• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAGA: jestli si myslíš, že zelení nikdy nic neprovedli a jsou to nezkorumovatelní lidé, vyvracet ti to nebudu. Já jsem toho názoru, že zrovna Štěpánek není vzorem ctnosti. Co by s ním udělalo koryto, kdyby se k němu dostal, se můžu jen dohadovat. Určitě by udělal i dobrý věci, ale to v konečným důsledku dělá pro někoho skoro každej. Fakt tu budeme vytahovat jednotlivý kauzy? Nezlob se, ale to je nikam nevedoucí debata. Vymezovat se proti programu? Proti jakýmu? Proti tomu, který zelený neplněj, protože nejsou v radě?

Co se týče "informování společnosti", reagovala jsem na tento příspěvek HUSOKACHNA. Je naivní tvrdit, že je to zásluha jenom zelených, že se společnost tyhle věci dovídá. Od někoho se tyhle věci musí ti zelení dovídat, od někoho, kdo k těm informacím má přístup. A to zelení fakt nebudou. Jednou tu někdo psal o tom, jak mu Štěpánek vyprávěl, že má zdroj v ODS, který ho informuje o těhle věcech. No, kdyby opravdu takovej skvělej zdroj měl a kdyby měl trochu rozumu, tak to nešíří mezi známejma, kteří to pak šíří po netu.

Vono se přeci jen občas na tý čtyřce stane i něco dobrýho. Na tomhle auditku mě upřímně vytáčí, že je tu pár zastánců SZ a jakmile se na Praze 4 stane něco špatnýho, je celá ODS banda zlodějů a SZ coby Rychlé šípy zachraňují situaci, ale protože nemaj ježka v kleci, tak s tím nemůžou nic udělat. Přesně to, co rozčiluje Tebe v mých reakcích, tak to rozčiluje mě v reakcích Tvých. Jsem opravdu alergická na zastánce zelených spasitelů.

Já nejsem plně spokojená ani s jednou partají na Praze 4. A to přesto, že - jak správně odhaduješ - žiju se zastupitelem P4. Já na Praze 4 bydlím a mám tři děti. A nemám v úmyslu v příštím volebním období, kdy to současná radnice třeba projede, stěhovat se jinam. Chci tu nějaký parky, vytáčí mě současná situace možná víc, než tebe, naprosto si nedělám iluze o komunální politice. Vystudovala jsem dějiny umění, sere mě, když kvůli nenažranosti vznikají naprosto nepatřičný komplexy budov, který bohužel zůstanou i po pádu radnice a tak dál.

No... sejdeme se u voleb :) A pak se uvidí.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    TANAIS: Já jsem zase alergickej na FUDy. Takže je přestaň šířit a prosím konkrétně se rozepiš o tom, co dělají neuvolnění opoziční zastupitelé Petr Štěpánek, Iva Kotvová, Jíří Bendl a Alžběta Rejchrtová špatně. Co měli udělat a neudělali, co udělali a udělat neměli. A co si představuješ pod pojmem "informují společnost". Konkrétně.
    Chápu že jako příslušník jisté subkultury nemáš zelený v lásce a jestli se správně domýšlím chápu i že žiješ s nějakým ODS či TOP09 zastupitelem či co. Nic proti ani jednomu. Ale pak se prosím vymezuj proti programu a nešiř FUDy. Chceš-li zastavovat parky, zachovat magistrálu a zkorumpovanou radnici, prosím, nic proti tomu, ale vyjadřuj se jasně. Děkuji.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    zvláště teda na ty stranicky aktivní čísla :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: kam šmarjá chodíš na ty čísla? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: eh, ale to přece nikdo netvrdí. To samozřejmě v zájmu developera není a proto radnice nedostala takovou nabídku a proto nemusela řešit, že takovou nabídku dostala, což by pravděpodobně nebylo zas tak jednoduché. Nicméně - developer neměl zájem - radnice nabídku nedostala - postavila novou radnici za podmínek, za jakých ji postavila. Má smysl se tedy bavit o podmínkách, za jakých postavila novou radnici a hodnotit je, nemá však smysl srovnávat tyto podmínky s podmínkami užívání budovy, které ani nebyly přesně definované, když nikdo neměl zájem, aby radnice budovu užívala. Taková argumentace není relevantní.
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    CARNAQE: Vstup do strany, jakýkoliv. Doufat v změnu systému je nesmyslný, protože se žádná rozumná (ani vyzkoušená) varianta bohužel ještě nevymyslela. Česká (komunální) politika vypadá tak špatně proto, že ty největší strany mají max. 30 000 členů (mimo ksčm). Např. ODS má 27 000 členů, z toho je stranicky aktivních tak 1500 - což je počet, z kterýho se vybírají ministři a poslanci. Nevim, kolik je členů v P-4, ale počítám že to bude tak 400 max. - z toho je aktivních 150 a z těch půlka jsou zatupitelé, radní a starosta. Zkrátka, česká politika je na tom tak špatně, protože pro lidi znamená angažovat se a hlavně být straníkem FUJ. Jestliže se tohle nezmění, tak si nic jinýho nezasloužíme.

TANAIS: naivní, leč pravdivá představa. Nikdo z developerů radnici nenabídl budějovickou alej??? Ono je v zájmu původního majitele prodat budovu za co nejmenší peníze, tj. mít co nejméně zájemců? ...jo, to dává smysl.
    Navíc stát je vždycky nejlepším kupcem, "má" peníze vždycky. (ps: ta cena by byla reálně o pár desítek milionu vyšší, protože by radnice musela splácet uvěr u banky).
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: no, o tý budově vedle se furt tak jako mluví - akorát lidi pomíjejí jeden fakt - on nikdo z developerů tu budovu radnici nenabídl. Co měla radnice dělat? Znárodnit ji? Otázkou je, co by se dělo, kdyby jim ten barák někdo nabídl. Ale to se můžeme jen dohadovat, že ano.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: jedno mi to určitě není. I když si nejsem jistá těmi čísly, které uvádíš. Ale jsem alergická na to, když někdo tvrdí, že se zelenýma by na čtyřce bylo líp. A je naivní si myslet, že to oni jsou ti, kteří informují společnost.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    HUSOKACHNA: Koukám, že mi nezbyde, než začít číst reflex. ;) Děkuji za nasměrování...
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    HUSOKACHNA: Me to teda neni jedno!
    (Me navic serou i nazory: "30 let to delame takhle (blbe), tak to tak budeme delat dal.")
    JENZE CO S TIM?
    Aspon je nebudu volit (jako jsem v minulosti jiz delal). Ale to mi prijde malo. A k Zelenejm se mi zrovna nechce...
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    A osobně mě strašně rozčilujou kecy o tom, jak je to všude stejný a všichni kradou apod. + jako dodatek, že to toho člověka vůbec nezajímá. Neuvedomujete si, že když Horálek pronajme něco na 30 let o 2,3 miliardy dráž, tak vlastně každýho obyvatele Prahy 4 vč. kojenců tím okradl o 18 000,- korun. A že těch 18 000 korun netisknou na radnici, ale je to z daní? tj. z vašeho platu? Vám je to fakt jedno?
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    ALDARION: mediální výstupy. např.:
    https://sites.google.com/site/nasbranik/politika-co-nas-trapi-v-braniku/kavci-hory/radnicevrukouromanajanouska
    a tady
    Titulky — Reportéři ČT: 25. 7. 2011 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/211452801240029/titulky/

Projed si (na newtonu nebo anopresu, mášli přístup) články o korupci na p-4 - jsou to budto občanský iniciativy (zpravidla navázaný na SZ) nebo SZ jako jedini, kteri na kauzy upozornuji.

SQUOP: reflex si to vzal jako téma. relevantní zdroj informací, to je v tomhle kontextu takovej hemz. co je to relevantní zdroj informaci? hn, respekt, ct, guardian, the economist, blisty, blogy?

SQUOP: skutečně nevidím argument pro pronájem budovy za 3 miliardy na 30 let, kdyz se dá v sousedství koupit budova za 760 miliónu, která je navíc větší.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    RUDIE: napr. pracak, kterej je v p*deli na novodvorsky mezi panelakama.. i kdyz to uz tedka nespada pod Prahu 4, ale pod MPSV
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    SQUOP: mno tak ruzny agendy jsou rozsoupany po cely praze 4, tak sem predpokladal, ze je tu snaha o sestehovani vseho pod jednu strechu, aby clovek, co zarizuje neco komplexniho nemusel jezdit od certa k dablu
    SQUOP
    SQUOP --- ---
    KALTY: zrovna táborská nebyla rekonstrukce ale prasárna, měli projekt zadat někomu kdo má víc než dvě mozkový buňky a aspoň elementální estetické cítění

fakt nevím jestli by MČ Praha 4 měla na to aby zaplatila výstavbu nové radnice, takže možná ani nebyla jiná možnost

RUDIE: co si mám představit pod pojmem "lokální úřad"?
    KALTY
    KALTY --- ---
    RUDIE: právě. Jako nápad mít to u metra a všechno není zlý ale ne za každou cenu a ještě to pak nesplnit
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    RYBICKA: Po-Pá 15:00- 22:00 ted ma Svatomartinske
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    hlavne se na Budejovickou stejne nevejde vsechno, takze sem to nepochopil. Jenom se prestehovala Taborska + neco malo a tim to skoncilo. Puvodne jsem to chapal jako snahu o zjednoduseni a sjednoceni lokalnich uradu do jednoho...ale to se nestalo
    KALTY
    KALTY --- ---
    SQUOP: tak proč byla rekonstrukce Táborský ?
    A proč si nezajistit prachy tím že prodám nemocnici soukromníkům a poté si to od nich nepronajmout. Dostanu pěknou provizku a nazdar :)
    SQUOP
    SQUOP --- ---
    KALTY: v čem třeba? vidím argumenty pro i proti, ale pravdou je že radnice se přestěhovat musela
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam