PALEONTOLOG: Sejkora mi přijde jako dobrej šílenec... jsem ho ukecal, aby se u mě zastavil (jezdí pro nítěnky taky do Vysočan) a jako potěšil mě, že to nemám tak hrozný :)) i když jako jeho biotopy s antibakteriálníma plísněma, sviňkama co likvidujou zbytky potravy apod. Na to fakt nemám.
Ale jako jeho terárko co bylo na výstavě na Smíchově s žebrovníkama... no nevim no, to mi prostě nesedělo... chápu, že v přírodě žebrovníci nejsou akvatičtí, ale já je choval 19 let a zvládali to docela v pohodě, já prostě rád něco co tráví hodně času ve vodě.
Já mám Cynops Ensicauda Ensicauda... rozpoznat určitě jdou, ale až tak v kolem 3-4 roku kdy pohlavně dospívají a vrací se do vody. Velké jsem dal pryč a nechal jsem si jen malé (rád si ty 3-4 roky od odchovu zase odpočinu).
Velikost tak kolem 15cm (snažil jsem se po žebrovnících najít co největšího čolky a přitom velmi lehce chovaného).
Trochu jsem aktualizoval jeden překlad o celém druhu Cynops (takže spíš z pohledu na ty Ensicauda Ensicauda) co mi poslal Sejkora (před lety ho přeložil z netu), viz příloha.
Cynops ensicauda_1.0.doc (296448 B)