• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIDORI: Přepážky tam budou, když je tam udělaj.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIDORI: tak asi pan Šlíchal kecal? nebudeme mu to věřit a půjdeme stát fronty do masakru na Budějárně :-) Já nevím. Budovu tam pořád mají a zda jsou někde přepážky, to nevím.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GUDRUN: tam jsou někde nějaký přepážky ještě? Jsem myslela, že tam ten úřad komplet zrušili
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DRACONIK: ještě bych vypíchla:
    od příštího pondělí pojede dalších 20 přepážek na radnici v Nuslích
    takže teď to stát půjde jen magor :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    DRACONIK: ty vole...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DRACONIK: Hm. Se čekalo.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    z fejsbuku Praha 4 Zive ohledne situace kolem parkovacek...
    Pan Martin Falta se dnes vydal na ÚMČ Praha 4 žádat o vydání oprávnění k rezidenčnímu parkování v rámci nově zaváděných parkovacích zón. Zde je soupis jeho zkušeností a poznatků. Není to právě veselé čtení

- před spuštěním (8:00) bylo na úřadě odhadem cca 100 lidí, někteří dle svých slov od sedmi, někteří prý (osobně jsem nezaslechl) od šesti
    - někteří byli již potřetí - poprvé v úterý, kdy systém nefungoval, podruhé v pátek, kdy jak jsem pochopil zkolaboval, a potřetí dnes
    - pořadník (klasické pořadové lístečky) byl spuštěn v 8:00, ale pojme pouze 50 klientů. Byl jsem cca 54., tedy čtvrtý na koho se nedostalo. V 8:30, resp. následně v 8:45 se uvolnilo pár čísel (znovu od čísla 900, ale číslem 916 systém komplet stopli). Když ho ve 12 hodin chtěli opětovně spustit (od 9,45-12,00 stáli lidé ve frontě jen na vypnutý pořadník), systém lehl a čísla měla být psána ručně a vyvolávána.
    - po otevření ráno vznikla kritická situace, kdy se "přepážky" domáhali klienti z pátku, kteří měli v pátek pořadové číslo, ale už se na ně nedostalo. Nakonec se jim měly psát nějaké pořadníky ručně mimo pořadí.
    - vzrušenou situaci (mimo jiné ráno nefungoval systém - byl úplně offline a nebylo možno parkovací kartu zaplatit) se snažil zklidnit člen zastupitelstva p. Šplíchal (alespoň myslím, pokud se v něm mýlím, omlouvám se), který lidi uklidňoval tím, že od příštího pondělí pojede dalších 20 přepážek na radnici v Nuslích a že jim slibuje, že minimálně 14 dní v červenci pokutováni nebudou. Když se kdosi z pléna optal, zda to někde zveřejní písemně, tak samozřejmě odpověděl, že v žádném případě. Pravděpodobně se ale asi s nějakou dobou hájení počítá.
    - na registrace jedou tři přepážky (někdy dopoledne se otevřela i čtvrtá), jeden klient zabere cca 10-15 minut času (opsání údajů, naskenování, zaplacení), bohužel systém během dopoledne několikrát zkolaboval
    - pracovnice za "přepážkami" nejsou moc vstřícné (resp, tedy ta moje moc ne), ale je pravda, že toho mají plné kecky (což ale ti čekající též), navíc se perou s vypadávajícím systémem. Na druhou stranu paní, která to tam koordinovala (a která ráno dostala největší čočku) se snažila být stále i přes opakující se problémy pozitivně naladěna a snažila se lidem vycházet vstříc.
    - dnes bylo spoustu důchodců (tvořili většinu), problém je, že si tam není kde sednou (jen cca 10 míst), vzduch také nic moc, nakonec se přinesly nějaké židle a pár lidem kelímek vody
    - po čtyřech a půl hodinách jsem se dostal na řadu (mnozí, co již měli číslo přede mnou to navíc nakonec vzdali), placení fungovalo, systém též. Fronta na pořadník se celý den pohybovala cca 30-40 lidí (bez toho, že by lidé číslo dostali), mnozí počkali a třeba po hodině to vzdali a přišli jiní, nicméně nikdo jim nebyl schopen zaručit, že se dostanou ještě dnes na řadu

- pozitivum? Člověk tam pokecel s několika zcela cizími, přesto velmi zajímavými lidmi

https://www.facebook.com/...Kcj69whd5W6EyCnSguSEplX5tiQbz_Dfzn3ap8S7JmwgV2O7ehWWk9BHnktErTME&fref=nf

Vypichnu z toho:
    Doba hajeni 14 dni (neoficialne)
    3 prepazky na registrace

To je solidni pruser...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TATONKA: ouk,to jsem neznala. Hned ve středu to prubnu :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TATONKA: Diky za info. Ja prave obcas chci zajit, az jdeme s malou z hriste, pro obed a casto odchazime s prazdnou...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    MYJKA: Mluvila jsem s majitelama (mladí manželé původem ze Soči, vystudovaní v Praze, moc fajn lidi) a ti si stěžovali na to, že maj málo lidí a hlavně nechtěj zaměstnávat jen tak někoho, protože si potrpí na kvalitu a to ne každej dokáže respektovat. Tak třeba tak. Ale chápu, že když maj napsáno otevírací hodiny od-do, měli by prostě mít otevřeno.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TATONKA: Akorat otviracka pokulhava. Neotviraji nacas a maji ruzne zavreno. Nejak je nechapu. Ale jidlo dobry.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KETHAMINA: Můžu vřele doporučit bistro Street Kitchen, co otevřelo cca měsíc dva zpátky na začátku Čestmírovy, vedle Zlejch. Maj do 23:00, pátek + sobota do 01:00. Vege burger i salát s kozím sýrem jsou TOP.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BIDAK: Diky za snahu :)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK: Hm, ale maj v ne jen do 8mi.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KETHAMINA: Tihle dělaj docela kvalitní jídlo i vege.
    https://goo.gl/maps/mc7kwg68ecU2
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    KETHAMINA: pochybuju o tom, ale nevím, zatím jsem to viděl jenom z tramvaje
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    THAIGRR: a ruský shop má taky nějaký hotový jídlo?

Dhaba super, ale o vikendech mivali zavřeno, jezdím na trening v neděli podvečer a lovím jídlo po 21h, co není pizza nebo hermelín ve Zlejch časech :)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    PISKVOR: U Belárie se staví, nedávno postavili obytnej barák mezi Chiranou a Černým koněm, takovej uprostřed ničeho
    teď aktuálně začínají stavět dva domy přímo u zastávky Belárie hned vedle Nestlé
    a v rámci toho projektu by tu měli postavit ještě asi 5 dalších domů
    Nové byty Praha 12 - Modřany - BelariePark II - Sekyra Group
    http://www.sekyragroup.cz/...projekty/pripravovane-projekty/belariepark-ii/o-projektu-belariepark-ii

KETHAMINA: jestli myslíš ten indickej bufáč, tak už tam nějakou dobu je a mají i maso... je to celkem dobrý, ale Dhaba na Horkách je lepší a hodinu před zavíračkou i levnější

ale teď v krámku hned vedle toho otevřeli nějaké ruské speciality
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KETHAMINA: Myslíš ty Pakoše? No jo, byl jsem tam několikrát. Je to... generické.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Na křižovatce v Nuslích u PRE naproti řeznictví otevřeli vegebar. Mají do 22h, nezkoušel jste to někdo?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Tady ještě pro vysvětlení to vlastenecké sídlo v ruinách a vrakáči za Benzinou u Kunratické spojky:

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALDARION: Jo, ty Hodkovičky jsou v záplavový oblasti a ještě na písku - někteří mají pořád ještě ve sklepě vodu od 2002, dneska už je to nepojistitelný a tím nezastavětelný. Ale jsou tam taky ty skleníky, lány a lány bývalýho, zahradnictví, je taky opuštěný myslím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam