• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    Nevim, kdo je přímo z nejbru, ale na Pankráci vedle Mládka se po zimě začne pracovat na novém baráku :(

A abych přiživil diskusi kolem pivovaru... Toho prostoru mi přijde škoda a všech těch zkušeben včetně té naší mi přijde škoda.
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    LSDMASACRE: nejdřív jsem si myslel, že jen žertuješ, ale ty to snad myslíš opravdu vážně? jak se tak dívám.. furt lepší svoločáčci než zmrdíci hele:)
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    MAWERICK: Myslel sem, že "rekonstrukce" je dát něco do původní podoby. To co popisujete je spíš adaptace.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    CARNAQE: proc by to neslo? Vymlatis vnitrek, nechas obvodovy zdi. Znovu poostavis vnitrek. Job done.
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    DRACONIK: Co to je za píčovinu: "zrekonstruovat pivovar na byty"? To jde?
    (Jinak s příspěvkem souhlasim.)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    LSDMASACRE: tady ho máš, sám seš zmrd.)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    udeřil jsem hřebík na hlavičku se dívám... :) chcí víc mínusů zmrdi :D
    CABI
    CABI --- ---
    Aby jste se nenudili, tady mate jednu diplomku:
    TRANSFORMACE NUSELSKÉHO PIVOVARU
    https://www.fa.cvut.cz/...rtfolio_Anna_Reckova_transformace%20nuselskeho%20pivovaru.pdf?sha=f5beb884
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    hudební scéna okolo synkáče přitáhne zpět svoloč co už relativně z Nuslí vymizela. Když už kulturu tak něco pro děti, nebo muzeum pivovarnictví by bylo fajn, ale žádný alternativní homo věci pro máničky, kliniky a podobně.
    CABI
    CABI --- ---
    Jenom dodam, ze IMHO Penta je jeden z mala developeru kterej stavi aspon koukatelny baraky... Maj tam byt pouze byty, ale to se jeste uvidi.

Za me dobry, protoze okoli Synkace potrebuje vetsi kupni silu (vic lidi), aby tu porad nekrachovali obchody a trosku se to tu zvedlo.

A pridam ze jsem vcera zjistil ze Koliba uz je pul roku zavrena :(
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    Ja to jeste upresnim. Jde mi o to, ze se obavam typicky kancelarsky budovy, nakupniho centra a podobnych veci, kterych je po praze na muj vkus az prilis. Pokud rekonstrukce dopadne tak, ze se postavi rozumne mnozstvi administrativnich budov, ktere nebudou presahovat svoji vyskou obvyklou zastavbu, pokud se pivovar opravdu zrekonstruuje na byty jak je slibovano a pokud se okoli pivovaru zregeneruje tak, aby bylo privetive a pouzitelne, budu hodne rad.

A co podle me chybi kolem synkace? Napriklad hudebni scena :) Jinak ale kultury mame celkem habadej. Treba Zly Casy :D
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    DRACONIK: Takze bude ok aby to dopadlo jako palladium? Nu, proti gustu... :)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LSDMASACRE: Nerikam budovu, rikam vezak s kanclama. Pamatkare jsem resil nize.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    DRACONIK: budova pivovaru je památkově chráněná, takže to dle mě dopadne rekonstrukcí kdy zbydou obvodové zdi a zbytek bude nový.
    Ale jinak.. když tu nechceš kancl. budovu, co by jsi zde postavil, popřípadě v co přetvořil? Já zde zase nechci alternativní budovy typu galerie pro hipstery apod.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jasny, idelani bude kdyz to koupi filantrop, opravi to za svy a necha tam lidi squatovat :-)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    OTAVA: Jsko by to v cechach neco znamenalo... kazdej pamatkar je podplatitelnej a historie to jen potvrzuje.
    No uvidime, treba jsem prilis skeptickej.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DRACONIK: Budova pivovaru je pamatkove chranena.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LSDMASACRE: Ja vidim problem v tom, ze se zboura krasna budova pivovaru, postavi se kancly kterejch zrovna na ctyrce je tri prdele poloprazdnejch a developer si namasti kapsu aby posleze mohl vykoupit a znicit dalsi kus prahy.
    Stavet vsude bezcharakterni zelezebetonovo skleneny budovy je bohuzel v mode a me to akorat zkurvi vyhled na prahu.
    Kdyby se pivovar trekonstruoval a upravil na byty, beru to. Bohuzel ale takovy pristup tu neni. Takze se fakt bojim toho, ze v udoli vyroste xpatrovej vezak protoze proste prachy.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    DRACONIK: raději kancelářský komplex než chátrající komplex hele...
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LSDMASACRE: Nemyslim si ze praha potrebuje dalsi kancelarsky komplex hele...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam