• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    PATRA
    PATRA --- ---
    jo a mimochodem, tohle je teprve 1. část znělky!
    PATRA
    PATRA --- ---
    Vážení přátelé, přítelkyně a lidé odmítající binární genderové dělení. Slovo queer má opravdu mnoho významů a to podle toho, kdy a kdo ho užije. My na Mezipatrech ho užíváme jako antonymum heteronormativity.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: sorry, aby to nevypadalo, ze uz nekomunikuju, musim od kompu a budu odpovidat az zitra... buh-bye:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: ano, ale dostatecne obsahle...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: asi porad nerozumim slovu queer. ale kdyz uz jednou nekdo neco pojmenuje g/l, mel by mit koule k tomu, aby se toho drzel. je to skoro jako klamava reklama. predtim nikdo nevedel, co to znamena queer, tak se to pojmenovalo g/l, udelalo se tim jmeno, vytvorilo publikum. ted je to najednou o vsech mensinach... no tak
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: to sice povazuju za omyl nebo pribarveni, ale nedokazu ti to, zejo:-) slovo queer opravdu znamena neco podivneho a pokriveneho ale jako nadavka to vetsinou dostava jiny rozmer

je to jenom rozsirovani pojmu, ktere neni treba. g/l je dostatecne velke tema a nepotrebuje rozpustit v novem pojmu...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: rozepis se pls:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: hm, tim padem se jenom prichazi o g/l festival. to je to, co jsem tim chtel rict.

momentalne by jste meli nejdrive pracovat na opravdovem povedomi o terminu queer (neni nahodou vykradeny? je to proste nadavka pro muzskeho gaye)... jinak to je schovavani se pod sukni g/l
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    LURA: hm... taky dobry...
    podle me musi byt "message" jasna. tohle dava nekolik takovych. a jedna z nich je, ze nase "sexualni orientace" je postizeni
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    lidi, ted ruku na sve queer srdce :) a popravde reknete mi, ze kdyby jste ten spot zahledli ale bez toho, zeby jste vedeli, ze je to znelka pro mezipatra a nebyli by tam zadne ttulky ani text ani keci, tak pro kristovy rany, bylo by prve co van napadne, ze" jeeee, to je ale supr queer znelka pro podporu 4% mensiny"???
    howgh
    LURA
    LURA --- ---
    DESEO_MORTAL: Mně to tak zlý nepřijde... já tu znělku opravdu chápu jako menšina menšiny - a totiž že jsou to postižení z řad LGBT... aspoň na mě to tak působí
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    DESEO_MORTAL: HEAR THE MAN!!!
    :DDD
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: no a ted muzeme jit jeste trochu do hloubky - prvotne to byl g/l festival.
    "pokud se to nadale jmenuje G/L festival, tak je pak ta vytka o dezinterpretaci pomerne na miste..." -tim naznacujes, ze by se to melo prejmenovat treba na queer and handicaped festival? proc spis nezalozit novy? bude to znit levicove, ale ten festival patri gayum a lesbam. to, ze se jejich cast rozhodne sjednotit se pod novy nazev queer by se nemelo tykat i G/L festivalu, ted jsem so do toho zamotal, jestli to je nesrozumitelny, prevysvetlim
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: ja jsem si jenm nemohl pomoct... :o)))
    PEACE
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: a co jsem jako tvrdil vcera celej vecer???
    :D
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    FOOLANGEL: vittel. evian pijou zensky
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ANNIE: takze to teda neni gay a lesbicky festival? chapej, je tam trochu nejasna zprava....
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    FOOLANGEL: no prave, proto bych tenhle strasnej stereotyp do ty znelky nedavala. Me se libi tak jak je. Jsou tam lidi, ktery muzou bejt teply, ale taky nemusej a nepoznas to. Ocenuju ji prave proto...
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    ANNIE: pod vykroucenym mas na mysli zzenstileho? to je prave ten stereotyp, o kterem WIZZ psala
    kdyz nekdo rekne teplej, nebo gay, tak jsi ma jako hned predstavit klucika v ruzovem a prehnanymi gesty, popijejici evian a chodici do solarka a kdyz se rekne lesba, tak aby si predstavili nakou 90 kilovou maskulinni muzatku?
    to je pitomost
    naco potom jsou vsechny filmy o homosexualite? kde to vsechno prave vyvracej?
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    WIZZ: mi chces rict, ze pod pojmem queer si mam predstavit, napr punkery? taky se vymikaj prumeru....
    nebo trpasliky? nebo lidi s postizenim? bych byl zvedav co by ti na to rekli, kdyby jsi jim rekla, ze jsou queer...
    jednak by podle mne ani nevedeli co to je a druhak kdyz jo, tak by jsi je urazila mozna, aspon ty, co jsou zabedneni nebo chovaj predsudky
    slovo queer se zacalo pouzivat v souvislosti se sexualni orientaci a dodnes to prevazuje
    dle mne kdy se festival propafuje jako LGBT film festival, je nesmysl televizni spot zamerit na soucast (kdyz uz ji tam radite) minority minority...
    hm?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam