• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    LURA
    LURA --- ---
    A co dát sraz v Duhové čajovně na Letné? Tam se aspoň nekouří...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: Jojo. Katalog mi tu taky porad lezi. A dokonce si v nem cetl slavny Janis Sidovsky...mozna bych si ho mela nechat zaramovat:D
    Ja se tesim do Svetozoru na noc Michela Gondryho. Tam by mohli byt temer tak normalni lidi jako na Mezipatrech :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: ze jo ;) Me ted nejak po tom tydnu prislo divny chodit na straight filmy se straight lidma...Chci sva Mezipatra zpet!
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: V Erre je to vyborny. Dole je takovej veeeelkej kozenej gauc, na kterym se bude smenovat jedna radost :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    teda nekupujici. Spis nepozadujici...mela bych se jit vyspat
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Srazu se samozrejme muze zucastnit kazdy. I nic nenabizejici nebo nekupujici...jen tak na popovidani :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ja to mam podobne :) Jestli na tom budou vsichni stejne, tak to bude jednodussi, nez sem si myslela ;)
    Jako misto me napada jako nejprihodnejsi pro vymenu queer filmu Erra, ale nebranim se jinym navrhum...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Uf...to abysme pomalu zacali domlouvat ten sraz. Vy, co se chcete ucastnit, kdy by se vam to tak hodilo? Pak udelame anketu a vyberem nejlepsi termin :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: ;) mas to mit
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: Ja jo ;) mam ti to prihodit k seznamu?
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    v levnych knihach ted vysla spatna vychova pro ty kdo maji abstak a uvedny film jeste nemaji..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    add slecna prekladatelka - je to kamaradka od kamarada, takze sme se po shortbuse nejak predstavili a povidali si... a co rikala, tak se o Mitchella starala od jeho priletu a trosku ji celou dobu skadlil, ale jinak z nej byla okouzlena. a preklad imho uplne nezvladala no, na druhou stranu menit bych s ni netouzil ;)

jinak cena poroty a cena divaku byla letos udelena stejnemu filmu - neco uplne noveho. jeste me pobavilo, jak zminovali, ze autorem te ceny je ten vytvarnik a jake dela pekne sperky... ale ze by zminili, ze je fyzicky pritomen o par metru dal na gauci, to ne :D
    QUASIT
    QUASIT --- ---
    Pozitivní reakce na Shortbus mi potvrzujou, abych na něj zašel, což jsem se rozhodl udělat už po shlédnutí Hedwiky. John Mitchell do překladatelky trošku rejpal už v tamní debatě ("Are you drunk?" :)) protože překládat moc neuměla. Celkově se mi letošní Mezipatra moc líbily.

A chtěl jsem upozornit na jednu věc, i když to není film. V rámci Mezipater bylo uvedený divadelní představení Svou vlastní ženou od Douglase Wrighta, získalo to Pulitzera a hraje to skvěle Pavol Smolárik z Divadlo letí. Měly by být ještě nějaké reprízy (nevím kdy kde), rozhodně doporučuju. Je to životní příběh německého transvestity Charlotte von Mahlsdorf, která "na vysokých podpatcích prošlapala cestičku přes nacismus a komunismus".
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: Je pravda, ze je mam taky nejak pod kuzi. Dneska sem si uz planovala, jak po skole pojedu do Svetozoru...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Mezipatra 2006 jsou mrtva (ať žijí Mezipatra 2007!) a je tu anketa . Které filmy pro vás byly ty nejlepší?

Snad tam žádný nechybí, když tak doplním
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MARTIA: To jo :) Je pravda, že paní překladatelka měla asi s Mitchellem docela peklo. Prý si jí takhle podával už při diskusi po Hedwig and the angry inch...:))))
    MARTIA
    MARTIA --- ---
    jojo my sme byli z shortbusu taky nadšený...moc pěkně natočený, výborný charaktery, skvělý propojení s animací, skvělá kamera...úsměvný, vtipný, lidský a citlivý snímek.
    Na závěrečné diskuzi mě teda trošku vadila slečna překladatelka, která se mi zdálo to moc nezvládá. Překlad tak nějak dávala, ale vtipy jí absolutně unikaly...nějak se nemohla naladit na podobnou vlnu jako pan režisér a většina obecenstva...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: Podle me cenu poroty ziskalo Neco uplne noveho, ale jista si taky stoprocentne nejsem...

Shortbus na me zapusobil moc a urcite ho chci videt jeste jednou. Hrozne silny a jako jeden z mala filmu, co sem letos videla, mel happyend.
    Jo a performence byla vyborna, jen si nejsem jista, jak moc napomuze priblizovani mensin spolecnosti. Kdyz sem tam videla tu kameru Cesky televize...uz se dneska tesim na zpravy z kultury, az to tam budou prezentovat jako festival gay a lesbicky kultury a bude nasledovat zaber na dva pary soulozici na pohovce a na ne zira plnej sal :D
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    me se shortbus taky libil... pocitove na me pozitivne zapusobil, coz je pro me vzdycky nejdulezitejsi a zaroven se to nejhur vysvetluje, kdyz se vas pak nekdo zepta, proc se vam libil :) takze sem se to naposled pokusil nejak obhajit v pofilmovy debate nad drinkem ve foyer, naposled sem pak este pokracoval v diskuzich ve friends, v stelle... a je fakt konec... trochu me to taky mrzi... na druhou stranu zitra se konecne vyspim do sytosti s pocitem, ze mi nic ten den neutece, kdyz z postele proste nevylezu... a to se taky pocita ;)

co rikate na gaucovou performance pri ukonceni pred shortbus? :)))
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    letni bourku zajemcum samozrejme prepalim... a ted sem si uvedomil, ze happy endings se mi vlastne taky taha, takze se muzu trosku prospat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam