• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    VEVER: Když budou mít dostatek přísunu vitamínů (poprášená potrava apod.), není potřeba další UV záření.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Zvažuju že bych ropuše pořídila místo zářivky diody a pokusila jsem se najít kolik UVéčka vlastně obojživelníci potřebují a nějak to skoro vypadá že nepotřebují žádné. Tak se radši ptám co si tady o tom myslíte :)
    PLKOUNEK
    PLKOUNEK --- ---
    Prosím o radu, ač to asi nebude úplně možné: xenopus laevis - přestávají jíst a jedna uhynula - stáří cca rok... Žádné jiné změny nejsou... Má smysl něco kapat do akvárka "preventivně", popř. co se vlastně kape obojživelníkům? Díky.
    JITIKA
    JITIKA --- ---
    čau, nevěděl byste někdo, prosím, kde sehnat čolky východní, Cynops orientalis?
    díky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: v pohodě, díky ;)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: No já to pochopil tak, že je nemůžeš sehnat, tak jsem jen poskytl tip. Ni ti necpu samozřejmě ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: žížaly jsou žížaly, přesně, axolotli už jich sou ale docela přecpaný, musím to něčím opepřit, oni si teda zobou okružáky, ale není to ještě ono, chce to nějakou ponravu nebo tak něco
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA: já je sbírám na třešních, ale spíš to funguje jako takové oživení stravy než, že by to byla stálá potrava... žížaly jsou žížaly :)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: No jestli chces msice, porozhlidni se na rakosu. Ne na tom rakosu, jak si lidi mysli, ze je rakos. To je nejakej orobinec, ale normalne na rakosu phragmites australis. Toho je vsude plno a msice svestkova se na nem nachazi v dosti hojnych poctech. i kdyz po tehlech dvou bourkach to bude dost oplachnuty.
    Ale ta na nem zije a ja to sbiram ve velkym pro zabky.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    KUTAS: na mšice jdi na rákosy
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: No, já mám v teráriu ještě vypuštěné stínky, takže ropucha měla červy tak dvakrát týdně, a mezitím co si ulovila, no. Poslední měsíce už vypustila červy úplně, ale to už jí dost možná nebylo dobře. A ano, červi jsou tuční, jako jediná potrava asi nic moc.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: já bych odebral pár živých kusů, docela by se mi to hodilo, nějak jsem v těch vedrech nezvládal žížaly a ani mšice. Jinak dlouhodobě mi to nepřijde jako optimální potrava, přišlo mi, že po nich čolci regulérně tloustli.... (?!)
    VEVER
    VEVER --- ---
    Nabízím za odnos chov moučných červů. Vyzkoušený tříkrabičkový systém :) Celé je to ve vlastnoručně vyrobené kartonové krabici s pletivovými větracími otvory aby tam nelítali zavíječi. Moje stará ropucha to žrala celkem s radostí, ta současná mnohem menší to nechce, tak ať to nemusím vyhazovat. Praha
    JITIKA
    JITIKA --- ---
    ahoj, neměl byste někdo nějaky maličky anubiasy nebo jiny nízký vodní kytky, co nevyžadují moc světla, prosím? vyměním za jiný kytky nebo se nějak dohodneme
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KUTAS: napočítal jsem dva
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PALEONTOLOG: to je tam jen jeden pár? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    zasloužilí rodiče

a jeden hrdej otec :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    po delší době jedna sérka z pozorování snůšky, líhnutí a vývoje larev, v období 5. - 21.6

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    vyhřívající se společenstvo v dopoledním slunci (nadm.v. 580 m.n.m.)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    jedna kladoucí samička
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam