• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CYRILsjzd... sjizdej+svahy = freeride,parks.. a tipy triky na sjezd
    OO_KOO_HE
    OO_KOO_HE --- ---
    WHITE_SADHUS: Jó, zas K2 a Migi, jako loni. S areálem jsou dohodnutý.
    Dokonce, když jsem tam byl na předsezóním pohovoru, novej provozní vedoucí se ptal, co si myslím o rampě, jestli je to v našich silách a tak. Takže možná...)
    WHITE_SADHUS
    WHITE_SADHUS --- ---
    mate nekdo info, jak to bude letos s parkem v Peci? loni byl v pohode, tak doufam, ze letos to bude aspon to samy
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    Zdarec, prodám freeride lyže Movement Goliath rok 09/10 délka 181 s tyrolkou din 12. Mám je 2 sezóny, ježdený dohromady tak 3 tejdny, skluznice jen s povrchovejma škrábancema, který sou řádně zalitý kofixem, na jádro nic nešlo, sidewall bez žádnejch záseků, stejně tak hrany. Pořizuju místo nich BC freestyle lyže. CENA 4500,- Kč kontakt buď here nebo 739/076013

GOLIATH-1.jpg (623950 B)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    pekne fotky z Alijasky...

Robin Kaleta | články
    http://robinkaleta.com/index.php?p=clanky
    DRZHOR
    DRZHOR --- ---
    MIKULAS:

na kole:

Picasa Web Albums - vaclav fiala - bike_DRZHOR_FOTO
    Picasa Web Albums - vaclav fiala - bike_DRZHOR_FOTO
    http://picasaweb.google.com/drzhor.com/Bike_DRZHOR_FOTO#5456350510393485106

lehká projížďka na pivko a skončilo to na Vltavský jak sou vpravo ty dlouhý schody tak sem neodhadnul rychlost a dropnul je.... až dolu .... asi 2,5 metru? a šel jsem na zada...rentgen ok pateřak nasračku... diky že prasknul a podržel mě
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    imho páteřák je základ a rozhodně neni jen kvůli páteři, odkládám jen když je těžce nad nulou

předevšim se dá použít k řešení mnoha situací, který smrděj sádrou, protože se nemusíš bát padnout raději na záda (v kombinaci s helmou samozřejmě) - tam se to opravdu náraz nejlépe rozloží ať jde o led, trubku nebo poláka. Prdelák už mi pak přijde zbytečnej.

a doporučuju určitě vestu, moje volba je bajková Sixsixone N8-3 ... u obyč páteřáku s kšandama je opravdu problém s vylejzáním, pokud nemá nějaký ty popruhy na stehna na čem by dole držel? Hlavně si vyber správnou DÉLKU, tzn. aby segmenty pokrývaly záda od krčních obratlů až po křížovou kost.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SOMEONE: na prdelák (taky ty vyztužený trenky:) jsem si zvyknul a bez něj už nejezdim...řekl bych že takový ty "obyč pády" (nedávno jsem s nim naplno dosednul na zábradlí jako nic:)) to tlumí v pohodě....

k tomu páteřáku: ten beru tak že se po něm prostě svezu při normálních pádech a hlavně když to do tebe zezadu někdo nakouří když sedíš, nebo ležíš pod nějakým spotem. Taky si myslim že při opravdovým karambolu, kde hrozí ochrnutí (pády na hlavu, z vejšky na prdel) ti je hovno platnej...ale lepší než nic imho...

Btw, já měl na prkně 4 větší "bolístky": 2x rameno, 1 x loket, 1 x zápěstí...ani při jednom by mi páteřák ani helma nijak nepomohli. To už by člověk musel jezdit obalenej matracema... ale myslim si že mít je je rozumný, pomůžou třeba příště...
    SOMEONE
    SOMEONE --- ---
    CYRIL: hele to sme na tom stejne, paterak je sice pekna frajerinka, ale zrovna nedavno sem pristal na cca 12m kickeru rovnou na zada a celkem v pohode i bez pateraku. O pater se nejvic bojim pri nejaky kompresni zlomenine, napriklad dopad rovnou na hlavu. Ale to je paterak k nicemu. Paterak chapu u FR kde muzes zady potkat strom. Na raily je to podle me taky zbytecnost protoze pri normalnim lvlu nehodis zada kolmo na rail. Me vadilo hlavne hrabani snehu pod nej, ze se celkem snadno rozbil (ani ne tak pri tlamach, jako spis transportem a normalnim pouzivanim) a furt sem o nem vedel...jo a hrabani snehu jeste jednou.

Me by spis zajimal funkcni prdelak, koupil sem si nejaky pseudo vystuzeny trencle, se kterejma to boli sice uplne stejne ale alespon mi nemrzne prdel na lanovce.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    DIVISOR:
    MATESO: mě třeba nesmrdí od Smartwool Merino tričko .. v létě v něm klidně měsíc chodim běhat a má naprosto neutrální zápach (teda vlastně nijakej) :)
    MATESO
    MATESO --- ---
    DIVISOR: Ne, myslim, že craft nikdy nesmrdí :)
    DIVISOR
    DIVISOR --- ---
    MATESO: Kazdy termopradlo zacne smrdet, staci ho vyprat s avivazi a po par opakovanich ho muzes vyhodit. Jinak souhlas s moirou, posledni triko mi vydrzelo 2 mesice.
    CUG
    CUG --- ---
    add vytahovani pateraku...mam uz dlouho R.E.D. longshot nebo jak se jmenuje ten typ...je to bez vesty a drzi na ksandach a bedernim pruhu na suchac a moje zkusenost je takova ze kdyz jezdim na prkne tak se mi vytahuje a vyleza nahoru a dost casto vyleze ven z kalhot a v prasanu se mi tam obas dostane snih........ale kdyz jdu na lyze tak s tim vetsinou nemam problem a nikdy mi snad nevylez z kalhot...u me je to tim bedernim pruhem jak se clovek na prkne porad ohyba aby zapnul vazani nebo vali po zemi...u vesty tenhle problem podle me neni
    MATESO
    MATESO --- ---
    CYRIL: Páteřák mám proti polákům (když učim malý děti jak si to užít na lyžích, tak je clonim vlastním tělem tak, abych pokryl nájezd případného blázna sebe a klientovreaha). Jinak je páteřák libovej, když tě chce někdo kopnout lyžákama do zad, když dostaneš zezadu lanovkou (stalo se mi, že jsem ljel pod lanama, zastavil jsem se a lanovka mě brutálně sejmula...jela těsně nad zemí a mě to nějak nedošlo:) )
    Pak samozdřejmě jako tepelná izolace a zpevnění těla...já občas vyrážim bez helmy, ale na páteřák nedám dopustit.

Btw doporučuju termo prádlo craft, nesmrdí a hřeje. Moira je proti tomu shitmax.
    DIVISOR
    DIVISOR --- ---
    T_MAX: Pradlo je chytrejsi nez ja. Nosim craft thermo, s moirou mam dost spatne zkusenosti, na to millet rolak a bundu dle podminek. Ten paterak proste ty zada nema uplne nejlepe vyreseny, ale za tu cenu...
    WHITE_SADHUS
    WHITE_SADHUS --- ---
    CYRIL: von te taky nekdo muze trefit... a na to zelezo se bez nej asi nezapomina jen tak :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    CYRIL: jakejkoliv pád na záda (a je jedno, jestli na rovinu, nebo na šutr, prostě kdykoliv jebneš na hrb, rozprostře se ten nárad do celejch zad , místo do jednoho konkrétního místa ..)

T_MAX
    T_MAX --- ---
    DIVISOR: tak potit se budeš pod vším, chce to chytrý prádlo :) já nosim merino tričko, na to roláček moira a bavlněný lehký tričko a pak už jen brnění a bundu nezateplenou .. úplně stačí tak do -10°
    DIVISOR
    DIVISOR --- ---
    Taky jezdim s Workerem, jen pater. Byl levnej ale docela se pod nim potim.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    já mám taky worker...ten úplně nejobyčejnější, párkrát už jsem si dal solidní záda a byl jsem za něj vděčnej...Asi to neni to nejkvalitnější na trhu, na druhou stranu zas nejezdim nějaký šílený pekla:)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: no, musíš toho Milana pěkně přitáhnout, pak je to takovej pádovej absorber :D (Hele jednou ho asi bude mít každej, hehe .. doufám, že to ještě chvilku potrvá!)

SOMEONE: No, nevim, jestli jsi pochopil smysl páteřáků, ale přijde mi lepší rozsekat páteřák, než záda? :)

MAESTRO_007: Já vozim Worker - všemi zatracovanej a mě super padnoucí a neskutečně levnej :D

chrániče vršku těla - krunýře / Worker VP711 | HELMY.cz
    http://www.helmy.cz/vrsek-tela-lokty-ramena-krunyr/worker-vp711.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam