• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GUDRUN: Vnitroblok mecislavova - komunitni zahrada. Je tam kompost. :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GUDRUN: Ale bioodpad můžeš házet do plastu, protože to stejně skončí ve spalovně. Nebo do papíru.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    GUDRUN: Nejsou.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    netušíte, jsou-li v okolí Synkáče hnědé kontejnery / na bioodpad? Díky
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    CABI: prostě z toho bude dočasný řešení na několik let.))
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CABI: Hezké. No bez překvapení, ale halt kecali.
    CABI
    CABI --- ---
    Tolikero na dotaz kdy se v Nuselsky ulici udelaj chodniky a vozovka:

Vážený pane Francle,
    v současné době eviduje silniční správní úřad v ulici Nuselská několik souběžně probíhajících akcí, na které bylo vydáno povolení o zvláštním užívání pozemní komunikace. Jedná se o zejména rekonstrukci kanalizace a vodovodních přípojek, rekonstrukci NTL a STL plynovodů, výkopy pro pokládku optických a sdělovacích kabelů. V období měsíců června – srpna je dále plánovaná úprava elektrické sítě PRE a další dílčí přeložky inženýrských sítí.

Silniční správní úřad je termínově vázaný především doručením žádostí jednotlivých zhotovitelů a jejich skutečnými termíny, které jsou upřesňovány až prostřednictvím těchto samostatných žádostí i navazujících smluvních vztahů. Dle stále probíhajících informačních a koordinačních jednání na Technické správě komunikací hl. m. Prahy, a.s., by se v průběhu druhé poloviny tohoto roku (lépe řečeno až po rekonstrukci všech dotčených inženýrských sítí) měla zahájit od ulice Vladimírova výstavba definitivních povrchů vozovek a jejich přilehlých chodníků, jejíž součástí bude i přemístění podstatné části lamp pouličního osvětlení na stožáry trakčního vedení a úprava parkovacího prostoru v ulici Nuselská.

S pozdravem

Ing. Ondřej Horvath
    referent oddělení dopravy
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WENOUSH: Nemohla tam bejt prostě nějaká skládka odpadu?
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CARNAQE: stačí v ckis.cuni.cz zadat číslo záznamu 000014988
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    BIDAK: No buď koňské, nebo dobytčí...koňské by opravdu mohly odkazovat na válečné události a u dobytčích popravdě netuším...
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    Stejně mi to nejde zobrazit. Asi sem jelito. Škoda.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WENOUSH: Kosti jsou super, ale jasně se nejedná o kosti lidské, na to oni si potrpěli. Co to asi může znamenat?
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    BIDAK: Právě že jsem byl docela nadšenej, když jsem, na to narazil, protože se nejedná o "klasickou plánovou výbavu" (Herget, Jüttner, Ouden-Allen, stabilní katastr apod.)

A o to víc jsem byl nadšen z těch kostí ;-)

Moje teorie je, že kosti jsou odkazem na Jammer Thal (Slzavé údolí), tedy název Nuslí po třicetileté válce, kdy bylo veškeré místní obyvatelstvo zmasakrováno. Tento plán je z konce 17. stol, takže by to mohlo být celkem čerstvé (i když ty kostry vypadaj jak mamutí...nebo aspoň koňské ;-) )
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Tyjo, aha, není. Neznal jsem!
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    WENOUSH: Počkej, to je Hergetův plán, ne?
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    OTAVA:
    AXTHEB:

sorry, tohle by mělo fungovat

PDS SSO
    http://digitool.is.cuni.cz/...HXPJ26DCA-00310?func=dbin-jump-full&object_id=1179248&pds_handle=GUEST

V pravé části plánu je hromada kostí, to si nejde s ničím splést.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WENOUSH: Ani když se přihlásím tam to nic nenajde. A afaik to nejsou jen kosti, je to prostě odpad z města.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WENOUSH: Nezadali jste žádný dotaz
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Dělal jsem archivní rešerši a narazil jsem na velice zajímavý pohledový plán z konce 17. století, který zachycuje Vyšehrad a prakticky celé Nuselské údolí. Krom několika málo usedlostí zde Jamrtálu dominuje gigantická hromada kostí (!).

Pro zájemce možno nahlédnout zde:
    PDS SSO
    http://digitool.is.cuni.cz/...YUVIRD4MBPVCB5B8HEELMYFJSDCMSFUM332HS3S25HRD8H-00052?func=results-full
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam