• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JINDRICHJeden svět
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    některé dokumenty k shlédnutí na webu čt ;)
    http://www.ceskatelevize.cz/specialy/jedensvet/cs/filmy/
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    Jeden svět zveřejnil program

    Vyberte si z nabídky více než stovky filmů! Na webových stránkách jsme zveřejnili program. Letos jsme pro vaše pohodlí zavedli novinku v podobě možnosti registrovat se a moci tak filmy nejen hodnotit, doporučovat známým a vstupovat do diskusí o nich (v přípravě), ale také vytvořit si svůj vlastní harmonogram projekcí. Můžete tak mít dokonalý přehled o tom, kdy a kde se hrají filmy vašeho výběru. Registrovat se můžete zde: http://jedensvet.cz/2010/registrace. Registrace vám umožní i hlasovat pro film, který chcete po festivalu pouštět svým známým. Seznam filmů ve výběru najdete od pondělí na adrese www.jedensvet.cz/ziskejdivaky.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    Předprojekce Jednoho světa v Brně, 24.2. od 18.00

    Zveme vás na promítání filmu Smlouva s ďáblem a následnou besedu s Míšou Rychteckou, koordinátorkou kampaně Nakupuji fér. Promítání se koná v rámci předprojekcí k festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v příjemném prostředí kavárny Trojka. Vstupné je zdarma. Těšíme se na vás!

    Smlouva s ďáblem / Tom Heinemann / Dánsko / 2006 / 57 min.
    Severozápadní indická provincie Pandžáb je známá jako tradiční oblast pro pěstování bavlny. Méně už je známo, v jak zdraví škodlivých podmínkách zde místní lidé, často i děti, bavlnu pěstují a zpracovávají. Řadě evropských odběratelů to ale vůbec nevadí.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    Informační mail s novinkami...
    Jeden svět na webu a speciální projekce
    Festival začíná už 10. března v Praze

  • Prohlédněte si znělku Jednoho světa. Hrají v ní Jakub Prachař, Anna Šišková, Milan Steindler a Tonya Graves. V Produkci Punkfilm ji natočil Tomáš Řehořek. Znělka je ke shlédnutí na aktualizovaném webu festivalu: http://www.jedensvet.cz/2010/video.


  • Stejně jako vizuál, i znělka odkazuje na nový program, ve kterém si budete od května moci vybrané dokumenty letošního ročníku půjčit a pouštět kdekoliv. Příští týden zveřejníme seznam filmů, pro které budete moci hlasovat. Filmy s nejvíce hlasy pak zpřístupníme k vašim projekcím.


  • Už teď si můžete připomenout mimořádné filmy předešlých ročníků. Zdarma a kdekoliv v ČR si můžete na http://www.ceskatelevize.cz/jedensvet pustit 10 celovečerních dokumentárních filmů, které na Jednom světě slavily úspěchy.


  • Vítejte v KLDR Lindy Jablonské zkoumá československé turisty v Severní Koreji, Zahnat ďábla do pekla vypráví o ženách, které se zasadily o ukončení občanské války v Libérii, Japonský příběh lásky a nenávisti sleduje vztah ekonomicky neúspěšného muže a ženy-živitelky. Maďarská národní je znepokojivou studií neonacistické propagandy, Tři kamarádi připomínají válku v Čečně. Pod úrovní moře, který loni vyhrál cenu hlavní poroty, sleduje fascinující příslušníky a příslušnice pouštní komunity lidí bez domova. Barcelona nebo smrt vypráví o afrických uprchlících, antiutopický Čas hlupáků o globálním oteplování a Afghánské ženy za volantem o emancipaci. Na Oscara nominovaný film Barmský VJ bude na webovém speciálu dostupný od poloviny března po odvysílání na obrazovkách ČT. Všechny filmy budou dostupné ke streamování pouze do 28. března.


  • V letošním roce rozšiřujeme nabídku speciálních projekcí. Film Nevítaní o lidech s fyzickým handicapem promítneme v kině Atlas se speciální zvukovou stopou pro nevidomé diváky a divačky, přičemž vidoucí návštěvníci, kteří film shlédnou na této projekci se zavázanýma očima, mohou film na stejnou vstupenku navštívit i v KC Zahrada. Veteránům Jednoho světa, kteří si s sebou přinesou vstupenku, katalog či skládačku z některého z minulých ročníků Jednoho světa, dáme vstup na projekci filmu Václav Havel, Praha – Hrad zadarmo. S kiny Bio Oko a Aero pořádáme projekce pro děti od 4 do 12 let a projekce se sníženou hladinou zvuku a částečným osvětlením pro rodiče s malými i nejmenšími dětmi. Detaily najdete na http://www.jedensvet.cz/2010/akce.


  • Tradiční filmové maratony v kině Lucerna se budou konat opět v pátek a sobotu. 12. března je tématem večera Tibet (filmy Tibet zpívá o mizejícím tradiční kultuře a Slunce za mraky o okupační politice), o den později hudba (Afghánská superstar o globální TV reality show a Taqwacore: zrod islámského punku o, islámském punku!). Na oba filmy v rámci maratonu platí jedna vstupenka za standardní cenu 70kč.
  • DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Hnutí DUHA hledá dobrovolníky pro spolupráci na kampani Velká výzva

    Hnutí DUHA se svou kampaní Velká výzva prosazuje nový zákon, který závazně stanoví, že Česká republika bude snižovat exhalace skleníkových plynů o 2 % ročně – krok po kroku, rok po roku. Rozhýbe tak investice do moderních zelených řešení, jako je zateplování domů, čistá energie, pohodlná veřejná doprava, místní potraviny či snadná recyklace.

    Kampaň se ani ve svém druhém roce neobejde bez pomoci dobrovolníků. Hnutí DUHA proto hledá schopné a aktivní lidi, kteří jsou ochotni věnovat část svého volného času aktivitám kampaně.

    Hnutí DUHA navázalo v rámci Velké výzvy spolupráci s Jedním světem – Festivalem dokumentárních filmů o lidských právech pořádaným společností Člověk v tísni. V současné době hledáme dobrovolníky, kteří by pomohli na infostáncích v kinech, s organizováním besed apod. Dále budou mít dobrovolníci příležitost zapojit se do propagace kampaně Velká výzva i v letních měsících - při turné s velkým filmovým stanem po celé České republice. Další aktivity jsou také plánovány na podzim 2010.

    Co nabízíme?
    • možnost stát se jako dobrovolník součástí týmu kampaně Velká výzva
    • možnost smysluplně využívat svůj volný čas a podílet se na prosazování zelených řešení
    • možnost získat zkušenosti z prostředí významné ekologické organizace
    • možnost cestovat v létě po České republice se stanem Velké výzvy
    • vstupenky zdarma na celou dobu akcí
    • finanční odměnu za práci na vybraných letních akcích
    • uhrazení cestovného na akce
    • zaškolení a bližší seznámení se s kampaní je samozřejmostí

    Co požadujeme:
    • zodpovědnost
    • smysl pro spolupráci v týmu
    • zájem o problematiku životního prostředí
    • ochotu věnovat část svého volného času aktivitám kampaně

    Pokud Vás tato nabídka zaujala, kontaktujte, prosím, nejpozději do 2.3. koordinátorku dobrovolníků Hnutí DUHA Martinu Kollerovou prostřednictvím e-mailové adresy martina.kollerova@hnutiduha.cz. V e-mailu prosím uveďte svůj věk, zda studujete či pracujete, místo Vašeho bydliště a také to, proč Vás zaujala možnost spolupracovat právě na kampani Velká výzva.

    Organizační schůzka se uskuteční na začátku 2. březnového týdne v pražské kanceláři Hnutí DUHA. Bližší informace o schůzce i o kampani samotné Vám budou zaslány emailem.

    www.velkavyzva.cz
    www.hnutiduha.cz
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    JINDRICH: za odměnu dostanete akreditaci... a dobrej pocit taky samozřejmě.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    Jeden svět v Praze hledá dobrovolníky

    MFF Jeden svět hledá schopné a spolehlivé dobrovolníky a dobrovolnice pro pomoc během letošního festivalu, který se koná v Praze od 10. do 18. března 2010. Jedná se o služby v kinech, guest servisu, press servisu a pomoc při doprovodných akcích. Pokud máte zájem a čas alespoň 4 dny v termínu festivalu, kontaktujte Annu Tučkovou na anna.tuckova@jedensvet.cz.
    MIGUELITA
    MIGUELITA --- ---
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    Jeden svět zahájil výběr sociálních spotů (sociálních reklam) pro tento ročník festivalu. Spoty nejsou tematicky omezeny, upřednostňujeme však spoty k aktuálním tématům (životní prostředí, lidská práva, nenonacismus, gender, závislosti, šikana, bezpečnost na silnici apod.).
    Organizace mohou zasílat své spoty do 5. 2. 2010. Bližší informace podáme prostřednictvím e-mailu skolniprojekce@jedensvet.cz.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    prislo mi to mailu:

    Milí přátelé,
    chtěl bych vás jménem festivalu Jeden svět pozvat
    ve středu 21. října od 16.00 (pokud velký počet z
    vás odpoví, že nemůže tak brzo kvůli škole, tak
    můžeme setkání posunout na 18:00) na setkání na
    Sokolské 18, kde bychom zahájili praktický seminář
    o tom, jak zorganizovat Jeden svět.

    Během semináře, který potrvá do března
    příštího roku vám spolu s kolegy a kolegyněmi z
    jednosvětového organizačního týmu předáme naše
    mnohaleté zkušenosti s pořádáním poměrně
    úspěšných kulturně-angažovaných akcí a
    zároveň vám umožníme zorganizovat si svoji
    vlastní malou verzi Jednoho světa.

    Z účastníků a účastnic semináře vytvoříme
    několik týmů pořadatelů festivalu Jeden svět.
    Každý tým bude mít obsazeny veškeré klíčové
    pozice (programové oddělení, produkce a marketing,
    technická produkce, mediální oddělení, atd.) a
    každý tým dostane příležitost uspořádat svoji
    vlastní verzi Jednoho světa. Někdy to bude v
    pražských městských částech, podobně jako jsme
    letos dělali malou odnož JS v KC Zahrada a na
    Spořilově; někdo jiný by se mohl ujmout organizace
    festivalu na některých pražských VŠ fakultách;
    někdo by se mohl ujmout pořádaní festivalu v
    některých velkých institucích (např. v nemocnici
    Motol nebo v dětském domově atd.). Udělat vlastní
    verzi JS znamená, že se skutečně podílíte a
    budete mít plnou zodpovědnost a plné pravomoci v
    rozhodování o všem, co je s konáním JS v této
    lokalitě spojeno včetně výběru filmů,
    fundraisingu pro tuto specifickou akci, marketingu,
    outreachových akcí, atd.

    Já a někteří další zkušení lidi z
    jednosvětového týmu se budeme s vámi 1x za dva
    týdny na cca 2-3 hodiny. Během těchto setkání vám
    budeme předávat zkušenosti a pomáhat vám
    vyřešit situace a překážky, které vniknou v
    rámci příprav těchto vašich JS festivalů. Tyto
    festivaly budu oficiální součástí programu JS na
    příští rok.

    Oficiální termín Jednoho světa v Praze je od 10. do
    18. března 2010.

    Informace o setkání můžete samozřejmě šířit
    mezi své přátele a známé, o kterých si myslíte,
    že by je to mohlo zajímat.

    Těším se na setkání s vámi.

    Igor
    ...................................

    Prosím vás, vyplňte následující dotazník (na
    otázky, na které nemáte odpověď, nemusíte
    odpovídat) a zašlete ho zpět do 19. října na
    adresu michaela.hodikova@pinf.cz

    Jméno, příjmení:

    Profese nebo škola (a ročník):

    Email:

    Telefon:

    Dosavadní kontakt s JS (např. divák, dobrovolník,
    vedoucí kina, žádná dosavadní zkušenost s JS):

    Film/y, které vás obzvlášť oslovili na JS:

    Proč se chcete zúčastnit praktického kursu a proč
    chcete organizovat JS:

    Kde chcete organizovat JS (specifikujte lokalitu):

    Kdo je promarní publikum, které chcete v této
    lokalitě oslovit a přitáhnout je na filmové
    projekce a debaty:

    Který úkol v organizačním týmu vám nejvíce
    vyhovuje:

    * programové oddělení,
    * produkce a marketing,
    * technická produkce,
    * mediální oddělení,
    * jiná, jaký:

    Který den ve týdnu vám nejvíce vyhovuje pro
    pravidelná setkaní:

    Vyhovuje vám více dopoledne (9 – 12), poledne (12
    – 15), odpoledne (15 – 19), veeer (19 – 21):

    Na seminář bych chodil/a sám/a nebo jsem schopen/a
    přitáhnout ještě další kamarády:

    Přiložte, prosím, váš stručný životopis.

    Děkuji.
    \dotazník (na otázky, na které nemáte odpověď,
    nemusíte odpovídat) a zašlete ho zpět do 19.
    října na adresu michaela.hodikova@pinf.cz
    MININA
    MININA --- ---
    divackou dostala depka nejvetsi, Transporty do Polska.. ja to pro jistotu nevidela.. u me osobne (z toho co jsem shledla) vede Čas hlupáků..
    SCREE
    SCREE --- ---
    MININA: :)))

    a co vyhralo teda v Praglu krom Gyumri ???
    MININA
    MININA --- ---
    SCREE: tak to je zajimavy, ze v Brne vyhral KLDR :)) esli to nebude temi moravskymi turisty :))
    SCREE
    SCREE --- ---
    zlo ty PAPIROVE HLAVY reknu Vam, clovek by to nejradsi poustel tem mladejm komousum k snidani ...

    Jinak kdo to dneska nevi, tak v Brne vyhral VITEJTTE V K.L.D.R. a budou to vysilat v kine ART dnes od 21:00
    To jen aby to tu nerezirovali jen prazaci.))
    KKKWIXXX
    KKKWIXXX --- ---
    vsem, kteri se podileli na letosnim festivalu, at uz jako organizatori ci divaci: diky, moc jsem si to uzila - spousta zajimabych filmu, lidi, debat. tesim se za rok .)
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    MELOO: diky, uz mam nakoupeno .))
    a doplnim dnes v 21.30 ve Svetozoru Gyumri
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam