• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    JANITA
    JANITA --- ---
    DRAKKA: rozumim tomu, jak to myslis.. a castecne souhlasim.. ale rozhodne bych to nebagatelizovala na chlapy - zensky..atd. proste kazdy vztah je jiny, stejne jako je kazdy clovek jiny.. jsou chlapi, kteri "nemluvej" a pak ti silene ukecani a vsichni ti mezi tim.. :)
    nicmene to, o cem mluvis je spis o komunikaci mezi partnery v paru.. a je jedno jestli homo nebo hetero.. ja zas nekdy uplne silim z chovani zenskych ve vztahu, a to maji stejne svety a jedna o druhe moc dobre vi, proc udelala to a proc tamto.. o to to pak byva horsi (lepsi) :D

ale ve finale souhlasim s ANNIE:, ze je to vsude stejny.
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    ANNIE: kult chlapactvi a kovbojove a doba...jasne, ale ja mluvim o chlapech z 20(21) stoleti, o chlapech v hererosexualnich vztazich, kteri taky nemluvej a jsou porad "chlapaci". a mne jako holku to kolikrat privadi k silenstvi nechapu jejich motivy..no a pozorovat takovy vztah dvou chlapaku/chlapu...proste mi to prijde zajimave a poucne :-)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    DRAKKA: to sice jo, jenze v Brokeback je to jeste strasny dany dobou a prostredim. Rance 60. a 70. let. Kult chlapactvi, tam je jasny, ze se pocity mezi chlapama nerozebirali. A to treba Jack jeste mluvil, ale Enis byl strasne ovlivnenej tou zkusenosti z detstvi, kdy mu otec ukazal toho zabityho gaye (a mozna ho zabil on sam)... tam ta sevrenost byla dana tim strasnych vnitrnim strachem. imho
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    ANNIE: tak...principialne to asi to samy bude, preci jen ten model je vzdycky stejnej...ale spis jde o to chovani ve vztahu...treba chlapi jsou proste chlapi a oproti zenskym treba mnohem min mluvi, komunikuji, resi, sveruji se atd...to bylo prave videt treba v Brokeback...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    No...ja teda nevim, ale kdyz sem vztahy rozebirala s heterosexualama, homosexualama, bi, cimkoliv, tak je to vzdycky uplne to samy, az me to desi :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    JANITA: tak uprimne...znam jen hererosexualni vztahy, lesbicky jsem nikdy nemela a myslim ze ani mit nebudu ;-) ale myslim si ze vim, jak lasku vnimaji zeny (vetsinou :-) ) a vim, ze muzi ji vnimaji proste jinak...a nemyslim si, ze by homosexualove v tomhle byli vyrazne odlisni od heterosexualu, nebo ano? mozna je to dane genetikou, nebo spolecenskou vychovou, ale muzi se projevuji (city projevuji) jinak nez zeny...
    JANITA
    JANITA --- ---
    DRAKKA: me by docela zajimalo, v cem ten rozdil vnimas..
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    JANITA: obrovsky...asi jako mezi muzi a zenami :D
    JANITA
    JANITA --- ---
    DRAKKA: je v tom nejaky rozdil? laska dvou zen a laska dvou muzu?
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    JANITA: kdyz ja to vidim tak ze jelikoz jsem zenska tak do zenskych a jejich chapani citu se dokazu mnohem vic vcitit.. je to neco co znam dobre. Ale to jak cit prozivaji chlapi...dokonce dva chlapi v jednom vztahu, to je proste zajimave, dojemne...
    JANITA
    JANITA --- ---
    DRAKKA: to teda..! nebo laska dvou zenskych.. :)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    Vcera jsem poprve videla Brokeback mountain a celou noc se mi o tom zdalo ;-) Vubec jsem necekala ze to bude tak...hezky pribeh. A laska dvou chlapu je vubec zajimava zalezitost :-)
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    JANITA: ja ted ziju castecne v cardiffu (torchwood) a co je jeste vic mimo reality tak ve filmu, ktery zrovna pisu :) (a je to taky queer cinema, teda bude:)
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    JANITA: :*
    JANITA
    JANITA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: napodobne.. ale to je na tom krasne.. nejsou doopravdy, ale v tu chvili to zijes.. zijes pribeh... ja miluju pribehy.. a je mi jedno, ze nejsou doopravdy... realita je nekdy az moc "realna" pro me.. a ty, jako blizenec, myslim vis, o cem mluvim.. hlava v oblacich a jinych svetech.. atd.. :))

Torchwood jdu zkouknout..
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    JANITA: ale samozrejme jsem to ja, cynicka nesentimentalne mrcha, jenom... pres par let filmovy vedy a realne ucasti na tvorbe filmu v posledni dobe ja mam docela problem uvedomovat si, ze filmy nejsou doopravdy (drzi mne to uz cca od doby, kdy jsem v jezdivala na vylety do kacerova) a nejak si to ziju ve svy hlave a mym podivnym svete. ale to uz je do jinyho auditka asi :)))

a abych nebyla uplne OT, objevila jsem ted nadherne ujetej britskej (Wales!!! ten prizvuk!!!) serial, je to spin-off doktora who a napsal to chlapek, co je odpovednej za scenare britskych Queer as folk. a je to totalne nadherne queer... aneb check out Torchwood
    JANITA
    JANITA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: ezuskote... takhle jsi plakala? no, mne to tenkrat silene dostalo v tom kine.. uzasnej je... ten pribeh a herecky obsazeni.. strasne smutny.. ach jo.. no.. radsi toho necham, nebo zacnu rvat..
    LURA
    LURA --- ---
    Mně ten dabing nějak hroznej nepřišel... ale je fakt, že jsem to viděla už docela dávno, takže srovnání aktuální nemám...
    Film výbornej. Ale opět to byla v noci celkem depka...
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    JANITA: ten dabing byl strasnej. ukoukala jsem pet minut a pak si to pustila z dvdcka :) a taky ten film miluju. kdyz jsem ho videla poprvy na nejaky divny ukradeny verzi (kazdou chvili tam probehlo "jen pro ucely akademie", ehm) tak jsem druhej den sla na zkousku a predvadela tam scenu zhruba v tomhle duchu:
    zkousejici (psal se test): lucio, prosim vas, co vam je?
    ja: ja videla takovej film (popotahuju, sileny kruhy pod zarudlyma ocima)
    zkousejici: vy ste nespala kvulo tomuhle testu? no tak.
    ja: ne, vy to nechapere, ani je nikdo tehdy nechapal...
    zkousejici: vazne ste v poradku?
    ja: samozrejme, ze nejsem. oni dva meli bejt spolu, je to strasne nespravedlivy
    zkousejici: kdo?
    ja (vybuch place)
    (test byl nakonec za D a ten zkousejici na mne obcas porad kouka hodne divne, ja pak dopsala pres slzy jedinu otazku a sla rvat na chodbu).
    JANITA
    JANITA --- ---
    LOG_LADY: dabing nebyl tak strasnej... jsem prijela silene unavena z hor.. ale stejne jsem se vydrzela koukat.. a stalo to za to. Miluju ten film!!!!!!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam