• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SINEAD: Myslím že si můžeš objednat. Zavoláš dopředu a přijdeš...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BIDAK: To "obcas" je prave blby no...zrovna tam jsem to zkousela uz dvakrat, nikdy nemeli. Cimz to nechci schazovat, jinak maji docela vyber...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SINEAD: Občas mívaj v masně ve dvorku v Nuselský cca 8.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Dá se někde v Nuslích koupit chlazená kachna?
    CABI
    CABI --- ---
    Zajimave pocteni :)

Každému, kdo nabyl dojmu, že všechno se zkrátka v Praze žene k tomu být nové a lepší, doporučuji procházku po Michli a Nuslích. Pohled na průčelí Michelské pekárny spolehlivě zažene chuť na jakékoli pečivo. Akátovobodláková džungle kolem ulice Ohradní vyvolá vzpomínku na dávná milostná dostaveníčka z Anny proletářky. Panelové stavby ze sedmdesátých let nabízejí útroby internetovým obchodům a je dobře, že je zákazníci nevidí. Tam, kde si Botič podává ruku s ulicí Nuselskou, to kupodivu nesmrdí, leč nechvalme dne před večerem. Po pár krocích padne zrak na domečky popelící se pod svahem Bohdalce, u mostu přes potok někdo pečuje o pomníček mladičké Emmy. Nedoporučuji ten obrázek nikomu, kdo má sklony k depresím. A varuji ho před další chůzí směrem k Náměstí Bratří Synků, i když vím, že tato pěší pasáž má styl. Styl chudoby. Nosným prvkem stylu chudoby je nápodoba, imitace. Nuselská se tváří jako obchodní tepna čtvrti. Koupil bych si tam něco jen z donucení. Tady jsou snad i rohlíky z druhé ruky. Ohavnost sprejerských kreací na vratech průchodů a garáží souzní s okopanou omítkou domů a rozkopaná ulice si v hukotu sbíječek notuje s prachem na parapetech. Nejsou-li peníze na opravdovou potřebnou opravu, flikuje se. A když se flikuje letos, o to víc se bude flikovat za rok. Ulice tu a tam cení dásně s vypadlým zubem domu. Jako Proustovi připomněla chuť madlenky na jazyku dávné časy mládí, šel mi před očima film ze severoafrických měst, abych nikoho neurazil. Žíravá a nevykořenitelná špína přežehnává nám tu hlavní město a prohlubuje beznaděj chodce v poledním úpalu. Štítivost nebezpečně přibližuje smrt žízní. Před pětačtyřiceti lety jsem tady bydlel. Bylo to tehdy taky takové, nebo jsem to neviděl?

Vršovickým nádražím projíždí jeden vlak za druhým. Kdybyste jeli ven z Prahy, dívejte se vlevo. Vinice na Grébovce korunovaná altánkem a vilou vás naladí jako příslib volné krajiny. Pohled vpravo nabízí jen město hroutící se do sebe.

zdroj: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Petr-Bilek-Kdyz-Nuslemi-tak-pres-most-493496
    IKA
    IKA --- ---
    KORKMAZ: veď otestuj a uvidíš.:)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Díky moc za reference. No malá porce mě teda celkem dost odrazuje, jsem zvyklej na pořádný nálože z rybárny. Třeba Maharaja na nuselskejch schodech má taky malý porce a přestal jsem tam kvůli tomu chodit.
    IKA
    IKA --- ---
    KORKMAZ: Vyskúšané a chutí to dobre, majiteľ je príjemný a snaží sa, menšie porcie mi nevadia (inde mám problém dojesť, tu aspoň neplytvám jedlom.)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    HVJ3R: taky priste planuju dvojitou porci :D
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    RUDIE: Potvrzuji, ale jeste tomu dam par navstev. Prvni byla dobra, ovsem souhlasim, ze jedno jidlo je spis tak svaca. Ale za takovy ceny si proste das dve a vyreseno ;)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KORKMAZ: Vyzkoušeno poprvé nedávno a je to trochu jiný štýlo než většina pražskejch indickejch restaurací)) Každopádně porce jsou sice malý, ale zas je to znát na ceně a kvalitou to neni vůbec špatný.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Nějaké zkušenosti s toudle baštírnou? https://www.tripadvisor.cz/...ant_Review-g274707-d12182237-Reviews-Bistro_Punjab-Prague_Bohemia.html

V práci nám ležel leták a nějakou indickou vypalovačku bychom tady v okolí potřebovali jako sůl.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Hlavně ti noví mají evropské hygienické návyky;)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    SINEAD: o dik, ja sem tam driv nikdy neodvazil, tak to je dobra zprava)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    GUDRUN: Jo, cca rok zpet to cely prekopali a je to super. My tam chodime prakticky jen na vietnam a vyborny, za kilo. Maji to nejaky mlady asiati, plynula cestina, asi dalsi generace ktera uz tusi...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SINEAD: bejvalo to dost nic moc, zvedlo se to? potěšilo by, máme jen nejblíž.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    RUDIE: My chodime Na Palouček - Táborská ulice http://wokandsushi.cz/
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    RUDIE: bep viet :) je to ma michelsky, myslim, ze tam jezdi bus a je to super vietnamsky jidlo.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    MACCINO: Mne se tam nikdy nic zlyho nestalo. A to tam chodim aspon jednou za mesic celkem stabilne.
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    HVJ3R: tu bych osobně nedoporučoval. Kvalitou šli hodně dolů (hodně jim tam teď chodí kancl krysy přes oběd) a já se teda vždycky poseru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam