• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BALVAN42Sociologie
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    tak jenom brousim po webu a v jedný diskuzi na mě vypadlo tohlenc. prima argumenty v debatách s tzv. anti-islamistama, který tvrděj, že muslimové netoužej po ničem jinym, než nás rituálně podřezat svejma kudlama (jako by se vracel duch anti-semitismus, tam taky židi chtěli všechny křesťany rituálně povraždit).

http://www.gallup.com/press/104206/WHO-SPEAKS-ISLAM.aspx#1
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ANICHQA: pekne, vtip asi nebol dobry... :) skuknem ale zrovenka nemcina je umna na zozname fuj... :)
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    ACHERON: tym chces povedat ze su stary alebo ze sa venuju starym ?
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KOLAC: ve Vidni je na sociologii mrtě gerontologu
    KOLAC
    KOLAC --- ---
    zdravim neporadite mi, potrebujem si spravit porovnania dochodkovych systemov v EU. zisli by sa portali sa tym zaoberajuce keby ste o niakych vedeli :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Byla jsem na te prvni prednasce (24.11) a zklamalo me to tak, ze navstevu dalsi jsem povazovala za ztratu casu.
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    PHANTA_RHEI: no to jo... ae spis to jde na vrub sociologie, že nezajistili aulu a vodu.. když tady byl Eriksen tak tu bylo obojí....
    PHANTA_RHEI
    PHANTA_RHEI --- ---
    TWISTRABBIT: Každopádně mi bylo trapně za FFUK, že člověka, kterého lze po 40 let počítat mezi významné světové sociology, strčí do takového vydýchaného a polosmradlavého brlohu, kde není ani ozvučení, ani dostatek místa, a dokonce mu tam nedá ani obyčejnou vodu. Vždyť je to nedůstojné a tristní. I kdyby to byl neznámý polotrouba z Horní Dolní, tak je to snad jednou host, ne?
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    ACHERON: to si bohužel přesně nepamatuju, to bys mi to musel nastínit...

mě docela překvapilo, že knížku, která mě poměrně ovlivnila v mejch intelektuálních začátcích spolunapsal člověk, kterej rozhodně nějaká ultrabedna neni.. blbej neni, ale z českýho školství znám spoustu chytřejších... nevím jestli je to senilitou nebo čím..
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    TWISTRABBIT: no já jsem po včerejšku už moc nečekal, ale je pravda, že víc se to hodilo spíš do nějakýho handbooku než do fora takovej text číst... každopádně roboti mě rozsekali, to jsem zvládl ještě celkem dobře na to zareagovat :D
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    LOPIN: ty jo byl sem a docela mě to zklamalo.. teda asi jsem to měl čekal ae stejně..
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    jdete nekdo na Luckmanna dnes? ja jsem se vcera zasekl na kave vcera po ceste tam, ale dnes to snad dam.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: radikální konstruktivismus problematizuje samotná schémata vnímání světa, tím se blíží z druhé strany k tomu, co dělala fenomenologie
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    NEUF: ha! no to spíš kafe než pošta :D

radikální konstruktivismus je radikální odnož sociálního konstruktivismu úzce spojená epistemologicky s poststrukturalismem - pokud si vezmeš sociální konstruktivismus, tak pořád pracuje s určitými předpoklady-objekty, které do samotné sociální konstrukce nevstupují. radikální konstruktivismus odmítá jakoukoli invariantu za věcmi, samotní aktéři jsou konstruovaní v procesu konstrukce - na rodinu aplikované jsem to neviděl, ale řekl bych že zatímco např. Berger zkoumá jak se konstruuje sociální realita páru během "námluv", tak radikální konstruktivisti by problematizovali sociální konstrukci toho páru jako takového včetně subjektivit které se v procesu vytváří... já nevim, asi takhle, ale je to na hraně ta interpretace :)
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    NEUF
    NEUF --- ---
    zdravim, byl by nekdo erudovany schopen mi laicky vysvetlit rozdil mezi radikalnim a socialnim konstruktivismem? pokud mozno v prenesenem vyznamu do rodinneho systemu. klidne posta diky ;)
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ACHERON: cool, mam v kalendariku
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    ACHERON: Hmmm!
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Katedra sociologie zve na přednášku, kterou prosloví prof. Dr. Thomas Luckmann na téma „Religion and Morals in Modern Society“ 24. listopadu od 18.00 hod. (Hlavní budova FF UK, m.č. 104). Přednáška na téma „Thoughts on the Communicative Construction of Reality“ se uskuteční 25. listopadu od 18.20 hod (tamtéž).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam