LUSI: Díky moc za názor. Je pro mě strašně důležitý slyšet to od někoho takhle z vnitřku.
Situace s dobrovolníkama je složitá. Ještě jak to byl můj první ročník festivalu, tak je pro mě zatím těžký si to utřídt, takže to co teď napíšu je jedno velký imho a určitě se najde spousta argumentů, proč by to nešlo nebo tak.
První co mě napadá, že platit dobrovolníky opravdu nejde, protože nikdo z nás, kdo tam byl celou dobu placenej není. Vznikal by tam pak šílenej nepoměr mezi tim, že člověk, co vede guest service to dělá ve svojí osobní dovolený a zadarmo a dobrovolník je placenej. A na všechny lidi prostě festival prachy nemá.
Zároveň je mi ale naprosto jasný, že dělat tuhle práci zadarmo je nepříjemný a já sama sem právě proto dobrovolničit na festival nikdy nešla. Prostě jsem neměla čas makat někde takhle strašně moc zadarmo.
U tý aférky s tričkem versus volňásky jsem byla. A jakkoliv se mi z mýho pohledu chce říct, že by to asi nějak šlo, tak na druhou stranu přesně chápu, proč to dopadlo takhle. Každý spadá účetně jinam. A fakt mezi tim asi nejde libovolně šmelit. S tričkama je situace taková, že loni si je musl kupovat i štáb a dostávali je jen hosti a poroty. Nemálo popela je i na mojí hlavu, protože jsem ti s tim prostě podala matoucí zprávu. A taky to mohlo být řečený jinak, ale holt, to už je o jednotlivejch lidech...
A ještě k tomu financování dobrovolníků. Jasně, že by to bylo leší. Jak pro to, že by dobrovolníci měli lepší motivaci a třeba by i do tý práce chodili (tahle jsme se dostávali do situací, že prostě brutálně nebyli lidi) a zároveň i my bysme měli páku na to, že to prostě musej udělat, když je za to platíme. Ale bohužel situace je fakt taková, že se to nedá. V podstatě všichni sme na tom festivalu dobrovolníci a byť to může vypadat, že tam prachy jsou, tak tomu tak není. A jak jsem s překvapenim letos zjistila, není to jen problém český republiky, ale obdobný festivaly se s tim potýkaj všude po evropě. Šílený, prostě prachy jsou za všim.
Takže každopádně ještě jednou díky moc za reakci, omlouvám se za všechny nepříjemnosti. Ze strany festu to není úmysl :)