• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    CABI: jo, to taky. a tech problemu tam kolem toho vznikne o dost vic. tramvaji tam jezdi fakt hodne protoze vozovna, kazda z nich to tam uplne zastavi. v okoli bude pak mnohem vic stojicich a rozjizdejich aut - vic prachu, hluku. prejit na druhou stranu bude mnohem slozitejsi.. ale hlavne proc sakra? jak to ma ty zona pomoct?

AXTHEB:
    a ja myslel ze problem je "rozpojený zóny kvůli tranzitní dopravě", ale on je to zrejme fakt jen emo zachvat. hurrdur, podjezd spatny
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOBORG: Protože tam nebyl podjezd?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    CABI: ja tam jdu
    nechapu tu situaci. zajimam se o to, ale doted nikde nezaregistroval jak to ma tomu mistu vubec pomoct. problemy ktery to zpusobi v doprave se ignorujou, a jak ma ta zmena na miste pomoct jsem nikde nevidel vysvetleny - proste podjezd je hnusnej, pak to bude mnohem lepsi. proc podobna zmena z mista rozdelenyho dopravou na krizovatku nepomohla v ty wenzigove? proste nic.. jsem presvedcenej ze tam prece musi za tim "neco" byt, nejaka pointa, ale zatim jsem to nikde nenasel. takze na debatu jsem dost zvedavej

// svetla na krizeni s wenzigovou jsou podle me ok, tam to opravdu moc novejch problemu nevyrobilo, tech par lidi tam muze lip prejit ulici, a da se tam ted napojit s autem. ale ze by ta zmena pro lidi tam bydlici to misto nejak zlepsila, udelala z toho hezci misto k ziti? to jsem si teda fakt nevsimnul. co je ta tajemna vec ktera ma po zasypani podjezdu tak zlepsit to misto, a proc to tady nezafungovalo?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    zajímalo by mě jestli jsou tyhle stavební úpravy konzultované se skutečnými odborníky nebo si to rozhodují radní jak se jim zachce..
    CABI
    CABI --- ---
    Masivní letáková kampaň. Půjdete tam někdo,aby jste tu preferoval? Si myslím že nejlepší by bylo nechat to jak to je a až uztaje doba tak zakopat 5. května od zem ač na Vyšehrad...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SPLIFFBOY: no, jako vážně uvažuju nad tím, že na ni začnu volat měšťáky. Fakt bych nerad od sebe rval psy znovu....Ono když ti na psa čumí naježenej vrčící 50 kilovej ridž a paničce je to u řiti, to fakt není příjemný..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REDSNAKE: jasny... jako na rovinu, ono jak je poznat z toho vyctu ploch, kde volny pohyb LZE, tech mist je minimum, takze zakaz ignoruji asi vsichni pejskari. ja svoji fenu taky poustim v parku Jezerka, ale kvuli psum to delam vzadu nahore nad hristem, aby se ona mohla trochu prosmejdit na volno a nic mi ji nesezralo, pac ma asi pet kilo a je na psy drza bez ohledu na jejich velikost. tvoji hruzu chapu, bezradnost bohuzel taky... jestli je to p*ca, tak s tim moc nezmuzes, vyhlasky, nevyhlasky...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SPLIFFBOY: Je to park mezi ulicí Pod Vilami a Vladimírova. Je tam pověšená cedule "Zákaz volného pobíhání psů" a přestože jsem paní na tuto ceduli již jednou upozorňoval, ani se neobtěžovala mi odpovědět a tvářila se, že mě neslyší...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    jinak z parků jsou povoleny tyto http://p4.publix.cz/Plochy-pro-volny-pohyb-psu-v-novem.html

takže pokud myslíš ten parčík pod květnicí, tak v něm by pes měl být na vodítku... ale jak jsem řekl, pod ochranou je jen ten samotný park/zeleň, ne okolí
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    REDSNAKE: co jsem pochytil, tak jednotna uprava ze strany magistratu chybi. plati jen omezeni pro parky ze strany jednotlivych mestskych casti. Takze paradoxne je prestupek mit psa na volno v parku, kde to vyhlaska zakazuje, ale v ulicich kolem to regulovany nijak neni
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Už mě to fakt nebaví. Nevíte jak je to s volným pobíháním psů na P4? Už jednou nám nějakej smradlavej ridgeback porval psa, že jsme museli na šití a pak měl v zádech měsíc drén. Neustále potkávám u Svatoslavovky nějakou blonďatou starou mladou která si obchází park, 50 kilovýho čokla na volno, má ho naprosto v prdeli a u toho si telefonuje nebo smskuje na mobilu a po psovi ani nekoukne. Obcházíme je s naším psem obloukem, protože ano, už máme bobky a je to fakt nepříjemné. I když vidí, že jdem proti nim po chodníku, ani svýho psa nezavolá k noze a tváří se jak kdyby jí patřil celej vesmír.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Samozřejmě je. Například pokud se kříží dvě dálnice.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SINEAD: jenze ty se snazis aplikovat logiku a evidetne nejake oborove zkusenosti/vzdelani na statni/mestsky projekt :) to je samo o sobe odsouzeno k nestesti :)

A pokud to nekomu prijde jako dobrej napad tak jak rikam... me osobne strasi ze takovi lide jsou.... :]
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Tak alespon vidim v praxi jeden exponat cloveka, kterymu takovahle nebetycna hovadina prijde dobra. Ja si fakt myslela, ze to nemuze myslet vazne ani pan projektant a ze se to ma zasypat jen proto, aby Franta s Pepou meli kseft.
    Na stavebni skole jsme se ucili, ze mimourovnovy krizeny je dobry krizeni. No nic no.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    no jak to tu tak pozoruju tak me to trochu strasi :)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    AXTHEB: protože ty prohlášení fakt blábol jsou.. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOBORG: Když vstoupíš do diskuse tím, že jedno moje prohlášení označíš za blábol (není to blábol, jen to paroduje styl a argumentační mohutnost postu na který to odpovídá) a druhé jako "placnuti bez argumentu" (a napadneš tvrzení, které v daném postu není), tak si to tobě budu tak maximálně myslet, že si nevychovanej blbec. Není to dobrá cesta k diskusi.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    AXTHEB: to je blabol, samozrejme je to k necemu dobry - k tomu aby se v tom miste nemusela zastavovat a zase rozjizdet doprava kvuli kazdy tramvaji, autu a chodci kterej to misto chce projit

AXTHEB: to je zase jen placnuti bez argumentu. jak chces zasypanim podchodu a vytvorenim obrovsky krizovatky kde budou neustale stat chodci, tramvaje, a auta, budou tam brzdit a zase se rozjizdet, udelat z ty oskliy mrtvy zony hezkou zivou?

prvni svetla smerem do centra jsou ted na krizovatce s wenzigovou. to "funguje" tak ze v ty kratky casti legerky ted neustale stojej auta. prusvih to samozrejme pro ty co tam bydlej je, ale predtim to nebylo o moc jiny. kolona stojicich aut se tim posunula dal z centra, ale tam je zrovna dlouhej nuselak, kde je fakt jedno ze to porad stoji, tam to fakt nikomu nevadi. tim ze se to vytvorenim novyho zbytecnyho spuntu u veseli posune cely jeste dal tak dalsi kolony budou stat na pankraci. tam je z jedny strana kancelarska budova, z druhy strany cinzaky. bydlet tam tak jsem me tenhle moderni urbanistickej napad kterej vytvori pod oknama pravidelny kolony, rozjidejici a brzdici auta, teda pekne sere. ted je to tam chvili v ranni spicce, nove to tam bude vicemene porad

fascinuje me ta totalni ignorace, zadny argumenty, jak by to melo vlastne cely fungovat. proste podjezd spatny, krizovatka dobra. tumas komiksovej obrazek jak se tam budou usmivajici lidi setkavat a diskutovat na ulici
    IKA
    IKA --- ---
    Mám tu niečo relatívne čerstvé a absurdné k vrakom: V ulici Nad studánkou opravovali nedávno haváriu plynu a kvôli lepšiemu prístupu k rúram odtiahli aj vrak, ktorý tam stával.

Akurát keď to celé zase zasypali, vrak doviezli a nainštalovali naspäť (teraz v piatok). Ach jo.
    FTN
    FTN --- ---
    Nevíte někdo proč je u nás v Michli v ulici Pod stárkou zákaz stání od 23.3.2019? To už se malují zóny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam