• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    RUDIE: Tak doufám, že žádný další Žižkov ani Letná z Nuslí nebude. Je tu svatej klid. :)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    BAAL: Tak v dnešní době musíš mít příběh všude. Žižkov, Letná i Karlín už jsou out, ale z Nuslí se ještě dá nějaká nová story vyvařit. Sleduju ty pokusy už delší dobu))
    BAAL
    BAAL --- ---
    CABI: "Nusle i díky poněkud lacinější ceně nájmů lákají k bydlení mladé, ale i chudé. Vzniká tak autentická, místy poněkud špinavá čtvrť, kde most nad hlavou vše z výšky zastřešuje. "

Tady je to spis prani otcem myslenky ne?
    CABI
    CABI --- ---
    Město pod Nuselským mostem. V nejtemnější čtvrti v Praze najdete poklady, ale také děsivá zákoutí | ČtiDoma.cz
    https://www.ctidoma.cz/...elskym-mostem-v-nejtemnejsi-ctvrti-v-praze-najdete-poklady-ale-take-desiva
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    Jenom takový malý spam. Kdyby se někomu hodila matrace 140*200. Je mi líto to vyhodit

PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPLIFFBOY: Benešov sem, Benešov tam: tyhle vlaky taky začínají na Hlaváku, ale jezdí k vršovickému nádraží. (Takže Nusle teď mají vlastně svoje nádraží:D)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PISKVOR: no me to prave vyhovuje jako priskok na hlavak, v benesove jsem byl jednou nebo dvakrat v zivote a v nejblizsi dobe to neplanuju opakovat ;) na hlavaku se vyskytuju nekolikrat do roka a spoj 4 minuty z nej do nusli je ideal
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPLIFFBOY: Jo, teď novinka. Jenom teda ten podchod je právě jen na to 4. nástupiště zatím, tj.z benešovských vlaků se tam nedostaneš.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    prijel jsem pred chvili do prahy vlakem na hlavak. nechtelo se mi klasicky mhd a kdyz jsem nasel na netu, ze za 4 min jede o dve nastupiste dal vlak pres vrsovice, zvolil jsem tuhle variantu. k memu prekvapeni a nadseni stavel na vrsovickym nastupisti 4, tedy nuselsky strane, takze vychod bartoskova a za rohem domu...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    mate nekdo zkusenost s drazbou bytu na P 4?
    COVBY
    COVBY --- ---
    VASHA: Super, to vypadá dostatečně. Díky!
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    jestli se nekdo chcete divat na interpelace co ted bezi na radnici, tak tady je stream: http://www.publicwire.eu/regions/praha4/stream/stream.php
    COVBY
    COVBY --- ---
    Zdravím, můžu se zeptat na levného poskytovatele internetu na takové to domácí užívání dole ve starém Braníku? UPC v baráku bohužel není :-\

Dík
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    CABI: už jsem to četl. stejnak lidi budou chodit přes koleje :D
    CABI
    CABI --- ---
    LSDMASACRE: Tady pisou ye bude zbudovana provizorni lavka pres kolejiste. Ale obavam se aby nebyla otevrena spolecne s podchodem:
    Ve Vršovicích je nově 4. nástupiště, ke staniční budově to z něj trvá čtvrt hodiny. SŽDC chystá - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/...ich-je-nove-4-nastupiste-ke-stanicni-budove-to-z-nej-trva-ctvrt-hodiny-39098/
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    Novinky ze středečního výboru pro bezpečnost Prahy 4:

- MP v souvislosti s rozšířením zón vyčlenila odtahové vozidlo na denní odtahy (až 70 procent parkujících na zóny kašle).
    - vozidlo je v provozu denně mezi 10-18 hod. a denně odtáhne cca 7 - 8 aut)
    - cca 5 procent všech kontrolovaných řidičů na území Prahy 4 je pod vlivem drog

- PČR hlásí pokles kriminality, méně vloupání, více kapesních krádeží a odcizení jízdních kol
    - shooting gallery na WC v KFC na Budějovické už je menší problém, protože vstup na WC je na kód z účtenky
    - 3. prosince začalo se s vyklízením squattu ve Znojemské za asistence DropInu, sociálky a Naděje; obyvatelé se nejspíše přesunou do squattu Na Strži / Nad Ondřejovem, případně na Mezivrší

- pokračují kontroly nelegálních ubytoven (Dvorecká a jinde)

- v areálu Obrataňská (Kunratice, spadá pod OST Praha 4) do konce roku má dojít k vyklizení a zabezpečení budov (černé stavby, od roku 2014 protiprávně obydlené) a úklidu pozemku

- velký bezpečnostní a hygienický problém i nadále představuje objekt bývalých jeslí v ulici Nad Ondřejovem (velké množství drogově závislých, rušení nočního klidu). Podolí tak vede tabulku DropInu v počtu vyměněných injekcí. Objekt je v soukromém majetku (šedá eminence pražské ODS Tomáš Hrdlička), pozemek je v restituci.
    CABI
    CABI --- ---
    Asi Formaggeria zustava:

Oblíbená prodejna sýrů v Nuselské ulici (297/5) zůstává. Obyvatelé Nuslí se tak mohou těšit na zachování oblíbeného sortimentu spolu s rozšířenou nabídkou, kterou prodejna nově poskytne. Po odchodu specializovaného lahůdkářství prostory převzal nový nájemce, ale zákazníci o své oblíbené produkty nepřijdou. A navíc prodejna kromě sýrů nabídne i nápoje a další potraviny.

„Podařilo se nám dohodnout i s novým nájemcem. Obyvatelé, kteří si tuto prodejnu oblíbili, si tam tak i nadále budou moct koupit zboží, na které byli dosud zvyklí,“ uvedl místostarosta pro majetek a kulturu Michal Hroza (TOP 09).
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Zavítala jsem včera večer na báječnou lekci jogy, je to v Modřanech, ale to místo a cvičitelka jsou fakt super. Tak třeba by se to někomu mohlo hodit https://jogavsobe.webnode.cz/
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    Praha uzavřela dohodu o terase na Budějovické, oprava začne ještě letos - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...dejovicka-dohoda-vlastniky-praha-centrum-dbk.A191125_124245_praha-zpravy_rsr
    FTN
    FTN --- ---
    RUDIE: To už tady nebudem. :(
    MODESTY
    MODESTY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam