• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MYJKA: kde to tam je prosim?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    MYJKA: naproti přes tramvajovou zastávku je kavárna Náš bar, taky stojí za vyzkoušení
    no a hlavně všichni netrpělivě čekáme, až otevře nová kavárna Typika na rohu Svatoslavovy a Vladimírovy, pobočka brněnské SKØG, Rusty Nails Coffee Roastery
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Pred nejakou dobou jsem zde resila kde koupit dobrou kavu v okoli synkace. Neni to sice uplne synkac, ale mam to “po ceste”.
    Nakonec chodim do kolacoveho kralovstvi na rohu na paloucku. A maji i vyborne susenk, kolacky i dorty. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CABI: Aniprt. Do voleb se to nestihne, a pak už to bude buřt, takže zase do šuplete.
    CABI
    CABI --- ---
    Saga pokracuje, epizoda "Predvolebni":
    Magistrát otevře pasáž u metra Budějovická, čeká se na výměnu sloupků - iDNES.cz
    https://praha.idnes.cz/...hod-dolinek-praha-f0y-/praha-zpravy.aspx?c=A180925_130150_praha-zpravy_rsr
    MVEK
    MVEK --- ---
    Akorát je kuriózní, jak nakreslené značení někde zhoršilo situaci, aby dodrželo zákony, a jinde je porušuje.
    Např. ulice Na Lánech https://en.mapy.cz/....4628260&y=50.0477217&z=18&pano=1&pid=56097303&yaw=1.118&fov=1.257&pitch=0.261 je stále dvousměrná, ale parkovat se smí už jen po jedné straně (zóna tam zatím není, ta končí kus vedle).
    Ale z Na Dědinách https://en.mapy.cz/....4643520&y=50.0469647&z=18&pano=1&pid=56094205&yaw=1.305&fov=1.257&pitch=0.204 stále můžu odbočit doprava, je to dvousměrné, ale jsou tam zóny, že tam dvě auta neprojedou vedle sebe.
    CABI
    CABI --- ---
    Ja se priznam ze jsem zacal jezdit vic autem, bo zaparkuju vzdycky pred barakem :) Nejezdil jsme vubec, ale ted jednou za tyden jedu do prace autem :(

Akorat ten nas vnitroblok je ted precpanej autama k prasknuti, coz docela chapu.
    RUI
    RUI --- ---
    Na Budějovický je to taky o něco lepší - prázdno rozhodně není, ale zatím se místo hledá snáz než dřív. Je to osvobozující pocit, nemuset se bát ve všední den sednout do auta...
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    družstevní ochoz je zajebanej stejně jak kdyby tu žádná zona nebyla. Kdyby se přistavělo pár pater tomu alá parkovacímu domu co je vedle vietnamskýho hypermarketu, jistě by to trošku pomohlo.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    CLUSMAN: nerikam, ze to tu zeje prazdnotou, ale prijde mi, ze zoufaly krouzeni desitky minut v sirokem okruhu kolem baraku a hledani jakyhokoliv fleka je uz pryc, me se to teda od zavedeni zon nestalo. nicmene ja jezdim svatecne, nemusim to resit denne, takze se nebudu hadat. a jak rikam, pevne verim, ze se to zlepsi, az se uvolni jeste ta nuselska.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    SPLIFFBOY: Jezerka je o trochu lepsi, ale stejne vecer se tu neda zprkovat
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    já teda v nuslích vnímám pocitově místa víc (kolem parku jezerka) a až dodělaj konečně tu slavnou revitalizaci nuselský a bude se stát i tam v těch zálivech, mohlo by to bejt ještě citelnější. ostatně já mám teda subjektivně pocit, že i ta ohradní je citelně lepší, když náhodou potřebuju parkovat u rodičů. ale třeba mám jen kliku.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    AXTHEB: No. V Nuslích se skoro vůbec nestihly, tak moc nejsou.
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    CABI: To je smutné, že si vlastně investor může dělat co chce a na radnici si ještě k tomu stáhnou katata a provolavaji "Sláva!"
    M4RC
    M4RC --- ---
    AXTHEB: U nás se to asi taky trochu zlepšilo.
    CABI
    CABI --- ---
    DOKUZONTA: Ty fontanky tam udelali protoze to platil investor vezaku naproti, ten barak co tam ted stavej ("Parkview" - teprv zaklady) bude mit osu "diry" primo s tou fontanou. Tady PR kecy:

Oba vodní prvky včetně parkových úprav a nového přechodu do ulice Pujmanové vybudovala na základě smlouvy s městkou částí Praha 4 na své náklady společnost Skanska.

„Takovou dohodu je třeba chápat jako projev zájmu investora podílet se na rozvoji lokality Pankrác,“ uvedla radní pro územní rozvoj a výstavbu Alžběta Rejchrtová (Trojkoalice/Zelení), která výstavbu vodních prvků v parku iniciovala.
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Mimochodem po dlouhé době jsme se dostali do parku na Pankráci a docela mě překvapilo místo, kde to udělali. Jako na okraji parku hned u té nejvíc využívané ulice v okolí parku. Pri děti ideální místo. Obecně jsem proti zábradlí na každém rohu, ale tady mi docela chybí.. Aspoň pocitově to oddělit. Zóna pro děti a zóna pro auta. I když je to vlastně jedno, když to nefunguje :D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KALTY: On de facto celej den felil s ostatníma panerama z boku normy jak je domeček na vozíčky. Nejdříve slušný, ale pak tam začaly dělat bordel, rozlitej chlast, chcanky atd. Norma je tragickej kšeft, takže peneři jim image leda tak dokreslí, ale až tam bude (nejspíš v listopadu) novej krám, tak je určitě vyhoděj.

Btw. V Rovinách není částečně zóna a kolem poledne tam dneska stálo jen pár aut. Plus teda začali dávat botičky autům, co stojí v Hvězdově na tom ultra širokym chodníku u administraček. Dříve jen lístečky a sem tam ňákej odtah.
    KALTY
    KALTY --- ---
    KORKMAZ: sem si říkal, co tam ještě dělá.
    No Ohradní nic moc. Stejná bída jako před zónama
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    AXTHEB: Kolem 14:00
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Hm, měl jsem pocit že jsme docela sousedi (Lounských). V kolik?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    AXTHEB: Na Pankráci mi to přijde skoro stejný od konce prázdnin a Jeremenkova (čti hlavní záchytné parkoviště pro okolí Pankráce) je furt stejně naplněná, tzn. se zaplní mezi 6-7 ráno.

Btw. u Vtoweru na fialové zóně zmizlo to uherský auto penera se smradlavou nohou. Taky už bylo na čase...sice byl nejdříve bezproblémový, ale pak už začal lidi sockovat, pod autem krysí doupě, přilehlé křoví se změnilo v hajzl a jak se z fontánky teď stala hlavní dětská atrakce, tak už to bylo neúnosný.

Btw. podruhé - z dětského hřiště na strži zmizela prolejzačka - takový ten domek na chůdách se skluzavkou atd. To je nějaká akce před volbama alá okrademe děcka nebo jak to mám vnímat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam