KUTAS: jede to chvíli, cca čtvrt roku. Je to moje první vyloženě "biotopový" terárko (nebo jak to říct). Když nepočítám ty terárka, co jsem stavěl jako malej pochytanejm ještěrkám.
Každopádně plísně nejsou, vůbec, zlatě za to. Jediný, co teda zplesnivělo byly kokosový skořápky a to asi za den úplně nechutně. Ale byly to takový moje dva archivní kousky, co mám doma x let a přišlo to do styku snad úplně se všim. Kytkám se asi daří všem, rostou (zvlášť teda fíkus a kapradí) a dokonce i bromélie kvetou.
Bělomech je furt zelenej, tak asi se mu daří, todle prostě podle mě ani nemůže umřít (krom těch plísní), rašeliník je normálně ze zahrady vykopanej (což byl docela risk), ale chytá se. Vyrašily z něj nějaký traviny, ale jinak dobrý. Jinak plísně naštěstí ne.
Jediný, co mě trápí jsou řasy ve vodě. V tom jezírku jsem nedomyslel cirkulaci vody, takže je tam taková "zátoka", kde se ta voda vlastně nějak moc nemění a jak na to svítí vyhřívací žárovka, tak se tam uhnízdily řasy. Tak ty prostě jednou za čas zlikviduju manuálně.