• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    RUDIE: Já když ho viděl poprvé, což bylo ve 3 ráno, když jsem vylezl z havrana, tak jsem si myslel, že jsem už moc zmatlenej...ale cestou domů jsem nepotkal žádný jednorožce a doma mi pak bylo řečeno, že je to opravdu jeho dvojče.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KORKMAZ: fok ja myslel, ze to je Cyril, dyz sem to tam tuhle videl)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KETHAMINA: Jo to je cyrilovo jednovaječné dvojče. A u masny na ryšánce má dokonce plakát. Beru to jako pěknou schízu na voliče...stejnej xicht a jiný jméno...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    SHAGA: Jo, proklikal jsem si všech 5 obvodů Prahy 4 ve volbách roku 2010 a je to tak jak jsem říkal, mandát prostě braly špičky kandidátek, zcela bez ohledu na křížkování. Letos to bude stejně. Takže to co doporučuju je vybrat si kandidátku, která je voliči nejbližší, a to především tím, koho má na prvním, druhém a třetím místě a tu tam prostě hodit. Naopak křížkovat někoho z kandidátky X, kterou vede Y, kterého nesnáším, velmi doporučuju nedělat, protože ten křížek kandidátovi X znamená ve skutečnosti jen hlas pro onoho Y.

Tolik k volebnímu systému a strategiím volby.

(Poznámka: v roce 2010 jsem seděl ve volební komisi. Nevím, zda byl náš okrsek typický či ne, ale většina lístků byla prostě zatržení jedné kandidátky, což znamená, že křížkovači v podstatě neměli šanci, jak je na výsledcích jasně vidět.)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KETHAMINA: Dovolím si oponovat. Pokud mu opravdu rozumíš, tak víš, že křížkovat opravdu nemá smysl, pokud na křížkování konkrétních lidí neexistuje široká shoda mezi voliči. Když každý křížkuje víceméně dle sebe, těch 10 procent nad průměr kandidátky prostě nedá nikdo a volíš jednoduše leadera tolika hlasy, kolik jsi dala křížků lidem pod ním. Ostatně můžem se tu po volbách podívat na výsledky, vsadím se, že do zastupitelstva půjdou lidi ze všech kandidátek přesně v tom pořadí, v jakém jsou na kandidátkách.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SHAGA: jo, díky - tomu systému rozumím, pořád mi přijde lepší křížkovat, než hodit jenom papír.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KETHAMINA: Jestli je to brácha Svobody nevím, neznám jej. Ale ty volíš ve dvojce. Btw, v těch čtyřkových obvodech na těchto kandidátkách získají mandát 2, v extrémně dobrém případě 3 lidi, a to ti, kdo jsou na kandidátce nahoře, viz můj minulý post. Chceš-li opravdu volit chytře, tak si spočítej, jaká je šance na postup do zastupitelstva, jaká je šance na skákání a podle toho vol. Za sebe to mám tak, že bych v obvodu 2 prostě zaškrtl celou kandidátku trojspolku, protože Adéla, Iva a Honza jsou lidi, kterým já osobně naprosto důvěřuju.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KETHAMINA: No tak zrovna v obvodě 2 bych volil to co jsem linkoval. První tři na tý kandidátce znám osobně - Adéla dělá Bráník (https://sites.google.com/site/nasbranik/), Iva Kotvová dělá opozici na čtyřce 8 let a je to chodící paměť místního komunálu, Honza Slanina je můj soused a spolužák ze základky, hlídá Dobešku, se svým o.s.

Co se týče "kroužkování", tak pozor, komunální volby fungují úplně jinak než parlamentní. Křížkování (křížkuje se, ne kroužkuje) v podstatě ve velkých obvodech nemá šanci na změnu pořadí na kandidátce. Skáče se totiž až tehdy, kdy křížkovaný kandidát získává o 10 a víc procent hlasů než je průměr kandidátky, takže přeskakovat je hodně obtížný. Tedy je třeba počítat s tím, že když člověk například vykřížkuje 5 lidí na kandidátce A, 10 lidí na kandidátce B a 3 lidi na kandidátce C (dejme tomu, že je dohromady 18 hlasů), pak to ve skutečnosti s největší pravděpodobností znamená jen 5 hlasů pro kandidátku A, 10 pro B a 3 pro C s tím, že křížkovaní, pokud nebudou křížkovaní opravdu houfně a masivně, leadera nepřeskáčou, tedy de facto volíš čelo kandidátky.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Už zítra se koná multikulti odpledne s hudební produkcí a soutěžmi pro děti, koukejte dorazit - bude super počasí :)

KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KORKMAZ:
    Josef Svoboda je bratr toho ko*ota z Diplomatické akademie a KDU?
    Od 4 dolů tam nemaj ani fotky, ani žádný info

můj dotaz směřoval ke kroužkování - jestli znáte konkrétního člověka, co na kandidátce bude, volím v okrsku č.2 :)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KETHAMINA: http://praha4.trojkoalice.cz/ - jejich zastupitelé dlouhodobě seděj v opozici a nevedou si tam špatně, inkorporovali na kandidátky (i na první místo, například na té branické) spoustu lidí z lokálních spolků. Imho slušná volba.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Sory za spam, ale třeba se bude někomu hodit...

DBK Praha
    http://www.dbkpraha.cz/cely-den-plny-slev.php
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    drazí, když už jsou ty volby za humny - máte tip na nějaký dobrý - nezkorumpovaný lidi, co budou na kandidátce?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Včerejší tučňák dost zklamal. Po chvíli listování jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to spíš předvolební leták socíků....nával těch politických reklam asi vytlačil naší nejoblíbenější rubriku, což je seznam jmen narozených dětí.
    ADITU
    ADITU --- ---
    SARAJ: a ja porad premyslim jak to, ze byla kolona po Antala Staska smerem na polikliniku...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KORKMAZ: jj, bydlim tam a nebylo to pekne:( motorka napasovana pod autem...hasici, dve zachranky...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Ráno nějaká blbá havárka na strži jako směrem od ryšánky. Byla tam motorka a člověk na zemi a nějaký auta. Autobusy musely přejet do protisměru a měštáky co tam stáli ani nenapadlo, že by mohli tu dopravu nějak kočírovat...přecijen velký kloubový autobus se blbě proplejtá těma mezerama v pásu zeleně.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    a kdyby sekomu nechtelo az dolu na kloboucnickou, pak kamos ma dilnu na nahorni plosine na zelenym pruhu

Servis jízdních kol a elektrokol Praha 4 | Cykloservis Engel Bike
    http://www.engelbike.cz/
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SYPH1: vypada to dobre, na jare se u nej stavim:)
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    ale kdyby někdo potřeboval kolo mechanika, tak doporučuji tady kamaráda na kloboudčnické

bikemechanik.cz | Servis kol Praha, Oprava Kol Praha, prodej jízdních kol
    http://www.bikemechanik.cz/
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Nemate prosim na Braniku a okoli nejakyho overenyho automechanika?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam