• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    Klub je zaměřen na odbornou diskuzi a výměnu info z oblasti všech paradigmat sociologie, obecné sociologie, dějin sociologie, metodologie, metod a technik výzkumu (popř. i sw, který se při výzkumu používá), organizací a institucí, které mají se sociologií něco společného.

Vzhledem k tomu, že všechny společenskovědní obory nemají striktně vymezené hranice a ani je z podstaty komplexity "společenského" mít takové nemohou, nemusí se diskuze omezovat pouze a jenom na problémy sociologie. Ale to všichni dávno víme :)
    rozbalit záhlaví
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    BALVAN42: *THUMBS UP*
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    ACHERON: píčovole to stojí prachy a ke všemu jsme si vodfajfkli, že PS vrtí žralokem.... nikoli psem.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    kde byl soudruh profesor, když tohle nasadila ČSSD v 2006. Byla první, inovátorská a těmahle koláčema padlejma na hlavu bombila na všechny strany :)

Nicméně má pravdu.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    no a jedeme z kopce. Celkem vtipná glosa Kellera o výzkumu preferencí strany TOP 09 (doporučujeme PS zvolit podobnou strategii :)

http://www.literarky.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1172:pekroi-top-sto-procent-&catid=92:komentae&Itemid=270
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    BALVAN42: minimálně ten koláč na ty uvodni stránce je jak od nějakýho prváka :))
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    no a jedem z kopce. Po Univerzitě Palackého se na scéně objevuje jakýsi SANEP, což je projekt VŠE. Tohle jsou zajímavý propagandistický kousky. Jeden z takovejch prvků je přenáše na svoje sdělení nějakou všeobecně uznávanou autoritu. Přičemž určitě univerzitní pracoviště takovou autoritou jsou. Buďmě ale velmi opatrni na to, co z těchto "agentur" leze.

http://www.novinky.cz/domaci/175813-volby-by-vyhrala-ods-s-tesnym-odstupem-pred-cssd-tvrdi-dalsi-pruzkum.html

Například by mi tankovalo, jak je ten CAWI panel SANEPU rekrutovanej http://www.sanep.cz/kontakty/

BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    uz to svisti http://domaci.ihned.cz/c1-38007850-politicti-lidri-se-netesi-velke-duvere-nejlepe-dopadl-schwarzenberg

Factum Invenio - po volbach 2006 (nevim jak dlouho, ale tak nejak) vzhledem k situaci, kterou zneduveryhodnily kolacove bitvy vyzkum verejneho mineni odstoupilo od zverejnovani jejich polit.vyzkumu a prognoz. FactumInvenio se vraci v cervenci 2009. Sbirat ale v prestavce mezi zverejnovanim neprestalo.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    KAFKA: tam maká (minimálně) jedna slečna z FSV, prej dobrej job.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KAFKA: no jen se nedělej, jsi mým velkým dlužníkem ;-)
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    ACHERON: Ohh, děkuji:-))
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KAFKA: welcome back!
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: no prob, enjoy :)

DUNAR_: nevim, nesmyslny buzzword se mi zda fakt trochu silny kafe, hlavne ve spojeni s touhle knihou
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ACHERON: já, děkuji
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    mno, precetl jsem si tu kapitolu a:
    1. to neni zajimavy, spis sgie decelerace... navic zase vznika dalsi sgie rozmnozovani chroustu v abchazii
    2. sassen tam opakuje nektere chybky, ktery ji vycitali uz u globalniho mesta, viz hammnet a dalsi
    3. znas prace P.J.Taylora? o tom kontejneru a jak se to dal vyvijelo?
    4. imho v literature o tom nesmyslnym buzwordu, globalizaci, tak tam jsou lepsi texty, ktery se tohle snazej uchopit, takze hledej, hledej.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    někdo se tu zabýval sociologií akcelerace a rychlosti: Sassen: TAR, str. 385
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    WIZZ: napis, co potrebujes. nebo se nauc pouzivat vzdaleny pristup.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    sháním Christophera Lasche v pdf... hlavně True and Only Heaven (mám dojem, že se to i mihlo nyxem)... ale beru cokoli...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    BALVAN42: Já mu řikám furt, ať se na ty básníci vybodne. Mi to nevěří. :))))
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    tak ja si z toho beru jeste jiny veci, nehledam kritiku, pac by to znamenalo kritizovat neco co me osobne nestoji ani za vyhozeni do vzduchu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam