SIMRALKA: Jerabka pamatuju z dob, kdy nebyval profesorem, a nebyval myslim ani sefem katedry (rekneme 10-12 let zpet). Nenazval bych to vyslovene problemy, ale spis takove specificke postaveni, dane jeho pojetim metod a pochopitelne obdivem k PFL a fixaci na metodologii ze ctyricatych let. Lidi z katedry (Petrusek treba) si z nej delali legraci, lidi z venku s nim mozna meli i nejake hlubsi... rekneme nazorove rozpory, zejmena o pojeti vyuky metod. Kdyz jsem jako student srovnal, co dela Jerabek, a co dela treba Mateju, to byly dva ruzny svety, a nebylo tezky mezi nima vybrat ten s perspektivou.
Kdybych byval zustal v oboru, rekl bych, ze prave takovy Mateju, Rehak a tyhle typy me pripravili pro zivot, od Jerabka mam akorat vesele historky o tom, jak se Paul Felix zenil a rozvadel s kolegynemi z oboru.
Ze to casem pres PFL dopracuje k profesure, to rikal Petrusek uz pred temi deseti lety, ale kdyz jsem ted z tehle
poznamky zjistil, ze sefuje v Plzni a hada se tam s mymi byvalymi spoluzaky, docela jsem se podivil.