• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: no, mě to přijde spíš smutný :) s tím otcové zakladatelé nepočítali, že "slučování v komunity na základě sdíleného zájmu" může znamenat i spolčování paranoiků a magorů všeho druhu, kteří si skupinovou masturbací nad daným tématem potvrzují své ujeté představy o světě...
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ACHERON: máš si to kradění prej zaplatit :) postavený na hlavu to je celý..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ACHERON: zkus to ve dvě ráno :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: Překročen počet FREE slotů, použijte VIP download...

any other idea jak to dostat do myho compu? :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    prosím pomozte jak pochopit termín realistická etnografie? Jde o zachycení reality např. zúčestněným pozorováním? Jaký je pak tozdíl mezi realismem a naturalismem? Lze to cháápat jako disciplínu realismu?

Nemáte něco souhrného o etnografii?

COCHRAN
    COCHRAN --- ---
    DUNAR_: jo vim.. ja ho mam a morim se s prekladem.. tak sem se chtel zeptat jestli to uz nekdo nema treba prelozeny vypisky. abych si ulehcil praci a dohnal tak skluz :/
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    DUNAR_: jo, mihnul, ale nepodarilo se mi to cely stahnout...ma to tu nekdo?
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    COCHRAN: ten Fairclough se tu mihnul i elektronicky.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    jo a k tý "komunikující komunikaci": to je přeci vymezení k Habermasovu komunikativnímu jednání. Tady bych řekl, že si tito dva velikáni občas ze sebe navzájem dělaj intelektuální prdel :)
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    PIROSH: nejsem fundamentalista, ani neberu teorie dogmaticky :) Luhmann si to komplikuje sám. Zlatý na něm je, že netvrdí, že vymejšlí teorii společnosti, ale nabízí konceptualizace problémů. A taky tak je k němu potřeba přistupovat. Sekundární literatura je plná aplikace Luhmanna na společenský systémy a tváří se to teoreticky, jenže nikdyvá nepřekočily tyhle aplikace právě ten rozměr konceptu, resp. zapomínaj na to, že Luh netvoří velkou teorii a chovaj se k němu jako k Parsonsovi.

Já jsem si z něj spíš než to "makro" vylátal "mikro" a tam jsem šťastnej. Ať už jde jenom o vznikaní a procesy komunikace (mimochodem opřený silně o kongnitivní vědy) a nebo třeba o nový koncepty role.

No, hlavně komunikace komunikuje, pže pro Luh není jednání komunikací. Pro se nedá jednánim komunikovat :) ...je to složitější (jak obvyklé u syst. pojetí sociálna) :) ...na přednáčkách z toho pak zůstávaj jenom takovýhle výkřiky do tmy: "komunikace komunikují"

celý je to o redukci smyslu... a tady už vůbec nechci naznačovat šmajznutí Luhmanna fenomenologií (ke který se popravdě taky obrací).

a najednou je to zajímavější celé. celé to zbytečně složité Luh psaní :)
    COCHRAN
    COCHRAN --- ---
    prosim vas nemate nekdo vypisky z fairclougha? nejlip analysing discourse. byl bych vdecny i za jinou literaturu relevantni k diskurzivni analyze.
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    BALVAN42: A když se pak dozvíš, že komunikace komunikují, tak to teprv dává smysl.
    Myslím, že Luhmannovo texty by mohly být něco jako novodobé sudoku. Křížovka bez tajemky.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    KAFKA: ze sebe nesmíš vylejvat ale nehorázný sračky, se pak neudržim tě zamáznout.

ANDREW23: jop. a ještě dodám, že překonání tuplovanýho bordelu (double contingency) znamená komunikovat (podle. Luh)
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    ACHERON: Jojo, co mi to jen připomíná:-))
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    ANDREW23: doporučuju se kouknout do ty knizky "moderni socialni teorie" jeho prednasky jsou stejne jedna velka parafraze tydle publikace ( nekdy pouzivá stejné věty a fráze). tzn. mluvil li o tom, tam to urcite bude. nemam ji u sebe, takze ti to nenajdu, ale koukni na to. Je to celkem nadupany a fakt nutny ke statnicim.
    vazim si ho, ale timdle me vazne sere.
    ANDREW23
    ANDREW23 --- ---
    tak jsem psal toho balona a indexikalitu a kontextualitu tam mám jako dva pojmy. neni to to samý že ne? na týhle přednášce jsem nebyl a v jedněch zápiskách to bylo jako jeden pojem a v druhejch jako dva. jak to je?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    The 10 Best Jobs in America Today
    http://www.careercast.com/jobs/content/JobsRated_10BestJobs

sociologové na 8. místě :)
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    k čemu je vlastně čtení Luhmana? vyjma naučení se hledat myšlenku v kupě textu plného redundantních (větných) kostrukcí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam