku stavělo - Carrefour Eden (dnes TESCO) stojí kompletně na místě bývalého parku před budovou MŽP.

"Nechápu jak předseda komise výstavby Lohynský [a zároveň pražský radní pro infrastrukturu] mohl dát k takové věci souhlas. Stavba svým rozměrem patří možná někam na sídliště, ale v parku nemá co dělat. Na komisi jsem navíc upozornila na nevyhovující příjezdovou trasu - auta by k objektu jezdila parkem," odmítá projekt členka komise zastupitelka Iva Kotvová, která jako jediná proti projektu v komisi hlasovala.

"Starosta při projednávání, které si vymohli podpisy dle zákona místní občané, odmítl vizualizaci lidem ukázat. Budeme usilovat o další projednání. Žádáme starostu o mimořádné zasedání zastupitelstva. Najímáme právníka pro všechny stupně řízení, v právním státě je taková věc nepostavitelná. Hodláme zpochybnit i samotnou směnu - máme posudek od soudního znalce na více než 40 miliónů korun, Prominecon přitom pozemek získal protihodnotou jen lehce přes 8 miliónů Kč," nastiňuje plány do budoucna Štěpánek.

KALTY
    KALTY --- ---
    DOKUZONTA: Je to tím jak jsme vychovaný. Jíme skoro všechno, necháme si dost věcí líbit ale začíná se to zlepšovat... A ono dokud si to zákazníci nevynutí, tak spousta hospod bude prostě srát dál
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    KALTY: Taky se mi nechtelo to platit, ale byla jsem jedina, kdo tvrdil, ze tohle je kureci. Ted si rikam, ze jsem se proste mela sebrat a odejit bez placeni.... Me uz to fakt nebavi. Je to porad dokola. Ja mam proste smulu a porad se mi stavaj veci, ze se ani nechce verit. Na Baste (kde fakt dobre varej), mi dali kulajdu s 20 kulickama noveho koreni, v Chapadle mi prinesli temer syrovou rybu, co mela byt grilovana (byla bilo-ruzova), v Barette mi prinesli totalne suchou focacciu, v Baangu zase cerne cele jidlo.... A mohla bych pokracovat, ale radeji uz ne, protoze se ozyva muj zaludek, kteremu neni zrovna hej :(
    KALTY
    KALTY --- ---
    DOKUZONTA: bych jim to nezaplatil... fakt humus co si dovolej
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Ahoj, dnes jsem byla na obede v jidelne Pohoda v Mecislavove ulici (neni to ta restaurace na Belehradske) a byla jsem silne otravena. Objednala jsem si veprovy steak na barevnem pepri se stouchanym bramborem. Nemeli brambory, tak jsem teda kejvla na hranolky (pac s knedlikem bych si to nedala.....). A vysledek? Donesli neco, co nebylo v barevnem pepri, ale jen v cernem pepri. A navic to byl vepr. Teda pokud nema vepr brka a stehna jako kure :( Personal mi rekl, ze je to plec a vic se mnou nebavili. Byla jsem tam naposled.

KALTY
    KALTY --- ---
    KETHAMINA: Ještě sem se nerozkoukal z víkendu a už bych zase na jedno zašel ;) Asi vezmu kolo a podívám se po krásách Pha 4
    KALTY
    KALTY --- ---
    KETHAMINA: hoj, jo http://www.harrysrestaurant.cz/ a pak ještě tu druhou www.restaurantkaspar.cz tam mají Svijany a dobré jídlo...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KALTY: písni sem o tý hospě mezi pankrácem a povstáním, já už si to nepamatuju - ale určo bych tam zašla :)

RUDIE
    RUDIE --- ---
    nevim jestli si uz nekdo vsimnul, ale od brezna je v cestmirove fastfood s pizzou http://coolpizza.cz/index.php?menu=1#pizza jejich pizza me chutna a je celkem levna. ted v lete maji na dvore zahradku
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jo tak to sem vás tam viděl. Ale Ketha přišla později
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Svatosvate přísahám, že jsem tam byla. A včera byla super atmosféra - čili smích na celé kolo. Tak snad příště :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    KETHAMINA: byli jsme tam podle mě tak do půl šestý, s mužem, synkem a kočárkem.. seděli jsme vlevo úplně vzadu vedle tý houpačky co tam je.. no asi jsem se špatně koukala :) ale tebe bych poznala určitě.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Hned u vchodu vpravo - první stůl. Byli jsme od pěti, já v sedm zmizela ale od zbytku mi přišla sms o odchodu ve 21,30 cca.

Kdy a kde jsi tam byla?
    LAURA
    LAURA --- ---
    KETHAMINA: by mě zajímalo, kde jste seděli, já vás tam neviděla..
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Včerejšek super sparka, doufám že zas bude repete ...teploty k tomu budou, ještě chybí čas a finance .
    KALTY
    KALTY --- ---
    v 5, ale zítra písnu ještě upřesnění ( z práce )
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    A v kolik u Klokocnika?
    KALTY
    KALTY --- ---
    KETHAMINA: No měl sem jít zítra pro kolo ale to se snad dá nějak zařídit :) končím v půl páté
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KALTY: a zítra? v kolik končíš? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam