DRAKKA: ja v tom OT tedy jeste zapokracuju s dovolenim, koneckoncu je to o vnimani toho filmu... "kazdy je jedinecna a unikatni bytost ktera ma zcela jedinecne a unikatni vnimani sveta bez ohledu na sve okoli, rodinu, vychovu, vzdelani, POHLAVI" nic takove nikdo z nas nerekl... skutecne se domnivam, ze nelze vyvozovat zaver pro schopnost komunikovat v ramci partnerskeho vztahu na zaklade pohlavi a orientace... jak sama uvadis, jedince formuje cela rada faktoru, ty je jmenujes... a tim myslim jen dal podporujes co sme rikali. kazdy z nas ma schopnost komunikace v ramci vztahu zcela individualni... na zaklade souboru vlivu, ktere prave jeho formuji - a ja trvam na tom, ze tam uz ma pohlavi a orientace marginalni dopad.
rozhodne muzu i po svych necetnych zkusenostech v partnerskem zivote rict, ze schopnost komunikovat i zpusob prozivani citu se diametralne lisila partner od partnera... a osobne, ac muz gay, jsem presvedceny, ze jsem postupem casu na schopnosti komunikovat zapracoval natolik, ze mi ji muzou ve svych vztazich mnohe heterosexualni kamaradky zavidet.