KUTAS: tak s těma mouchama jsi mě dostal, takhle jsem nechal na "alberta" (můj starší axík, asi samička nakonec) šmakovat šneky, ale jsou na něj tuzí, tak se na ně vysral.. a šneky jsem jim přestal dávat na radu akvaristy, co prodával; tak hmyzu v bytě zase dost, to bych se nebál o žrádlo, supr
tak jistě, že bych jim doprál klidně celou vanu v koupelně, akorát to stojí peníze a rád bych se na ty mrchy koukal i z boku, takže lavóry a tak vynechám;
ohledně teploty jsem se zatím spíš bál o zimu, jinak to co mám v bytě tuším tak plu-minus vyhovuje, teploměr nemám, ale pokojová teplota kuchyně s netěsnícím oknem temperuje akorát :)
na žížaly jsem mloky učil pomalu, živých se mi panicky báli, takže jsem se naučil tyhle zvířata spařit vodou a zamrati, podávat po kouskách.. pak nezdrhají a vejdou se i menším do tlamy; kluci byli zvyklí na krmení z ruky a špejle (nejdřív špejle kvůli hygieně) a te´d jim sypu mražené patentky a teda řek bych že se jim po větším soustu event. potravě co musí přeprat stýská.. nevím no, mám je od června, zatím propsívají
- "albert" se mi snažil párkrát vyskočit a jednou se mu to fakt povedlo, nebýt přítelkyních nočních můr, o plácajícím se tvorovi na podlaze, její přesvědčivosti vůči mým nadávkám ať je klid, asi by do rána pošel, vyskočil - letěl 1,5m na podlahu a tam se mrskal.. měl zraněnou hřbetní i ocasní ploutev, bál jsem se zánětu, byl doškrábaný a stejně chce občas skočit ven.. jestli ty mečoocasatí rovnou lezou, tak mě teda podrž