• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Tak se náhradní potrava neujala.. Malý sarančata byly pořád moc velký a mšice se nějak nechytly.. Tři žabky mi umřely hlady.. To jsem ale nezodpovědný. Zůstaly dvě a těm jsem ještě vyškráb posledních pár much z poslední násady. Asi musím příště shánět ty násady dřív.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NEGI: pošta
    NEGI
    NEGI --- ---
    RANITOMEYA:

Ten z Proseka má dovolenou, potvrzuju:-) Nicméně pár jsem včera objednal u http://www.rainforest.estranky.cz/ a zítra dojdou - mají momentálně jen ty malý. Možná budu mít navíc jedny... Jinak mívá pravidelně Habal z Pardubic, z Moravy p. Večeřa (kontakt na www.ifauna.cz).

KUTAS: Černý mšice jsou nejlepší, teď jsem zlikvidoval poslední naleziště zelenejch, tak se asi přijedu podívat do Kyjí... a podívat se na ty čolky, což?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: dej si procházku nějakým lesoparkem nebo někde kde se neseká tráva... a určitě něco najdeš, občas teda odstraňuju mravence, ale funguje to v pohodě.
    Jinak mi přišlo, že jim víc chutnaly černý než ty zelený, ale to záleží jak máš žabky naladěný ;)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: díky, to je skvělá rada, to mě vůbec nenapadlo! já furt přemejšlel, jaký malý hmyzáky bych těm žábám nabídnul a tohle mně nenapadlo!
    snad to bude žabkám chutnat..
    a jinak ano, je to ten z proseka :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: tvůj octomilkář je ten z Proseka?

Jinak dobrá náhrada za octomilky jsou normální mšice... třeba pro moje čolky je to ulovitelnější než rychlejší octomilky - ideálně uříznu celej kousek na kterým jsou mšice a ten dám do terárka, takže je i uříznutá část ve vodě, takže tam mšice nějakou dobu ještě vegetujou a čolci postupně odlovujou.
    I když mi přijde, že mšice venku teď trochu ubejvá, tak u Kyjského rybníka mám slušná naleziště :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Zdravíčko. Mám prosbu. Nemá tady někdo z Prahy jednu násadu octomilek, který by se byl ochoten zbavit? Jednu bych nutně potřeboval a můj octomilkář přijede až příští týden. Kdyžtak pište do pošty. Díky moc!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    tak to je radost slyšet, že se někdo nadchnul :) já viděl axolotly jedinkrát a bylo mi to hnedka jasný, že si jedny nechám; hlavně že se mají dobře a mají co papat :)))

KUTAS: přidávám se k dotazu :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RATTUS_RATTUS: co mají za čolky v plzeňské ZOO?
    RATTUS_RATTUS
    RATTUS_RATTUS --- ---
    PALEONTOLOG: Musim přiznat že jim nehrozilo nic, že jsem si je vzala rize ze sobeckejch důvodů.
    Nadchli jsme se pro ně v Plzeňské zoo, kde mají akvária s čolky a ostatními obojživelníky podobně přenesený s celým prostředím. Moc se nám to líbilo, tak jsme to taky zkusili. Ale oni pocházej z Univerzitního areálu ZČU, takže jsem je nevytrhla z žádného ideálního prostředí, navíc ta louže po dvou týdnech vyschla, tak by to stejně asi měli dost nahnutý.
    RATTUS_RATTUS
    RATTUS_RATTUS --- ---
    Nojo tak budou žebky místo čolků:). Jinak když jsem byla ve zverimexu pro ty nítěnky, tak mi prodavač doporučil zelenou stravu i když jsem mluvila o čolčích pulcích, tak teď pěkně baštěj špenát a jak povyrostli, jsou skoro dvojnásobný, už se těšim až jim začnou rašit končetiny. Ale dík za rady uvidíme co se z nich nakonec vyklube.
    VEVER
    VEVER --- ---
    To jsou rozhodně žabí pulci :) Jsem se předtím ani nekoukla na fotky :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: aspoň by se v žabím auditku něco dělo po dlouhý době :)

PALEONTOLOG: taky mě ta otázka napadla!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: já na 1 cm lavách čolka poznal, že jsou fakt protažení, taky bych se přimluvil zažabičky

a zeptám se - co jim hrozilo, že byli pulečci vyjmuti ze svého prostředí ?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: jj přesně podle těhle věíc se mi to taky nezdálo. Jinak jsem fakt vůbec netušil, že žabí pulci nežerou živočišnou stravu.... no to je skoro na přesun do žabího audítka :)

ad malí čolci:
    /files/000/003/361281_c78d5a8a032c81b9a6e4/original.jpg"/files/000/003/361277_cec74574ec84a6862919/original.jpg">http://i.nyx.cz/files/00/00/03/61/361277_ec74574ec84a68629193.jpg
    (tohle jsou ty moji Cynops Ensicauda Ensicauda... co si tak pamatuju malý žebrovníky, tak to bylo velmi podobné, takže předpokládám, že většina čolků bude vypadat takhle).
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    RATTUS_RATTUS: podle poměru těla ku ocasu, "chybějícím" žábrám a tak m ito taky připomíná spíš žabí pulce, než čolčí..
    to budou podle mě hezký žabičky :)
    a jestli jsou to žabí pulci, tak ti budou potřebvoat rostlinnou potravu, ne živočišnou
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RATTUS_RATTUS: jsi si jistá, že jsou to čolci? Mě to spíš přijde jako klasický pulci... ale možná se pletu... v každym případě zkus to živé krmení a nejpozději do měsíce bychom to měli poznat.

VEVER: dobrá připomínka.

Doporučil bych jakmile budeš mít to živé krmení, tak bych dal postupně pryč ten ekosystém... a postupně z toho udělal normální akvárko... semtam nějakej větší šutr (jinak ideálně na dně nic), šneci... a normální akva kytky. Ono udržet to co funguje venku v jezírku doma není úplně easy, respektive záleží, jak máš velké to akvárko?
    VEVER
    VEVER --- ---
    Já bych začala tím, že bych vyndala potápníky (pokud to teda nebyl jenom takový ilustrační příklad), teda, ti jestli nesežerou rovnou čolčata, tak jim minimálně užírají krmení.
    RATTUS_RATTUS
    RATTUS_RATTUS --- ---
    http://krysa.rajce.idnes.cz/colci/ - tady jsou
    pocházejí z rákosovýho jezírka z areálu Západočeský Univerzity a jsou velký asi 2,7cm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam