MATHES: Super report :)
My jsme včera večer taky zahráli. Brácha ho dostal pod stromeček, tak jsme v rámci vysvětlování dali testovací hru. id Vanaprastha zasedl na Zorkalův trůn a já a id Jermes jsme hráli za hrdiny. Měl jsem kombo Vargen-Riel-Almanor (v poslední době se mi to zdá jako výborně optimální sestava, alternativně se dá místo Riel dát Guelin), Jermes měl Kaerdraka a Chorose. K+Ch šli do stok, V+R+A šli do dornu přes zombie (do bažin jsme celou hru nestrčili nos). Zorkal zkraje trochu hlodal mé tři postavy, ale všechno jsme odrazili. Pak ale Jermes ve stokách zlehkomyslněl a začal sbírat poklady během čehož se od sebe vzdálil Choros a Kaerdrak. Zorkal toho využil a seslal dva závaly, které umístil tak dobře, že obě postavy oddělil zároveň od sebe a zároveň od bližšího východu a zároveň ke Kaerdrakovi měly přímý přístup nestvůry z líhně i od teleportu. Mně na severu si úplně přestal všímat, takže jsem bez odporu vybíral jeden podlad za druhým, jenom mi bránil v cestě na pomoc do stok a tady se ukázala plně výhoda nezadržitelného postupu, který jsem samozřejmě neměl. Také jsem v pokladech nenašel žádnou magickou šipku ani nic podobného, takže Zorkalovi stačilo, aby mi každé kolo předhodil před nos třeba jen obyčejnou krysu a můj postup se neposunul ani o políčko, protože se zabíjí až po chození...
Kaerdrak s Chorosem vedli ve stokách mnoho kol trvající hrdinský last stand s postupně ubývajícími životy, přičemž se na ně hrnuly vlny krys, píkařů a gorgon. Kaerdrak si životy léčil a dokonce postoupil, Choros postoupil jen tak tak, lépe řečeno postoupil v tu chvíli kdy za pomoci svého posledního života seslal ohnivý dech, čímž ale zároveň zahynul. Kaerdrak ustoupil před další vlnou a vybojoval svůj poslední boj opřený zády o zával (na jehož druhé straně se už hemžily krysy a píkaři). Pak jsme hru přerušili protože jsem šel na půlnoční a Vanaprastha jel domů. Se třemi přeživšími postavami z nichž jen jedna byla na druhé úrovni (Riel), by postavy pravděpodobně prohrály.
Hra byla velmi zábavná a odehrávala se zas naprosto odlišně. V poslední době mě moc baví vyhýbat se bažinám, vznikají tak nové situace.
Příčina prohry: oddělení dvou postav tak, že zůstaly osamocené v nebezpečném místě.