REQUO: Jsem zvědav, co řeknou ostatní autoři, ale za sebe:
ad 1: podle mně v tom není problém. Ano, v původních pravidlech a na mapě je status brány osudu poněkud ambivalentní a v reedici bude jasněji vyznačeno, že brána není jen brána, ale i políčko.
ad 2: hezký nápad. ono druhá strana potištěná také nebude úplně zadarmo, ale je pravda, že náklady na přidání "druhé hry" by takhle byly poměrně minimální. Problém je spíš jiný: vytvořit druhou mapu, která by byla podobně vyvážená a otestovaná jako ta dosavadní by byl docela kumšt a časově náročná věc. Dorn tak, jak je, je vyvážený za cenu mnohaletého testingu a kontinuálních změn, které ještě o dlouhé roky nazpět přesahují čas, kdy jsem se k autorskému týmu přidal já. Možná by to z nabytými zkušenostmi bylo tentokrát snazší... Nicméně jako nápad se mi to líbí. Mapa by mohla být jak alternativou téhož, tak něčím časově předcházejícím nebo následujícím. Postavy i Zorkal by se tam mohly třeba po dohrání jednoho plánu přenést na druhý :) V případě že večer je dlouhý a hra baví z toho může vznikout pořádné tažení a začínat už s rozjetýma postavama třeba na druhé úrovni je také něco, co prvotní mapu změní do nové :)